Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Pieczarki myjemy, osuszamy i odcinamy nóżki.
Szpinak rozmrażamy i odsączamy na sitku.
Cebulę kroimy i szklimy na patelni. Czosnek drobno siekamy i dodać razem ze szpinakiem do cebuli. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Całość smażyćmy na małym ogniu, ciągle mieszając. Suszone pomidory kroimy w cienkie paseczki i dodajemy pod koniec smażenia.
Pieczarki faszerujemy masą szpinakową, posypujemy serem, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.

Jak podawać

Podajemy z bagietką i zieloną sałatą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Ania Ania
    399 dni temu
    Szybko i pysznie:)

    odpowiedz

  • APaula Odkrywa APaula Odkrywa
    920 dni temu
    Jutro planuje zrobić ..właśnie kupiłam pieczarki wielkie...tylko ja swoje nadzieje mieskiem

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1355 dni temu
    przepyszne i bardzo proste danie. polecam

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    1417 dni temu
    Pycha, lubię szpinak z Lidla, jest niedrogi, lekko doprawiony z dodatkiem śmietany, mniam.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1457 dni temu
    smaczne i proste danie

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram