
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- duży garnek z pokrywką
- piekarnik rozgrzany do 180°C
- blender
- patelnię
KROK 1
Do garnka wlewamy olej, dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę, pokruszone liście laurowe i podgrzewamy. Zwiększamy ogień i obsmażamy doprawioną solą i pieprzem szynkę z dwóch stron. Mięso wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez 1,5 godziny. Następnie szynkę odstawiamy do wystudzenia.
KROK 2
W garnku rozpuszczamy połowę przygotowanego masła, dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek i smażymy aż do zeszklenia. Dodajemy posiekany imbir i pepperoni. Po chwili dorzucamy pokrojoną w kostkę dynię i chwilę smażymy. Dynię zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Miksujemy do uzyskania gładkiego kremu, dodając pozostałą część masła. Doprawiamy cukrem trzcinowym, białym pieprzem, solą oraz mleczkiem kokosowym. Dokładnie mieszamy.
KROK 3
Na suchej patelni prażymy pestki dyni. Wystudzoną szynkę kroimy na cienkie paseczki. Do miseczek nakładamy mięsny makaron oraz zupę. Danie serwujemy z łyżką kwaśnej śmietany, posypane pestkami dyni oraz kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Kurczak z piekarnika - pieczony w całości
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Zwijane zrazy wołowe
- Grochówka wojskowa
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Dżem gruszkowo-cynamonowy
- Gulasz węgierski
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Francuskie makaroniki
- Domowa pasta jajeczna
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
3168 dni temu
Właśnie ugotowałam zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Użyłam dyni upieczonej wcześniej przeze mnie. PYCHA!
odpowiedz
3580 dni temu
Papryka do zupki z wszystkimi pestkami?? Dałam całą paprykę i wszystkie pestki i zupa jest tak pikantna, że aż odrobinę za bardzo. A papryka była raczej nieduża. Ta zupa ma być aż tak pikantna???
odpowiedz
3579 dni temu
Aniu, najlepiej, gdy zupę doprawia się do własnego smaku. Jeśli zupa jest dla Ciebie za ostra, następnym razem użyj mniej papryczki.
3168 dni temu
Polecam nie mniej papryczki tylko usuń pestki. To one są HOT:)