
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Gotujemy zupę
Cebulę kroimy w kostkę, obraną pietruszkę w plastry, obrane ziemniaki i seler w kostkę, czosnek siekamy. W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy przez 2 minuty cebulę z czosnkiem. Dodajemy ziemniaki, pietruszkę, seler. Doprawiamy solą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, koprem włoskim. Zalewamy całość wodą i mlekiem. Gotujemy, aż warzywa staną się miękkie. Wyciągamy liście laurowe i ziele angielskie. Dodajemy majeranek i chrzan. Zupę blendujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2: Smażymy jajka
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na średnim ogniu sadzone jajka przepiórcze, tak aby żółtka nie były ścięte.
Krok 3: Dekorujemy zupę
Zupę przelewamy do miseczek. Porcje skrapiamy octem balsamicznym, dodajemy kiełki rzodkiewki, prażoną cebulkę, jajko przepiórcze. Oprószamy gałką muszkatołową.
Zobacz podobne
przepisy
Barszcz biały z kiełbasą
Wyrazista, chrzanowa zupa z dodatkiem kiełbasy. Przepis, który czerpie pełnymi garściami z tradycji kuchni polskiej.

Zupa chrzanowa z szynką
Coś specjalnego dla miłośników zdecydowanych smaków – zupa z podsmażaną szynką oraz mocno chrzanową nutą.

Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
Żurek może być wegański! Podany z wędzonym tofu i puree z ziemniaków smakuje wybornie! Wypróbuj!

Żurek chrzanowy z kiełbasą
Wielkanocne śniadanie smakuje najlepiej, kiedy rozpoczyna je domowy żurek z suszonymi grzybami i śląską kiełbasą.

Zobacz przepisy
na święta
- Kołacz z białym serem
- Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Żurek z makaronem
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
- Ciasto z profiterolkami
- Królik duszony w marchewce i maśle
- Pasztet z ciecierzycy
- Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
- Miniserniczki z serka homogenizowanego
- Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Babeczki waniliowe – przepis
- Marmolada z fig i wanilii
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Wegański mazurek ze świeżymi owocami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
819 dni temu
Zupa mocno średnia. Nadaje się na przeziębienie i na nic innego. Za dużo wody w przepisie. Dodatkowo należy bardzo mocno zasolić. Nie polecam
odpowiedz
836 dni temu
Zupa niesmaczna. Na siłę zrobiona zupa wege z żurku. Zdecydowanie nie polecam.
odpowiedz
1738 dni temu
Bardzo niesmaczna zupa. Nie wiem czy ktoś z autorów sprawdzał ten przepis ale zmarnowany czas i produkty. Wszystko do wylania. :((
odpowiedz
2163 dni temu
Lubię większość dań, chrzan, zupy kremy.... ale tego nie polecam niestety :(((
odpowiedz
1862 dni temu
Zupa jest pyszna !