Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- duży garnek z pokrywką
- piekarnik rozgrzany do 180°C
- blender
- patelnię
KROK 1
Do garnka wlewamy olej, dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę, pokruszone liście laurowe i podgrzewamy. Zwiększamy ogień i obsmażamy doprawioną solą i pieprzem szynkę z dwóch stron. Mięso wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez 1,5 godziny. Następnie szynkę odstawiamy do wystudzenia.
KROK 2
W garnku rozpuszczamy połowę przygotowanego masła, dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek i smażymy aż do zeszklenia. Dodajemy posiekany imbir i pepperoni. Po chwili dorzucamy pokrojoną w kostkę dynię i chwilę smażymy. Dynię zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Miksujemy do uzyskania gładkiego kremu, dodając pozostałą część masła. Doprawiamy cukrem trzcinowym, białym pieprzem, solą oraz mleczkiem kokosowym. Dokładnie mieszamy.
KROK 3
Na suchej patelni prażymy pestki dyni. Wystudzoną szynkę kroimy na cienkie paseczki. Do miseczek nakładamy mięsny makaron oraz zupę. Danie serwujemy z łyżką kwaśnej śmietany, posypane pestkami dyni oraz kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Penne z szynką i kremowym sosem z pieczonej dyni
Pulpeciki z szynki, sos dyniowy i makaron - temu połączeniu nie oprze się żadne dziecko!
Zupa marchwiowo-ziemniaczana z grzankami ziołowymi
Sycący, pachnący, zdrowy i pyszny! Warzywny krem to świetny pomysł na obiad. Mnóstwo witamin w jednej miseczce!
Kokosowa zupa curry z marchewką
Zupa krem w zupełnie nowym, egzotycznym wydaniu – z wiórkami i mlekiem kokosowym, przyprawiona aromatyczną pastą curry.
Krem z dyni
Jest prosty, zdrowy i bardzo smaczny. Przepis na zupę krem z dyni to wspaniała propozycja na letni posiłek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krem z dyni
- Azjatycka zupa z makaronem i grzybami shiitake
- Niezły ananas, czyli kurczak słodko-kwaśny
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Japońska zupa z herbaty z ryżem
- Faszerowana dynia
- Pomidory faszerowane fasolą i mięsem mielonym
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Minestrone – zupa z makaronem
- Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym
- Kalafiorowa zupa krem
- Cytrynowa zupa w stylu greckim z kurczakiem
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- EKSPRESOWY BIGOS
- EKSPRESOWA KONFITURA Z MALIN
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pizza rzymska
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Makaron z dynią, szałwią i włoską szynką – przepis
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Uda confit i soczysta pierś z kremowym purée ziemniaczanym i sosem z glazurowanej szalotki
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Gofry bananowe z polewą czekoladową
- Zielony chłodnik z awokado
- Naleśniki z boczkiem
- Karaibskie smoothie owocowe z sałatą
- Sałatka z mango, awokado i tofu
- Kotleciki z grochu ze szpinakiem
- Tarta z kiszoną kapustą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
2857 dni temu
Właśnie ugotowałam zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Użyłam dyni upieczonej wcześniej przeze mnie. PYCHA!
odpowiedz
3269 dni temu
Papryka do zupki z wszystkimi pestkami?? Dałam całą paprykę i wszystkie pestki i zupa jest tak pikantna, że aż odrobinę za bardzo. A papryka była raczej nieduża. Ta zupa ma być aż tak pikantna???
odpowiedz
3269 dni temu
Aniu, najlepiej, gdy zupę doprawia się do własnego smaku. Jeśli zupa jest dla Ciebie za ostra, następnym razem użyj mniej papryczki.
2857 dni temu
Polecam nie mniej papryczki tylko usuń pestki. To one są HOT:)