Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Czosnek siekamy w plasterki. Papryczkę kroimy w cienkie plasterki. Mozzarellę odsączamy z zalewy. Tymianek siekamy. Układamy w słoiku warstwami, każdą przesypując ziołami i skórką z limonki. Całość zalewamy oliwą. Odstawiamy na dobę, a najlepiej na 2-3 dni do lodówki.
Jak podawać
Podajemy ze świeżą bagietką lub dodajemy do sałatki.
Zobacz podobne
przepisy
Marynowany schab z mozzarellą i grillowaną cukinią
Soczysty, pachnący, doskonały! Taki jest schab przygotowany według tego przepisu. Jego smak przypadnie do gustu każdemu.
Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Lekka, smaczna i szybka lasagna to świetny pomysł na obiad.
Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą
Wystarczy brokuł, trochę boczku, parę pomidorów, by wyczarować pożywną i smaczną zapiekankę makaronową.
Bruschetty z mozzarellą
Chrupiące grzanki z wiejskiego chleba z pysznymi dodatkami. Ta tradycyjna przystawka w stylu włoskim sprawdzi się na każdym stole.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Uszka z grzybami
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kapusta z grochem
- Ciasto marchewkowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kompot z suszu z cytryną
- Domek z piernika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Wegańska ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3740 dni temu
Właśnie się marynuje. Efekt poznam w sobotę ;)
odpowiedz
4232 dni temu
a tej szkalnki to ile? Bo w przepisie zabrakło :)
odpowiedz