
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Rolady
Cukinie myjemy (nie obieramy), obierakiem do warzyw kroimy je na wąskie plastry. Sery mieszamy ze sobą, dodając masło i posiekaną pietruszkę. Nakładamy po niewielkiej porcji na każdy plaster cukinii i rolujemy, ustawiamy na talerzu jedna obok drugiej. Po zrolowaniu wszystkich cukinii dobrze chłodzimy w lodówce.
Sos
Dokładnie mieszamy ze sobą składniki sosu (można to zrobić również w blenderze).
Polewamy roladki tuż przed podaniem.
Jak podawać
Podajemy z kawałkami świeżej bagietki.
Zobacz podobne
przepisy
Przekąski sylwestrowe
Coś pomidorowego, coś serowego i coś z ciasta francuskiego. Przygotowaliśmy dla Ciebie zestaw sylwestrowych przekąsek.

Przekąski sylwestrowe Okrasy
Sekretem udanego przyjęcia jest dobre jedzenie. Skorzystajcie z pomysłów Okrasy na przekąski sylwestrowe!


Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.

Roladki z bakłażana z fetą
Przekąska w greckim stylu. Podawane na zimno roladki sprawdzą się podczas każdego przyjęcia. Goście będą zachwyceni!

Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Brokułowa zupa krem
- 3 przepisy na babeczki z kubka
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
2950 dni temu
Ser pleśniowy, to znaczy konkretnie jakiego typu? Podejrzewam, że typu roquefort, ale warto doprecyzować bo to robi istotną różnicę w smaku.
odpowiedz
2948 dni temu
Możesz wybrać swój ulubiony. Sprawdzi się tu zarówno roquefort, jak i gorgonzola :)
3293 dni temu
beznadzieja
odpowiedz
3673 dni temu
madzix, cukinia ma być surowa :)
odpowiedz
3674 dni temu
cukinia ma być surowa przy zwijaniu roladki?czy należy ją wcześniej zgrilować?
odpowiedz
3928 dni temu
Marto, suszone pomidory podobnie jak listki pietruszki służą tu tylko do dekoracji :) Jeśli jednak masz ochotę, możesz dodać posiekane suszone pomidory także do farszu roladek, z pewnością będą się świetnie komponować!
odpowiedz
3931 dni temu
Dlaczego na zdjęciu widać w roladce suszonego pomidora, a w przepisie tego nie ma?
odpowiedz
4326 dni temu
pyszne
odpowiedz
4345 dni temu
Bardzo pyszne! Polecam!
odpowiedz
4701 dni temu
roladki z cukini są przepyszne i cudnie wygladją
odpowiedz
4710 dni temu
rewelacja
odpowiedz
zobacz wszystkie