Roladki z cukinii

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Rolady

Cukinie myjemy (nie obieramy), obierakiem do warzyw kroimy je na wąskie plastry. Sery mieszamy ze sobą, dodając masło i posiekaną pietruszkę. Nakładamy po niewielkiej porcji na każdy plaster cukinii i rolujemy, ustawiamy na talerzu jedna obok drugiej. Po zrolowaniu wszystkich cukinii dobrze chłodzimy w lodówce.

Sos

Dokładnie mieszamy ze sobą składniki sosu (można to zrobić również w blenderze).
Polewamy roladki tuż przed podaniem.

Jak podawać

Podajemy z kawałkami świeżej bagietki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Karol Okrasa

Przekąski sylwestrowe Okrasy

Sekretem udanego przyjęcia jest dobre jedzenie. Skorzystajcie z pomysłów Okrasy na przekąski sylwestrowe!

Przekąski sylwestrowe Okrasy sticker MSC
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 8 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Pieczarki faszerowane ze szpinakiem

Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.

Pieczarki faszerowane ze szpinakiem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Roladki z bakłażana z fetą

Przekąska w greckim stylu. Podawane na zimno roladki sprawdzą się podczas każdego przyjęcia. Goście będą zachwyceni!

Roladki z bakłażana z fetą

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (11)

Avatar
  • Gość Gość
    2950 dni temu
    Ser pleśniowy, to znaczy konkretnie jakiego typu? Podejrzewam, że typu roquefort, ale warto doprecyzować bo to robi istotną różnicę w smaku.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2948 dni temu
    Możesz wybrać swój ulubiony. Sprawdzi się tu zarówno roquefort, jak i gorgonzola :)
  • Gość Gość
    3293 dni temu
    beznadzieja

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3673 dni temu
    madzix, cukinia ma być surowa :)

    odpowiedz

  • madzix madzix
    3674 dni temu
    cukinia ma być surowa przy zwijaniu roladki?czy należy ją wcześniej zgrilować?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3928 dni temu
    Marto, suszone pomidory podobnie jak listki pietruszki służą tu tylko do dekoracji :) Jeśli jednak masz ochotę, możesz dodać posiekane suszone pomidory także do farszu roladek, z pewnością będą się świetnie komponować!

    odpowiedz

  • Marta Marta
    3931 dni temu
    Dlaczego na zdjęciu widać w roladce suszonego pomidora, a w przepisie tego nie ma?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4326 dni temu
    pyszne

    odpowiedz

  • Michał Michał
    4345 dni temu
    Bardzo pyszne! Polecam!

    odpowiedz

  • Marzena Karasiewicz Marzena Karasiewicz
    4701 dni temu
    roladki z cukini są przepyszne i cudnie wygladją

    odpowiedz

  • Violetta Wypychowska Violetta Wypychowska
    4710 dni temu
    rewelacja

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!