
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Czosnek siekamy w plasterki. Papryczkę kroimy w cienkie plasterki. Mozzarellę odsączamy z zalewy. Układamy w słoiku warstwami, każdą przesypując ziołami i skórką z limonki. Całość zalewamy oliwą. Odstawiamy na dobę, a najlepiej na 2-3 dni do lodówki.
Jak podawać
Podajemy ze świeżą bagietką lub dodajemy do sałatki.
Zobacz podobne
przepisy
Bruschetty z mozzarellą
Chrupiące grzanki z wiejskiego chleba z pysznymi dodatkami. Ta tradycyjna włoska przystawka sprawdzi się na każdym stole.

Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą
Wystarczy brokuł, trochę boczku, parę pomidorów, by wyczarować pożywną i smaczną zapiekankę makaronową.

Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Lekka, smaczna i szybka lasagna to świetny pomysł na obiad.

Marynowany schab z mozzarellą i grillowaną cukinią
Soczysty, pachnący, doskonały! Taki jest schab przygotowany według tego przepisu. Jego smak przypadnie do gustu każdemu.

Komentarze (2)
2362 dni temu
Właśnie się marynuje. Efekt poznam w sobotę ;)
odpowiedz
2855 dni temu
a tej szkalnki to ile? Bo w przepisie zabrakło :)
odpowiedz
zobacz wszystkie