Grillowana karkówka po myśliwsku
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Czosnek posiekać. Wymieszać ze sobą składniki marynaty: wódkę, miód, oliwę z oliwek, ziarna jałowca, pieprz cayenne, czosnek, rozmaryn i sól.

Mięso zalać marynatą, przykryć i odstawić na noc do lodówki.

Kotlety grillować po 15 min z każdej strony, od czasu do czasu polewając marynatą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    2660 dni temu
    "Kotlety grillować po 15 min z każdej strony..." - doskonały przepis na wysuszone na wiór i twarde jak podeszwa mieso...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3105 dni temu
    Świetna marynata, robiłam parę razy. Wspaniały intensywny aromat rozmarynu, miodu i jałowca. Polecam!

    odpowiedz

  • Jarosław Rydel Jarosław Rydel
    3718 dni temu
    Jedna z nie wielu prostych marynat do karkówki. Oryginalne połączenie żubrówki i owoców jałowca może dać ciekawy smak.Muszę przetestować.

    odpowiedz

  • Ola Ola
    4157 dni temu
    Karkoweczka że palce lizać :) właśnie wybieram się do Lidla na zakupy i jutro robię taką.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!