
Przygotuj
- blender
Krok 1: Kapustę i ziemniaki drobno kroimy
Kapustę i ziemniaki drobno kroimy. Przesmażamy na maśle z dodatkiem oliwy z oliwek, kminu i imbiru. Udka zalewamy około 3 litrami wody. Gotujemy około 1 godziny. Wyjmujemy mięso i obieramy z kości, rwiemy na małe kawałki.
Krok 2: Do wywaru dodajemy przesmażone ziemniaki i kapustę
Do wywaru po udkach, dodajemy przesmażone ziemniaki i kapustę, gotujemy do miękkości, około 35 minut. Na patelni smażymy posiekaną cebulę i czosnek z łyżeczką koncentratu pomidorowego. Dodajemy do ugotowanych warzyw. Wszystko razem miksujemy na gładką masę, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gdy zupa jest zbyt gęsta, podlewamy wodą, aby uzyskać zawiesistą i lekko kremową konsystencję.
Krok 3: Kawałki kurczaka dodajemy do zblendowanej masy
Kawałki kurczaka dodajemy do zupy i wszystko razem zagotowujemy.
Zobacz podobne
przepisy
Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
Niepowtarzalny smak swojskich borowików doskonale komponuje się z podsmażanymi grzankami. Musisz tego spróbować!

Zupa z suszonymi pomidorami i mascarpone
Smak Włoch to smak pomidorów! W tym przepisie zamknięto go w gęstej kremowej zupie z dodatkiem sera mascarpone.

Zupa z dyni i makaronem z szynki
Zupa, którą będą się zajadać najmłodsi? Tak to możliwe! Krem z dyni z oryginalnym mięsnym makaronem!

Zupa ziemniaczana z łososiem i krewetkami
Aromatyczna zupa z dodatkiem morskich przysmaków. Spróbuj zupy ziemniaczanej z łososiem i krewetkami!

Komentarze (4)
295 dni temu
Ci od wylewania to trolle albo bezguścia, zupa sztos :D
odpowiedz
447 dni temu
Gotowałem wiele potraw z przepisow kuchni lidla i zawsze wszystko wychodzilo dobre lub bardzo dobre,ale ta zupa jest poprostu ochydna,bez zadnego smaku.Naprawde caly garnek musialem wylac i zdarzylo mi sie to pierwszy raz
odpowiedz
512 dni temu
Jeżeli ktoś wcześniej nie korzystał z kminu rzymskiego niech uważa. Ta jedna przyprawa sprawiła że cała zupka została wylana. jak dla mnie smrodek nie do zaakceptowania.
odpowiedz
614 dni temu
Zupa-krem bardzo dobra. Kmin rzymski nadał jej bardzo ciekawy smak, który z pewnością zadowoli wielu smakoszy. Polecam
odpowiedz
zobacz wszystkie