Marynowana mozzarella

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Czosnek siekamy w plasterki. Papryczkę kroimy w cienkie plasterki. Mozzarellę odsączamy z zalewy. Tymianek siekamy. Układamy w słoiku warstwami, każdą przesypując ziołami i skórką z limonki. Całość zalewamy oliwą. Odstawiamy na dobę, a najlepiej na 2-3 dni do lodówki.

Jak podawać

Podajemy ze świeżą bagietką lub dodajemy do sałatki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami

Lekka, smaczna i szybka lasagna to świetny pomysł na obiad.

Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:55 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą

Wystarczy brokuł, trochę boczku, parę pomidorów, by wyczarować pożywną i smaczną zapiekankę makaronową.

Zapiekanka makaronowa  z warzywami i mozzarellą

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Bruschetty z mozzarellą

Chrupiące grzanki z wiejskiego chleba z pysznymi dodatkami. Ta tradycyjna przystawka w stylu włoskim sprawdzi się na każdym stole.

Bruschetty  z mozzarellą

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • Magika Magika
    3938 dni temu
    Właśnie się marynuje. Efekt poznam w sobotę ;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4431 dni temu
    a tej szkalnki to ile? Bo w przepisie zabrakło :)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!