Piersi kurczaka w greckiej marynacie z grilla
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Do miski wlewamy sok z 1/2 cytryny. Do niego dodajmey 4 łyżki oliwy z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Myjemy i osuszamy piersi z kurczaka i zalewamy je marynatą. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 min.

Cebulę dymkę, czosnek, papryczkę chilli (bez pestek) i kolendrę drobno siekamy. Do jogurtu greckiego dodajemy cebulę dymkę, czosnek, chilli i kolendrę. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy.

Po wyjęciu z marynaty piersi kurczaka grillujemy po 10 min z każdej strony.

Przygotowujemy kaszę kuskus według opisu na opakowaniu.

Jak podawać

Piersi z kurczaka podajemy z kaszką kuskus, polaną greckim sosem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • GrubyGość GrubyGość
    4111 dni temu
    "Do soku i oliwy dodać jogurt grecki..." - albo ja czegoś nie rozumiem, albo przepis pisany na kolanie i niespójny z tym co napisane w składnikach po lewej stronie.

    odpowiedz

  • Grzechuuu Grzechuuu
    4114 dni temu
    szybkie, proste bardzo smaczne.. tzw.. danie w 5 minut

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!