Krem z dyni
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy na kawałki. Marchew, cebulę i czosnek obieramy i kroimy na mniejsze części. Wszystkie składniki przekładamy do garnka z grubym dnem, dodajemy oliwę z oliwek i podsmażamy, stale mieszając przez mniej więcej 3 minuty.

Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie warzywa powinny być miękkie. Całość rozdrabniamy blenderem, aż zupa nabierze konsystencji kremu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Jak podawać

Zupę przelewamy na talerze, do każdej porcji dodając łyżkę śmietany.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (126)

Avatar
  • Prem Prem
    5 dni temu
    Dzien Dobry, jak wyglada kwestia kalorii?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    5 dni temu
    Prem, aktualnie publikując przepisy nie podajemy kaloryczności dań, ale dziękujemy za sugestię-rozważymy wprowadzenie takiej sekcji przy dalszym rozwoju portalu.
  • Gość Gość
    461 dni temu
    Czy osoba zapisująca przepisy jest półanalfabetą? Może warto aby najpierw dowiedziała się co to jest oliwa?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    461 dni temu
    W czym tkwi problem? :)
  • Gość Gość
    355 dni temu
    ~~ facet nie kompromituj się , jak chcesz zabłysnąć to wytłumacz to jest oliwa (z oliwek) , ponieważ o takową chodzi autorowi przepisu . Jestem ciekaw jak to opiszesz będąc pełnym...........ą .
  • Gość Gość
    125 dni temu
    Może niech Gość się nie czepia. Albo wpisze w google co to jest oliwa jak nie wie. Cały czas coś komuś nie pasuje zamiast docenić że super przepis. Polecam i nie obrażam nikogo od półanalfabetów.
  • Gość Gość
    112 dni temu
    Każdy inteligentny człowiek wie że chodzi o oliwę z oliwek ...
  • Gość Gość
    466 dni temu
    Dzień dobry Panie Karolu, bardzo lubię oglądać Pana programy i stosować przepisy, nie mogę jednak rozgrzeszyć Pana z błędnego stosowania oliwy z oliwek do smażenia. Oliwa ani żaden roślinny olej nie nadaje się do smażenia.Smażyć należy na klarowanym maśle ewentualnie na gęsim smalcu, a jeżeli dla kogoś jest to zbyt drogi wariant to na świńskim smalcu. Broń Boże na oliwie z oliwek!!! Serdecznie pozdrawiam, Marianna Olszak

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    466 dni temu
    Zależy, czy smażymy czy podsmażamy. Podsmażać, blanszować na patelni możemy z udziałem oliwy z oliwek. Co więcej oliwa z oliwek rafinowana jest jednym z najlepszych tłuszczy do smażenia, zaraz obok oleju rzepakowego.
  • Gość Gość
    352 dni temu
    napisz proszę jak się teraz czujesz alfo i omego .Chcąc krytykować i do tego używać tak niestosownych słów trzeba mieć wiedzę w danym temacie .
  • Maksymilian Kolanko Maksymilian Kolanko
    124 dni temu
    Pani Marianno, przed przystąpieniem do krytyki, sugeruję zgłębić dokładnie temat, gdyż jedyny efekt, który Pani osiągnęła tym wpisem, to wywołanie uśmiechu pełnego politowania na twarzach użytkowników :)
  • Gość Gość
    654 dni temu
    Bardzo szybki krem na obiad zwłaszcza po niedzieli kiedy zostaje rosół jest przepyszny ja podałam z jogurtem naturalnym, prażonymi pestkami dyni i zieloną pietruszką. Pychotka na gorące dni polecam ;-)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    654 dni temu
    Brzmi pysznie! :)
  • Gość Gość
    827 dni temu
    Przeeeeeeepyszna!

    odpowiedz

  • Andzinsan Andzinsan
    870 dni temu
    Super! Właśnie cała rodzinka zjadła ze smakiem :) Polecam gorąco, z natką pietruszki.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    875 dni temu
    ja dodaję jeszcze kawałek imbiru - jeśli nie masz świeżego to dodaj suszony

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1077 dni temu
    Zapomniałam dodać że użyłam dyni mrozonej w kawałkach.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1077 dni temu
    Super szybko, super łatwo (mój 1 krem z dyni) i pyszne wyszło :-) Dzięki "kuchnia Lidla"!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1076 dni temu
    Polecamy się! :)
  • Dyzia Dyzia
    1113 dni temu
    Bardzo fajny przepis i szybki. A zupka pycha :)

    odpowiedz

  • Marta_emka Marta_emka
    1150 dni temu
    Super przepis ....polecam, ja dodaję jeszcze 2 ziemniaki żeby się gotowały razem z warzywami, wtedy jest bardziej kremowa.

    odpowiedz

  • stive stive
    1204 dni temu
    ok

    odpowiedz

  • Anczita Anczita
    1179 dni temu
    Nam bardzo smakuje ten przepis! :)
  • lol lol
    1204 dni temu
    no

    odpowiedz

  • dominik dominik
    1207 dni temu
    dobre :)

    odpowiedz

  • Malinka Malinka
    1212 dni temu
    Pycha! :)

    odpowiedz

  • Katalog Katalog
    1215 dni temu
    Zupka przepyszna!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1218 dni temu
    Zupa pyszna. Dodalam troche imbiru i na koniec posypalam prazonymi pestkami dyni

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1217 dni temu
    Imbir nadaje świetnego smaku zupie :)
  • Gość Gość
    1215 dni temu
    dobry pomysł!
  • Gość Gość
    1218 dni temu
    Fajny przepis, zupka wyszła dobra :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1219 dni temu
    Zupa z dyni nie wymaga trupa, taka uwaga chyba delikatna.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1221 dni temu
    Ja mam przepis na zupę dyniową następujący:mała dynia obrana i pokrojona w kostkę,marchew, kawałek selera, pora, pietruszki,oraz 3 ziemniaki i cebula także pokrojone, zalane wodą z 2 kostkami rosołku drobiowego- gotujemy 15 minut ,dodajemy dynię i gotujemy ok 5-8 min. Gaz wyłączamy, wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem, nalewamy do kokilek i podajemy z plamą śmietany i pokrojoną w kromki bagietką "muśniętą masłem, zmiażdżonym czosnkiem i upieczoną na suchej patelni.....niebo w gębie.. smacznego!!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1227 dni temu
    Zupa rewelacyjna. Cała rodzina się zachwyca :) musiałam ją tylko troszkę zmodyfikować bo okazało się że nie mam marchewki, więc zamiast niej dodałam paprykę czerwoną i troszkę imbiru. Zrobiłam do tego jeszcze grzanki ziołowe i całość bardzo smakowała :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1227 dni temu
    Świetny pomysł :)
  • Gość Gość
    1238 dni temu
    zupka rzeczywiście pyszna. nigdy nie przepadałam za kremem z dyni, ale ten jest pyszny ! dodałam troszke imbiru do zupki !

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1237 dni temu
    Dynia z imbirem świetnie się komponuje!
  • Gość Gość
    1242 dni temu
    dla osób z chorobą nowotworową nie dodawać oliwy i nie podsmażać, zalać wodą, a zamiast bulionu po prostu dorzucić do wszystkiego włoszczyznę (seler, pietruszka), można dodać też olej lniany, imbir, gałkę muszkatołową, a zamiast śmietany jogurt pitny, ewentualnie mleko i co bardzo ważne - nie solić.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1244 dni temu
    zupa jest dobra

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1251 dni temu
    Zupa mi smakuje natomiast mojej rodzinie średnio...:(

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1250 dni temu
    to tak jak u mnie. Dla mnie pycha, rodzina omija.
  • Gość Gość
    1252 dni temu
    Czy 1kg dyni rozumiecie jako jej wagę po obraniu ze skóry i wydrążeniu? Czy mowa o wadze dyni przed obróbką?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1251 dni temu
    1 kg dyni przed obraniem i wydrążeniem :)
  • Rafał B. Rafał B.
    1273 dni temu
    Bardzo prosty przepis a efekt niesamowity. Naprawdę pyszności. Polecam! :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1260 dni temu
    Bardzo łatwe i szybkie przygotowanie, pyszna zupa-krem. Polecam ;)
  • Gość Gość
    1287 dni temu
    Polecam przepis. Bardzo smaczny krem :)

    odpowiedz

  • NATALIA NATALIA
    1464 dni temu
    ZAMIAST ŚMIETANY POLECAM MLEKO KOKOSOWE

    odpowiedz

  • Jaca Jaca
    1468 dni temu
    Zrobiłem też tą zupkę według przepisu. Moje ogromne odkrycie, to lekki posmak kwaskowatej śmietany. Ten kwasek dodaje czegoś nieprawdopodobnego tej zupie. Zaryzykowałbym stwierdzenie ,że jest to oprócz oczywiście dyni ,tajemnica tego smaku. Być może możnaby czymś innym lekko zakwasić ,ale nie rozumiem przepisów bez użycia śmietany.

    odpowiedz

  • Agnieszka Kudlak Agnieszka Kudlak
    1538 dni temu
    Potwierdzam, zupa super, też dodałam troche imbiru.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1556 dni temu
    Na prawdę bardzo dobra dodałam odrobinkę imbiru świetna i szybko się gotuje

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1556 dni temu
    Świetny pomysł z imbirem!
  • Gość Gość
    1568 dni temu
    Pyszna, słodziutka i przede wszystkim bardzo prosta, polecam

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1567 dni temu
    Cieszymy się, że zupa smakowała :) Zapraszamy do próbowania też innych potraw z Kuchni Lidla :)
  • zanyah zanyah
    1573 dni temu
    wlasnie dzisiaj robie z tesciowa i zobaczymy jak wyjdzie :)

    odpowiedz

  • Marta Marta
    1576 dni temu
    Super przepis! Wyszło pysznie. Dodałam chipsy z boczku i posypałam słonecznikiem. Ale co kto lubi:-)

    odpowiedz

  • Asia Asia
    1578 dni temu
    Proponuję dodać imbir podkręca smak całkowicie.

    odpowiedz

  • Patrycja Patrycja
    1579 dni temu
    czytałam że można dać chili, ile jej dać żeby nie była za ostra?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1579 dni temu
    Patrycjo, chili świetnie pasuje do kremu z dyni. Najlepiej będzie, jak będziesz wsypywała chili małymi partiami i na bieżąco próbowała. Wtedy uzyskasz taki stopień ostrości, który odpowiada Tobie najbardziej:)
  • koala koala
    1581 dni temu
    Pierwszy raz robiłam krem z dyni. Wyszedł super! :]

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1588 dni temu
    Idealny przepis:-]

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1590 dni temu
    Właśnie zrobiłam, dawno nie jadłam takiego dobrego kremu :)

    odpowiedz

  • Gosc Gosc
    1591 dni temu
    Pychota. W raz na zaspokojenie glodu i rozgrzanie :) Polecam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1611 dni temu
    A co uważacie o dodaniu ziemniaka do tej pysznej zupki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1609 dni temu
    Gościu, możesz dodać ziemniaka - będzie pasował do tego kremu :)
  • losianna losianna
    1593 dni temu
    ja dziś zrobiłam wersję z batatem zamiast marchewki i też wyszła pyszna. właściwie nie zauważyłam różnicy. próbuj, smak ziemniaka nie jest na tyle wyrazisty żeby mógł coś zepsuć ;)
  • Gość Gość
    1616 dni temu
    Pyszna, szybka i zdrowa. Mniam!

    odpowiedz

  • Mike Mike
    1616 dni temu
    A nie można zamiast kostki drobiowej z glutaminianem sodu,zrobić swój własny wywar z włoszczyzny i kurczaka...? Ludzie ogarnijcie się. Gotowanie z kostki....mmmm mistrzostwo świata i samo zdrowie.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1616 dni temu
    Mike, w przepisie nie wspominamy słowem o kostce :) Oczywiście najlepiej przygotować własny bulion, który stanowi bazę wielu zup :)
  • Pawel Pawel
    1642 dni temu
    Bardzo dobra zupa polecam☺

    odpowiedz

  • Ania Ania
    1642 dni temu
    Pyszna! Moja pierwsza zupa krem :) Skorzystałam z rad co do różnych kompozycji przypraw w komentarzach innych czytelników i użyłam bulionu warzywnego. Na pewno niebawem ugotuję ją jeszcze raz!

    odpowiedz

  • pelasia pelasia
    1727 dni temu
    pycha zupka ja dodaje jeszcze imbir i swiezy koperek

    odpowiedz

  • grabiu grabiu
    1808 dni temu
    Świetny, zdrowy przepis! Zamiast śmietany dodaje parmezan. Polecam!

    odpowiedz

  • rzabaa rzabaa
    1899 dni temu
    Mojemu mężowi tak posmakowała tak zupa, że aż w szoku jestem! Naprawdę bardzo dobra zupa :)

    odpowiedz

  • janika janika
    1919 dni temu
    Dziś jadłam taką zupę i zapytałam o przepis, bo pyszna była. Oprócz podanych składników dodano jeden ziemniak i świeży imbir. Dzięki ziemniakowi zupa była aksamitna i kremowa, a imbir dodał ciekawą nutkę smakową. Podana była z pestkami dyni.

    odpowiedz

  • Aneta Aneta
    1927 dni temu
    Przepis super, jak dla mnie tylko za mało wyrazista. Do swojej wersji dodałam przecier pomidorowy, gałkę muszkatołową, 4 zamiast 2 ząbków czosnku, pieprz cayenne, curry, kurkuma, imbir. Zupę podałam z gęstą śmietaną, kolendrą i miksem uprażonych pestek (słonecznik, dynia, soja itp...) do przegryzienia francuskie pałeczki serowe. Śmiało podawać gościom, polecam!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1929 dni temu
    Dziękujemy Wam za alternatywne sposoby podawania :) Brzmi smacznie!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1933 dni temu
    Bardzo smaczny przepis przy czym zamiast śmietany proponuje mascarpone

    odpowiedz

  • kari kari
    1933 dni temu
    Wyśmienita. Dodalam przyprswy curry . I jest idealna. Polecam.

    odpowiedz

  • kuchareczka kuchareczka
    1938 dni temu
    wypróbowałam bardzo dobre. proponuję tylko więcej czosnku i dodałam na koniec papryczkę chilli

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1938 dni temu
    jot, dziękujemy!

    odpowiedz

  • jot jot
    1940 dni temu
    zupa super :) dodałam 2 pomidory, trochę czosnku i oregano :) macie tu naprawdę świetne przepisy!!! :)

    odpowiedz

  • Myszor Myszor
    1941 dni temu
    Potwierdzam, że szczypta gałki muszkatołowej i imbiru nadaje zupie charakteru!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1941 dni temu
    Właśnie zaczęłam gotować tę zupę...zobaczymy ja się uda...ale na początek nastawiłam bulion:)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1942 dni temu
    Drogi Gościu, brzmi bardzo smacznie :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1942 dni temu
    Rewelacja, trochę dłużej poddusiłam warzywa na oliwie i dorzuciłam jeszcze (poza wspomnianą wyżej gałką:) ) odrobinę cynamonu i kurkumę. Idealny krem na jesienne popołudnie ;-)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1947 dni temu
    Zupka super dodałam troszkę imbiru, gałki muszkatołowej i odrobinę kardamonu efekt piorunujący mój narzeczony bez wahania zjadł dwa talerze z groszkiem ptysiowym :)

    odpowiedz

  • K K
    1950 dni temu
    genialna! pychotka, polecam każdemu! :)

    odpowiedz

  • magda magda
    1951 dni temu
    Gdzieś znalazłam przepis w którym rekomendowano dodanie soku z cytryny oraz niewielkiej ilości sosu sojowego - wysło super :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1952 dni temu
    Drogi Gościu, zupa ta jest raczej niskokaloryczna, można więc ją jeść na diecie.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1953 dni temu
    Doskonała!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1955 dni temu
    jestem osobą na diecie wiec podstawowym pytaniem jest czy zupa ta ma dużo kalorii?

    odpowiedz

  • MałgosiaGość MałgosiaGość
    1956 dni temu
    Przyprawiam jeszcze odrobinką cuury i imbiru

    odpowiedz

  • Magda Magda
    1961 dni temu
    ja dodaje jeszcze łyżkę masła i doprawiam ostrą i słodką papryka ;)

    odpowiedz

  • Aga Aga
    1971 dni temu
    A ja dodaję do tej zupy przed miksowaniem trochę sera typu feta :)

    odpowiedz

  • Asia Asia
    1977 dni temu
    Przepis przepyszny;) również polecam. Ja zamiast śmietany do dekoracji dałam pieczone pestki dyni i smażony boczek pokrojony w kostke ;)

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    1978 dni temu
    Krem przepyszny ! polecam gorąco ! :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1980 dni temu
    Przepyszna! Super prosta zupa nawet dla początkujących kucharzy!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1981 dni temu
    Do zupy warto dodać szczyptę gałki muszkatołowej.

    odpowiedz

  • faron faron
    1984 dni temu
    Zupa bardzo fajna, smaczna, choć nieco brakuje mi kropki nad i. Tego czegoś co sprawi, że smak tej zupy zapadnie w pamięć. Poniżej inni testerzy zdradzają swoje dodatki do tej zupy, np. migdały, imbir, ... , ja zaś dodałam świeże liście bazylii. Pozdrawiam wszystkich czytelników :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2168 dni temu
    Drogi Gościu, bulion jest kwestią upodobań smakowych. My rekomendujemy przygotowanie własnego, ale jeśli brakuje czasu lub chęci na długie gotowanie domowego bulionu, można przygotować go z pomocą kostek rosołowych.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2169 dni temu
    Mam pytanie..czy ten bulion to zrobić swój czy taki z kostek rosołowych?

    odpowiedz

  • Olcia Olcia
    2221 dni temu
    Zupa pyszna, tylko ja zamiast śmietany wierzch zupy posypuję prażonymi płatkami migdałów! Warto spróbować :)

    odpowiedz

  • Mo To Mo To
    2243 dni temu
    Zupa pycha, ja dodaje jeszcze szafan i galke muszkatolowa

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2253 dni temu
    Mniam ta zupa to cudo no i oczywiście mleczko kokosowe mile widziane

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2302 dni temu
    Jeśli używamy mleczko kokosowe, należy dodać je do gotującej się jeszcze zupy. Śmietanę stosujemy jedynie do dekoracji i możemy użyć jej także w zupie z dodatkiem mleczka kokosowego :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2303 dni temu
    mleczko kokosowe dodaje się zamiast śmietany?

    odpowiedz

  • zancia zancia
    2306 dni temu
    Krem z dyni po prostu rewelacja:)))Co roku będzie ten przepis gościł na moim stole rodzinnym, bo krem się rozpływa w ustach:)) Każdy kto zasmakuje raz już będzie zawsze ją jadł:))

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2308 dni temu
    Michale jeśli dodajesz imbir do zupy możesz go drobno pokroić i przesmażyć na patelni razem z warzywami i całość zmiksować na krem. Wówczas jego smak będzie nieco łagodniejszy, niż gdy dodasz go bezpośrednio do zupy.

    odpowiedz

  • Michał Michał
    2309 dni temu
    Zupa wyszła bardzo dobra, tylko trochę za ostra. Pytanie ile i w jakiej postaci dodać imbiru? Ja starłem trochę tuż przed miksowaniem i trochę zdominował smak zupy.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2309 dni temu
    właśnie zrobiłam i jest pyszna !! nawet moje dzieci zjadły wszystko :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2309 dni temu
    rewelacyjna

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2310 dni temu
    Zupa z dyni pycha ja dodaję imbir i gałkę muszkatułową .Naprawdę pycha !!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2319 dni temu
    Pyszna zupa, naprawdę się nie spodziewałam.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2323 dni temu
    "Dynie halloween" jak najbardziej służą nie tylko do dekoracji, ale też do jedzenia :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2326 dni temu
    dołączam się do pytania , czy dynia hallowen z lidla jest jadalna czy służy tylko do ozdoby ??

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2326 dni temu
    Czy dynia z lidla "Dynia halloween" nadaj się do tej zupy ?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2326 dni temu
    Czy dynia z lidla "Dynia halloween" Nadaje się do tej zupy ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2327 dni temu
    Hasek, potwierdzamy - mleczko kokosowe jest tu super dodatkiem! :)

    odpowiedz

  • Hasek Hasek
    2328 dni temu
    Zupa rewelka, polecam dodać troche mleka kokosowego

    odpowiedz

  • MonikaB MonikaB
    2333 dni temu
    Zupa jest łatwa do zrobienia i do tego bardzo smaczna. Wręcz przepyszna. Mniam :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2343 dni temu
    Faktycznie imbir jest doskonałym dodatkiem do tej zupy! :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2343 dni temu
    I IMBIR koniecznie :))))))))))

    odpowiedz

  • Marta Marta
    2345 dni temu
    Uwielbiam takie kremy, robiłam już z dyni, tylko z mleczkiem kokosowym, zrobiłam zapas na tygodniu azjatyckim :)

    odpowiedz

  • Kasia Kasia
    2348 dni temu
    Bardzo smakowicie wygląda,jutro idę do Lidla po dynię i zrobię tą pyszną zupkę :)

    odpowiedz

  • Izzis Izzis
    1562 dni temu
    bardzo fajny przepis, Podoba mi się polaczenie marchewki z dynią rewelacja, tylko zamiast smietany, dodałam jogurt naturalny,

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram