
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Kapustę i ziemniaki drobno kroimy
Kapustę i ziemniaki drobno kroimy. Przesmażamy na maśle z dodatkiem oliwy z oliwek, kminu i imbiru. Udka zalewamy około 3 litrami wody. Gotujemy około 1 godziny. Wyjmujemy mięso i obieramy z kości, rwiemy na małe kawałki.
Krok 2: Do wywaru dodajemy przesmażone ziemniaki i kapustę
Do wywaru po udkach, dodajemy przesmażone ziemniaki i kapustę, gotujemy do miękkości, około 35 minut. Na patelni smażymy posiekaną cebulę i czosnek z łyżeczką koncentratu pomidorowego. Dodajemy do ugotowanych warzyw. Wszystko razem miksujemy na gładką masę, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gdy zupa jest zbyt gęsta, podlewamy wodą, aby uzyskać zawiesistą i lekko kremową konsystencję.
Krok 3: Kawałki kurczaka dodajemy do zblendowanej masy
Kawałki kurczaka dodajemy do zupy i wszystko razem zagotowujemy.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa ziemniaczana z łososiem i krewetkami
Aromatyczna zupa z dodatkiem morskich przysmaków. Spróbuj zupy ziemniaczanej z łososiem i krewetkami!


Zupa z dyni i makaronem z szynki
Zupa, którą będą się zajadać najmłodsi? Tak to możliwe! Krem z dyni z oryginalnym mięsnym makaronem!

Zupa z suszonymi pomidorami i mascarpone
Wśród smaków we włoskim stylu pomidory wiodą prym! W tym przepisie zamknięto je w gęstej kremowej zupie z dodatkiem sera mascarpone.

Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
Niepowtarzalny smak swojskich borowików doskonale komponuje się z podsmażanymi grzankami. Musisz tego spróbować!

Zobacz przepisy
na święta
- Wielkanocny koktajl serniczkowy
- Wielkanocny deser w pucharkach
- Ciasto cytrynowo-pomarańczowe z migdałami
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Mazurek kajmakowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Limonkowa babka majonezowa
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Makowiec drożdżowy
- Babka marmurkowa
- Kotlety jajeczne
- Sernik bez spodu
- Tradycyjny żurek na zakwasie
- Zupa chrzanowa
- Babka wielkanocna
- Murzin wielkanocny
- Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1827 dni temu
Niedobra - bez smaku. Czuć w zasadzie samą kapustę. Więcej już jej nie ugotuję. Inne zupy-kremy są zdecydowanie lepsze. Szkoda czasu.
odpowiedz
2013 dni temu
Pierwszy raz gotowałem z przepisem Kuchni Lidl'a. Jestem totalnym laikiem, ale muszę przyznać, że prawa udała się 🙂 radzę nie przesadzić z kminem i będzie okej. Polecam🙃
odpowiedz
2013 dni temu
Pierwszy raz gotowałem z przepisem Kuchni Lidl'a. Jestem totalnym laikiem, ale muszę przyznać, że prawa udała się 🙂 radzę nie przesadzić z kminem i będzie okej. Polecam🙃
odpowiedz
2054 dni temu
Za dużo wody, chyba, że ma być wodniste a nie krem ( dałem 2 litry i było fajnie kremowe ). Jeżeli chodzi o kmin rzymski to jest naprawdę intensywny, jak dla mnie pół łyżeczki to maximum, ale to kwestia smaku. Czasochłonne ? no cóż trochę trwa, ale nie trzeba stać i mieszać, samo się gotuje :) Moja ocena jest na tyle wysoka, że będę do niej wracał.
odpowiedz
2373 dni temu
Z pewnością smaczna, ale czy " szybka" jeśli czas przygotowania to 1:30 h
odpowiedz
2834 dni temu
Ci od wylewania to trolle albo bezguścia, zupa sztos :D
odpowiedz
2986 dni temu
Gotowałem wiele potraw z przepisow kuchni lidla i zawsze wszystko wychodzilo dobre lub bardzo dobre,ale ta zupa jest poprostu ochydna,bez zadnego smaku.Naprawde caly garnek musialem wylac i zdarzylo mi sie to pierwszy raz
odpowiedz
3051 dni temu
Jeżeli ktoś wcześniej nie korzystał z kminu rzymskiego niech uważa. Ta jedna przyprawa sprawiła że cała zupka została wylana. jak dla mnie smrodek nie do zaakceptowania.
odpowiedz
3153 dni temu
Zupa-krem bardzo dobra. Kmin rzymski nadał jej bardzo ciekawy smak, który z pewnością zadowoli wielu smakoszy. Polecam
odpowiedz