Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Gotujemy zupę
Cebulę kroimy w kostkę, obraną pietruszkę w plastry, obrane ziemniaki i seler w kostkę, czosnek siekamy. W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy przez 2 minuty cebulę z czosnkiem. Dodajemy ziemniaki, pietruszkę, seler. Doprawiamy solą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, koprem włoskim. Zalewamy całość wodą i mlekiem. Gotujemy, aż warzywa staną się miękkie. Wyciągamy liście laurowe i ziele angielskie. Dodajemy majeranek i chrzan. Zupę blendujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2: Smażymy jajka
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na średnim ogniu sadzone jajka przepiórcze, tak aby żółtka nie były ścięte.
Krok 3: Dekorujemy zupę
Zupę przelewamy do miseczek. Porcje skrapiamy octem balsamicznym, dodajemy kiełki rzodkiewki, prażoną cebulkę, jajko przepiórcze. Oprószamy gałką muszkatołową.
Zobacz podobne
przepisy
Barszcz biały z kiełbasą
Wyrazista, chrzanowa zupa z dodatkiem kiełbasy. Przepis, który czerpie pełnymi garściami z tradycji kuchni polskiej.
Zupa chrzanowa z szynką
Coś specjalnego dla miłośników zdecydowanych smaków – zupa z podsmażaną szynką oraz mocno chrzanową nutą.
Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
Żurek może być wegański! Podany z wędzonym tofu i puree z ziemniaków smakuje wybornie! Wypróbuj!
Żurek chrzanowy z kiełbasą
Wielkanocne śniadanie smakuje najlepiej, kiedy rozpoczyna je domowy żurek z suszonymi grzybami i śląską kiełbasą.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami
- Jajka faszerowane awokado
- Kompot z suszu z cytryną
- Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
- Truskawkowo-malinowe tiramisu
- Amelki. Placuszki serowe z borówkami
- Sałatka z kabanosów
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Rosyjska sałatka warstwowa
- Pieczona łopatka w kremowym sosie grzybowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Indyk caprese
- PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Wigilijne pierogi buraczane na słono
- Tartaletki z waniliowym twarożkiem i jabłkami
- Pizza długo dojrzewająca z szynką parmeńską
- Sylwestrowe minipączki z kremem adwokatowym
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Dip z ciecierzycy
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko
- Schab po sztygarsku z białą kiełbasą
- Muffiny marchewkowe z orzechami i pajęczą siecią
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- DESER SZAMPAŃSKI
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- Kartoflanka z pieczonymi pulpetami z karpia
- Babka z niespodzianką
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
700 dni temu
Zupa mocno średnia. Nadaje się na przeziębienie i na nic innego. Za dużo wody w przepisie. Dodatkowo należy bardzo mocno zasolić. Nie polecam
odpowiedz
717 dni temu
Zupa niesmaczna. Na siłę zrobiona zupa wege z żurku. Zdecydowanie nie polecam.
odpowiedz
1619 dni temu
Bardzo niesmaczna zupa. Nie wiem czy ktoś z autorów sprawdzał ten przepis ale zmarnowany czas i produkty. Wszystko do wylania. :((
odpowiedz
2044 dni temu
Lubię większość dań, chrzan, zupy kremy.... ale tego nie polecam niestety :(((
odpowiedz
1743 dni temu
Zupa jest pyszna !