Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Wszystko, co dobre, szybko się kończy – tak jest i z sezonem na szparagi. Choćby się chciało, żeby zostały z nami dłużej, to trzeba się z nimi pożegnać nawet już z końcem czerwca. Niech to jednak będzie smaczne „goodbye”! W Kuchni Lidla mamy kilka prawdziwych szparagowych przepisów-perełek, które pokazują, jak wszechstronnym warzywem jest szparag. Mamy coś zarówno dla miłośników białych, jak i zielonych, gotowanych i pieczonych, tych, którzy lubią jeść szparagi z mięsem, i dla tych, co jednak wolą z rybą. Mamy nawet trik, jak je prawidłowo obierać! Więc dołączcie do naszego szparagowego pożegnania – smakowicie zakończmy sezon, bo kolejny dopiero za rok.
Pieczony kurczak z ziemniakami i szparagami
Risotto szparagowe z kurczakiem
Krem szparagowy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Guacamole
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Krokiety z mięsem
- Śledzie po kaszubsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Świąteczne pierniczki
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Makówki śląskie
- Makowiec japoński
- Jajka na miękko
- Kutia
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka gyros



Trwa ładowanie komentarzy