Szparagi zawijane w szynkę

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • sito

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Jarmuż szarpiemy na drobniejsze kawałki, kładziemy go wraz z całymi łodygami szczypiorku na sicie i przelewamy gorącą wodą, aby zmiękły.

KROK 2: ZWIJAMY ROLADKI

Każdy plaster szynki smarujemy łyżką ajwaru i kładziemy na nich po równo jarmuż. Następnie szparagi odsączamy z zalewy, układamy na brzegu szynki i całość zwijamy w roladkę. Gotowe roladki przewiązujemy łodygami szczypiorku.

WSKAZÓWKA! W tej przekąsce dobrze sprawdzą się dość duże plastry szynki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    2 dni temu
    Czy można użyć zielonych grillowanych szparagów ze słoiczka? I czy można zastąpić czymś jarmuż, np rukolą bądź inną sałatą?

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!