Zupa chrzanowa

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blender

 

Krok 1: Gotujemy zupę

Cebulę kroimy w kostkę, obraną pietruszkę w plastry, obrane ziemniaki i seler w kostkę, czosnek siekamy. W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy przez 2 minuty cebulę z czosnkiem. Dodajemy ziemniaki, pietruszkę, seler. Doprawiamy solą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, koprem włoskim. Zalewamy całość wodą i mlekiem. Gotujemy, aż warzywa staną się miękkie. Wyciągamy liście laurowe i ziele angielskie. Dodajemy majeranek i chrzan. Zupę blendujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 2: Smażymy jajka

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na średnim ogniu sadzone jajka przepiórcze, tak aby żółtka nie były ścięte.

Krok 3: Dekorujemy zupę

Zupę przelewamy do miseczek. Porcje skrapiamy octem balsamicznym, dodajemy kiełki rzodkiewki, prażoną cebulkę, jajko przepiórcze. Oprószamy gałką muszkatołową.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    700 dni temu
    Zupa mocno średnia. Nadaje się na przeziębienie i na nic innego. Za dużo wody w przepisie. Dodatkowo należy bardzo mocno zasolić. Nie polecam

    odpowiedz

  • Tomek Tomek
    717 dni temu
    Zupa niesmaczna. Na siłę zrobiona zupa wege z żurku. Zdecydowanie nie polecam.

    odpowiedz

  • Lena Lena
    1619 dni temu
    Bardzo niesmaczna zupa. Nie wiem czy ktoś z autorów sprawdzał ten przepis ale zmarnowany czas i produkty. Wszystko do wylania. :((

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2044 dni temu
    Lubię większość dań, chrzan, zupy kremy.... ale tego nie polecam niestety :(((

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1743 dni temu
    Zupa jest pyszna !

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!