Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.
Ponacinane w kratkę kiełbaski zanurzamy w marynacie. Układamy na dobrze rozgrzanym grillu. Pieczemy, obracając i polewając marynatą, przez 10 min.
Jak podawać
Przed podaniem posypać świeżym majerankiem.
Zobacz podobne
przepisy
Piersi kurczaka w greckiej marynacie z grilla
Szybkie, proste w przygotowaniu i bardzo smaczne mięso drobiowe z orzeźwiającym sosem. Wystarczy kilka chwil i... gotowe!
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczone udka z kurczaka z cytryną, miodem i zapiekanymi ziemniakami
- Golonka na sposób azjatycki
- Kurczak pieczony z bekonem i purée maślanym
- Orzechowe babeczki
- Wieprzowe szaszłyki z pomidorami i dipem twarożkowym
- Indyk w pesto
- Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
- Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh
- Kaczka na chrupiąco z karmelizowanymi jabłkami
- Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym
- Kurczak duszony w piwie
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
- Wegańskie hot dogi z soczewicy
- Marynowane ogórki w stylu koreańskim
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pesto z rukoli
- Wegański makaron udon z tofu i warzywami
- Trifle makaronikowe
- Pesto z liści rzodkiewki
- Pesto z kolendry
- Jabłkowy chutney z piwem
- Sajgonki z mięsem mielonym
- Burger z fasoli z kremem z mango
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Krem z gotowanym indykiem
- Amerykańskie BBQ
- Smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio
- Guacamole z pomidorami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3800 dni temu
dobra jest kiełbasa wiejska bez E od h.kani. Nie wiem tylko czy w lidlu jest dostępna
odpowiedz
3882 dni temu
Marynata jest wyśmienita, można przed grillowaniem potrzymać nacięte kiełbaski w marynacie by przesiąkły, warto dodać trochę więcej miodu o łyżke lub półtorej, ja jeszcze zmodyfikowałem przepis i dodałem 6 goździków. Dużo także zależy od wyboru kiełbasy. Polecam wszystkim :-)
odpowiedz
4151 dni temu
Marynatę piwną muszę wypróbować, a kiełbaskę lubię śląską, pakowaną teraz w lidlu po kg, na grilla jest super.
odpowiedz