• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Gotujemy szparagi

Szparagi myjemy i obieramy na jednej trzeciej długości, zdrewniałe końce odcinamy. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-5 minut, aż będą półtwarde. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy.

Krok 2: Przygotowujemy dip z parmezanu

Parmezan ścieramy na tarce. Pomidory osączamy i kroimy w drobną kostkę. Listki bazylii obrywamy i siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3: Owijamy szparagi szynką

Szparagi szczelnie zawijamy w plasterki szynki (po jednym szparagu w jeden plasterek). Smażymy porcjami na odrobinie gorącej oliwy z wszystkich stron przez ok. 3 minuty. Odsączamy na ręczniku kuchennym. Podajemy na ciepło lub zimno z dipem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    450 dni temu
    śmietana słodka, czy kwaśna?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    450 dni temu
    Śmietana 18% kwaśna :)
  • Agary Agary
    512 dni temu
    REWELACJA!!!! Szybkie i proste w przygotowaniu, a wrażania! Kubki smakowe zostały zadowolone :-)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram