Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy szparagi
Szparagi myjemy i obieramy na jednej trzeciej długości, zdrewniałe końce odcinamy. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-5 minut, aż będą półtwarde. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy.
Krok 2: Przygotowujemy dip z parmezanu
Parmezan ścieramy na tarce. Pomidory osączamy i kroimy w drobną kostkę. Listki bazylii obrywamy i siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Owijamy szparagi szynką
Szparagi szczelnie zawijamy w plasterki szynki (po jednym szparagu w jeden plasterek). Smażymy porcjami na odrobinie gorącej oliwy z wszystkich stron przez ok. 3 minuty. Odsączamy na ręczniku kuchennym. Podajemy na ciepło lub zimno z dipem.
Zobacz podobne
przepisy
Szparagi z mozzarellą i cytrynowym winegretem
Smaczne połączenie zielonych szparagów z delikatną mozzarellą oraz cytrynowym winegretem. Pokochasz ten smak!
Zielone szparagi w chrupiącej panierce z szynki i parmezanu podawane z jajkami w koszulkach
Wypróbuj przepis na pyszną przekąskę z zielonych szparagów z jajkiem - szybkie, lekkie i łatwe danie.
Letnia sałatka szparagowa
Garden party w gronie znajomych? Warto przekąsić coś lekkiego: szparagi skropione sosem winegret, z pomidorami i bagietką!
Tarta ze szparagami i cebulą
Szukasz niebanalnego pomysłu na szparagi? Zapiecz je z cebulą, masą jajeczną i kruchym ciastem, tworząc pyszną tartę.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kotlety rybne ze szczypiorkiem
- Cevapcici z ryżem w pomidorach
- Śniadaniowe burrito
- Sałatka z kaszą jęczmienną i zielonymi szparagami
- Wrapy z sałaty z tofu
- Bruschetta z oliwkami i mozzarellą
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Oliwa bazyliowa
- Zupa pomidorowa z bazylią
- Zapiekanka z grillowaną cukinią
- Jajka w kokilkach
- Szparagi na 3 sposoby
- KANAPKA SELEROWA Z PESTO Z RUKOLI
- Pieczone szparagi à la caprese
- Chleb bezglutenowy z samych ziaren
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Stek z szynki z dzika w cytrynowym sosie
- Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
- Grillowane kebabczety wołowe
- Calzone orkiszowe
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Sałatka z topinamburem
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Kuleczki z koziego sera
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Najlepszy rosół
- Gofry na dwa sposoby
- Kotlet de volaille z masłem pieprzowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2676 dni temu
śmietana słodka, czy kwaśna?
odpowiedz
2676 dni temu
Śmietana 18% kwaśna :)
2738 dni temu
REWELACJA!!!! Szybkie i proste w przygotowaniu, a wrażania! Kubki smakowe zostały zadowolone :-)
odpowiedz