Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Czosnek siekamy w plasterki. Papryczkę kroimy w cienkie plasterki. Mozzarellę odsączamy z zalewy. Tymianek siekamy. Układamy w słoiku warstwami, każdą przesypując ziołami i skórką z limonki. Całość zalewamy oliwą. Odstawiamy na dobę, a najlepiej na 2-3 dni do lodówki.
Jak podawać
Podajemy ze świeżą bagietką lub dodajemy do sałatki.
Zobacz podobne
przepisy
Marynowany schab z mozzarellą i grillowaną cukinią
Soczysty, pachnący, doskonały! Taki jest schab przygotowany według tego przepisu. Jego smak przypadnie do gustu każdemu.
Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Lekka, smaczna i szybka lasagna to świetny pomysł na obiad.
Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą
Wystarczy brokuł, trochę boczku, parę pomidorów, by wyczarować pożywną i smaczną zapiekankę makaronową.
Bruschetty z mozzarellą
Chrupiące grzanki z wiejskiego chleba z pysznymi dodatkami. Ta tradycyjna przystawka w stylu włoskim sprawdzi się na każdym stole.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Imbirowy dżem z winogron
- Konfitura cytrynowa
- Pieczona dynia w ziołach
- Dżem rabarbarowo-malinowy
- Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
- Konfitura borówkowa z limonką
- Wytrawne muffinki
- Cytryny w soli
- Wegańskie kofty z grilla
- Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
- Chlebek w stylu włoskim
- Sałatka z makaronem i kurczakiem
- Zielone szparagi z burratą
- Dressing musztardowo-miodowy
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Pikantny kurczak z przyprawami i ryżem basmati
- GRILLOWANY KURCZAK À LA BRUSCHETTA
- Wielkanocny deser w pucharkach
- Sorbet kiwi na patyku
- Ciasto korzenne z pomarańczową nutką
- Tartaletki bezglutenowe z musem figowym i gruszką
- Tort migdałowy "Mandorla"
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Kotlety jajeczne
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Świąteczny talerz obfitości
- Pizza capriciosa
- Tort czekoladowo-orzechowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3646 dni temu
Właśnie się marynuje. Efekt poznam w sobotę ;)
odpowiedz
4138 dni temu
a tej szkalnki to ile? Bo w przepisie zabrakło :)
odpowiedz