
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Czosnek posiekać. Wymieszać ze sobą składniki marynaty: wódkę, miód, oliwę z oliwek, ziarna jałowca, pieprz cayenne, czosnek, rozmaryn i sól.
Mięso zalać marynatą, przykryć i odstawić na noc do lodówki.
Kotlety grillować po 15 min z każdej strony, od czasu do czasu polewając marynatą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Jajka na miękko
- Łazanki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Mini burgery
- Piernik świąteczny
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Burek ze szpinakiem
- Przekąski sylwestrowe
- Spaghetti carbonara
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
2963 dni temu
"Kotlety grillować po 15 min z każdej strony..." - doskonały przepis na wysuszone na wiór i twarde jak podeszwa mieso...
Odpowiedz
3409 dni temu
Świetna marynata, robiłam parę razy. Wspaniały intensywny aromat rozmarynu, miodu i jałowca. Polecam!
Odpowiedz
4021 dni temu
Jedna z nie wielu prostych marynat do karkówki. Oryginalne połączenie żubrówki i owoców jałowca może dać ciekawy smak.Muszę przetestować.
Odpowiedz
4460 dni temu
Karkoweczka że palce lizać :) właśnie wybieram się do Lidla na zakupy i jutro robię taką.
Odpowiedz