Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Czosnek posiekać. Wymieszać ze sobą składniki marynaty: wódkę, miód, oliwę z oliwek, ziarna jałowca, pieprz cayenne, czosnek, rozmaryn i sól.
Mięso zalać marynatą, przykryć i odstawić na noc do lodówki.
Kotlety grillować po 15 min z każdej strony, od czasu do czasu polewając marynatą.
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Kiełbaski piwne z grilla
Kiełbaski marynowane w piwie i miodzie staną się z pewnością przebojem każdego (nie tylko męskiego) grilla.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
- Kruche rogaliki waniliowo-cynamonowe
- Megahamburgery wieprzowe
- Konfitura dyniowo-gruszkowa
- Whoopies
- Pizza z mielonym mięsem (lahmacun)
- Cheeseburger z ketchupem domowej roboty
- Ciasto z brzoskwiniami i borówkami
- Surówka z młodej kapusty
- Zupa fasolowa
- Jarski żurek łemkowski
- Sałatka szefa w stylu amerykańskim
- Marynata grillowa do mięsa drobiowego
- Marynata grillowa do ryby
- Pasta frittata, czyli frittata z makaronu z serami i salami
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Polędwiczki wieprzowe barbeque z sałatką z fasoli
- Greckie kotleciki nadziewane fetą
- Ciastka pisanki
- Kaczka w sosie śliwkowym
- Wrapy z sałaty z tofu
- Shake sojowy z jagodami i gruszką
- Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą
- Hummus grzybowy
- Eskalopki z indyka w papilotce
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Nalewka z głogu
- Wieniec wielkanocny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
2639 dni temu
"Kotlety grillować po 15 min z każdej strony..." - doskonały przepis na wysuszone na wiór i twarde jak podeszwa mieso...
odpowiedz
3084 dni temu
Świetna marynata, robiłam parę razy. Wspaniały intensywny aromat rozmarynu, miodu i jałowca. Polecam!
odpowiedz
3697 dni temu
Jedna z nie wielu prostych marynat do karkówki. Oryginalne połączenie żubrówki i owoców jałowca może dać ciekawy smak.Muszę przetestować.
odpowiedz
4136 dni temu
Karkoweczka że palce lizać :) właśnie wybieram się do Lidla na zakupy i jutro robię taką.
odpowiedz