Zupy - Zupa krem z białych warzyw - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Krem z białych szparagów i pora
Białe szparagi, ziemniaki i por łączą się w delikatnym jak chmurka kremie. Ta wiosenna zupa wg przepisu Kingi otwiera sezon na wyjątkowe pyszności!
Zupa krem z białych warzyw z krakersami z orzechów
Krem z białych warzyw zawsze zachwyca delikatnością smaku! Ten według przepisu Kingi dodatkowo nabiera charakteru dzięki oryginalnemu dodatkowi – domowym krakersom z orzechów.
3 sposoby na kalafior
Co pysznego da się wyczarować z kalafiora? Wykorzystaj aż 3 pomysły Kingi i przygotuj zupę krem, ziołowe tabbouleh lub skrzydełka z kalafiora z domowym sosem BBQ!
Kalafiorowa zupa krem
Zupa na dziś? Krem z kalafiora! Przygotujesz go w prosty sposób i to zaledwie w 30 minut!
Zupa krem z kalafiora z wędzonym twarogiem
Aksamitna, delikatna, z zaskakującym dodatkiem, który nadaje jej wykwintny charakter – zupa krem z kalafiora według przepisu Karola zachwyci każdego. Spróbuj!
Zupa krem z topinamburu
Szukasz nowych przepisów na zupy? Sprawdź, jak smakuje topinambur, który świetnie sprawdza się jako podstawa wyjątkowej zupy krem. Przygotuj ją według przepisu Karola!
Szparagi na 3 sposoby
Kinga prezentuje trzy pomysły na szparagi – szparagi z burratą, krem ze szparagów i szybką zapiekankę. Który przepis wybierzesz?
Chowder z kukurydzą
Chowder to pyszna zupa w stylu angielskim, idealna na szybki obiad. Wykorzystaj przepis Darii i wrzuć do garnka letnie warzywa oraz świeżą, sezonową kukurydzę!
Zupa chrzanowa
Delikatna i szybka w przygotowaniu zupa, sprawdzi się zarówno od święta, jak i na co dzień!
Zupa pieczarkowa
Spróbuj zupy pieczarkowej, której nie może zabraknąć na świątecznym stole u DG!
Zupa jabłkowo-ziemniaczana
Zachwyć się połączeniem warzyw, kwaśnych jabłek i orzechów! Przygotuj rozgrzewającą zupę pełną aromatów!
Krem szparagowo-ogórkowy
Karol Okrasa podejmuje wegetariańskie wyzwanie! Zobacz, jak przygotować zupę krem ze szparagami i ogórkami kiszonymi, z dodatkiem chrupiącej ciecierzycy.
Sprawdzone przepisy na krem z białych warzyw
Krem z białych warzyw to doskonała propozycja jesiennego rozgrzewającego obiadu. Zupę w postaci kremu, w szczególności z białych warzyw, dobrze jest doprawić orientalnymi przyprawami. Przepis na taką właśnie zupę znajdziecie wśród propozycji Kuchni Lidla! Karol Okrasa podpowie Wam, jak nadać zupie z białych warzyw z pulpetami prawdziwie azjatycki akcent. A to wszystko za sprawą kilku aromatycznych przypraw, takich jak imbir, kolendra czy kmin rzymski. Doskonałym sposobem na urozmaicenie zupy kremu z białych warzyw jest podanie jej z migdałami, dodanymi w postaci prażonych na patelni płatków. To jednak tylko niektóre z możliwości. Jeśli więc potrzebujecie większej dawki inspiracji, to koniecznie sięgnijcie po przepisy Kuchni Lidla na zupę krem z białych warzyw z:
- kalafiorem: kremowa zupa z kalafiora
- chrzanem: zupa chrzanowa
- indykiem: krem z gotowanym indykiem
- porami i ziemniakami:
Zupa krem z białych warzyw – jakie warzywa?
W składzie zupy kremu z białych warzyw znajdziecie najczęściej seler, por, korzeń pietruszki, cebulę, kalafior, kalarepę, a czasem nawet białe szparagi. Tak naprawdę w grę wchodzą dosłownie wszystkie warzywa, które charakteryzują się białym zabarwieniem. Wyjątkiem jest nieco żółtawy po obraniu ziemniak, dodawany do tego typu zup w celu zagęszczenia konsystencji dania. Jego dodatek nie wpływa jednak znacząco na kolor całości, bo zwykle jest w mniejszości. Oczywiście, nic nie stoi na przeszkodzie, aby do gotowej już zupy kremu z białych warzyw dodać kilka kolorowych akcentów, np. w postaci salsy paprykowej czy natki pietruszki. Wybór należy do Was!