Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender

Krok 1: Kapustę i ziemniaki drobno kroimy

Łączymy składniki marynaty

Kapustę i ziemniaki drobno kroimy. Przesmażamy na maśle z dodatkiem oliwy z oliwek, kminu i imbiru. Udka zalewamy około 3 litrami wody. Gotujemy około 1 godziny. Wyjmujemy mięso i obieramy z kości, rwiemy na małe kawałki.

 

 

Krok 2: Do wywaru dodajemy przesmażone ziemniaki i kapustę

 Farsz nakładamy na schab

Do wywaru po udkach, dodajemy przesmażone ziemniaki i kapustę, gotujemy do miękkości, około 35 minut. Na patelni smażymy posiekaną cebulę i czosnek z łyżeczką koncentratu pomidorowego. Dodajemy do ugotowanych warzyw. Wszystko razem miksujemy na gładką masę, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gdy zupa jest zbyt gęsta, podlewamy wodą, aby uzyskać zawiesistą i lekko kremową konsystencję.

 

Krok 3: Kawałki kurczaka dodajemy do zblendowanej masy

Łączymy składniki marynaty

Kawałki kurczaka dodajemy do zupy i wszystko razem zagotowujemy.

 

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gościu Gościu
    235 dni temu
    Ci od wylewania to trolle albo bezguścia, zupa sztos :D

    odpowiedz

  • Daniel Daniel
    387 dni temu
    Gotowałem wiele potraw z przepisow kuchni lidla i zawsze wszystko wychodzilo dobre lub bardzo dobre,ale ta zupa jest poprostu ochydna,bez zadnego smaku.Naprawde caly garnek musialem wylac i zdarzylo mi sie to pierwszy raz

    odpowiedz

  • Gość Gość
    452 dni temu
    Jeżeli ktoś wcześniej nie korzystał z kminu rzymskiego niech uważa. Ta jedna przyprawa sprawiła że cała zupka została wylana. jak dla mnie smrodek nie do zaakceptowania.

    odpowiedz

  • Monika Monika
    554 dni temu
    Zupa-krem bardzo dobra. Kmin rzymski nadał jej bardzo ciekawy smak, który z pewnością zadowoli wielu smakoszy. Polecam

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram