Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Czosnek siekamy w plasterki. Papryczkę kroimy w cienkie plasterki. Mozzarellę odsączamy z zalewy. Tymianek siekamy. Układamy w słoiku warstwami, każdą przesypując ziołami i skórką z limonki. Całość zalewamy oliwą. Odstawiamy na dobę, a najlepiej na 2-3 dni do lodówki.
Jak podawać
Podajemy ze świeżą bagietką lub dodajemy do sałatki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pierniki
- Makowiec japoński
- Świąteczne pierniczki
- Krokiety z mięsem
- Przekąski sylwestrowe
- Spaghetti carbonara
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Piernik świąteczny
- Śledź w oleju
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Guacamole
- Sernik pistacjowy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba z piekarnika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Boczek pieczony
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
4060 dni temu
Właśnie się marynuje. Efekt poznam w sobotę ;)
Odpowiedz
4552 dni temu
a tej szkalnki to ile? Bo w przepisie zabrakło :)
Odpowiedz