
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Czosnek posiekać. Wymieszać ze sobą składniki marynaty: wódkę, miód, oliwę z oliwek, ziarna jałowca, pieprz cayenne, czosnek, rozmaryn i sól.
Mięso zalać marynatą, przykryć i odstawić na noc do lodówki.
Kotlety grillować po 15 min z każdej strony, od czasu do czasu polewając marynatą.
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Kiełbaski piwne z grilla
Kiełbaski marynowane w piwie i miodzie staną się z pewnością przebojem każdego (nie tylko męskiego) grilla.

Komentarze (4)
2283 dni temu
"Kotlety grillować po 15 min z każdej strony..." - doskonały przepis na wysuszone na wiór i twarde jak podeszwa mieso...
odpowiedz
2728 dni temu
Świetna marynata, robiłam parę razy. Wspaniały intensywny aromat rozmarynu, miodu i jałowca. Polecam!
odpowiedz
3341 dni temu
Jedna z nie wielu prostych marynat do karkówki. Oryginalne połączenie żubrówki i owoców jałowca może dać ciekawy smak.Muszę przetestować.
odpowiedz
3780 dni temu
Karkoweczka że palce lizać :) właśnie wybieram się do Lidla na zakupy i jutro robię taką.
odpowiedz
zobacz wszystkie