
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sito
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Jarmuż szarpiemy na drobniejsze kawałki, kładziemy go wraz z całymi łodygami szczypiorku na sicie i przelewamy gorącą wodą, aby zmiękły.
KROK 2: ZWIJAMY ROLADKI
Każdy plaster szynki smarujemy łyżką ajwaru i kładziemy na nich po równo jarmuż. Następnie szparagi odsączamy z zalewy, układamy na brzegu szynki i całość zwijamy w roladkę. Gotowe roladki przewiązujemy łodygami szczypiorku.
WSKAZÓWKA! W tej przekąsce dobrze sprawdzą się dość duże plastry szynki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa grzybowa z makaronem
- Spaghetti carbonara
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba z piekarnika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto marchewkowe
- Guacamole
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Piernik świąteczny
- Klasyczna sałatka grecka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sałatka gyros
- Golonka pieczona po bawarsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Mini burgery
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
550 dni temu
Czy można użyć zielonych grillowanych szparagów ze słoiczka? I czy można zastąpić czymś jarmuż, np rukolą bądź inną sałatą?
Odpowiedz
546 dni temu
Jak najbardziej można wymienić szparagi, chociaż zmieni to delikatnie smak tej przekąski. Jarmuż oczywiście też można zastąpić, najlepiej na rukolę, jednak również wpłyniemy na smak dania.