
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sito
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Jarmuż szarpiemy na drobniejsze kawałki, kładziemy go wraz z całymi łodygami szczypiorku na sicie i przelewamy gorącą wodą, aby zmiękły.
KROK 2: ZWIJAMY ROLADKI
Każdy plaster szynki smarujemy łyżką ajwaru i kładziemy na nich po równo jarmuż. Następnie szparagi odsączamy z zalewy, układamy na brzegu szynki i całość zwijamy w roladkę. Gotowe roladki przewiązujemy łodygami szczypiorku.
WSKAZÓWKA! W tej przekąsce dobrze sprawdzą się dość duże plastry szynki.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Jajka na miękko
- Lemoniada arbuzowa
- Owsianka na mleku
- Ciasto skubaniec z agrestem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Camembert z grilla
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
486 dni temu
Czy można użyć zielonych grillowanych szparagów ze słoiczka? I czy można zastąpić czymś jarmuż, np rukolą bądź inną sałatą?
odpowiedz
482 dni temu
Jak najbardziej można wymienić szparagi, chociaż zmieni to delikatnie smak tej przekąski. Jarmuż oczywiście też można zastąpić, najlepiej na rukolę, jednak również wpłyniemy na smak dania.