
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Czosnek posiekać. Wymieszać ze sobą składniki marynaty: wódkę, miód, oliwę z oliwek, ziarna jałowca, pieprz cayenne, czosnek, rozmaryn i sól.
Mięso zalać marynatą, przykryć i odstawić na noc do lodówki.
Kotlety grillować po 15 min z każdej strony, od czasu do czasu polewając marynatą.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Kotlety jajeczne
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kotlet pożarski – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mus truskawkowy
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
2911 dni temu
"Kotlety grillować po 15 min z każdej strony..." - doskonały przepis na wysuszone na wiór i twarde jak podeszwa mieso...
odpowiedz
3356 dni temu
Świetna marynata, robiłam parę razy. Wspaniały intensywny aromat rozmarynu, miodu i jałowca. Polecam!
odpowiedz
3969 dni temu
Jedna z nie wielu prostych marynat do karkówki. Oryginalne połączenie żubrówki i owoców jałowca może dać ciekawy smak.Muszę przetestować.
odpowiedz
4407 dni temu
Karkoweczka że palce lizać :) właśnie wybieram się do Lidla na zakupy i jutro robię taką.
odpowiedz