Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Cebulę obieramy i siekamy. Ziemniaki i włoszczyznę obieramy. 300 g jabłek obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy wraz z warzywami w kostkę. Wszystko podsmażamy na gorącym maśle przez 2-3 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dolewamy bulion oraz sok jabłkowy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy do miękkości pod przykryciem przez około 25 minut.
Krok 2: Przygotowujemy orzechową gremolatę
Siekamy orzechy włoskie i liście szałwii. Tosty podpiekamy i drobno rozkruszamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z orzechami, szałwią i tostami. Pozostałe jabłka obieramy i drobno ścieramy na tarce, dodajemy i mieszamy. Gremolatę doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Miksujemy zupę
Zupę miksujemy blenderem, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Podajemy z gremolatą.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa porowo-ziemniaczana
Pyszna zupa krem z ziemniaków i pora z pesto paprykowym i serem wędzonym – wypróbuj!
Zupa z groszku z miętą i prażoną gruszką
To wyjątkowe połączenie aromatycznych przypraw z delikatnym groszkiem. Dodatkowo wzbogacone słodką, prażoną gruszką.
Zupa pomidorowa z bananami
Wprowadź do swojej kuchni nowoczesne połączenia! Przygotuj zupę krem z pomidorami i bananami, przyprawioną nutką orientalnych przypraw.
Zupa migdałowa
Migdały mogą być pyszną bazą do słodkiej zupy krem! Z dodatkiem suszonych owoców i nutki cynamonu smakuje wyśmienicie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto cynamonowe z jabłkami
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Sałatka z cukinią, kaszą bulgur i serem kozim
- Jabłecznik
- Sałatka mięsna podawana z ziołowym dressingiem ze śmietaną
- Pęczak z orzechami i pieczarkami
- Kruche makowe ciasteczka
- Zupa kalafiorowa
- Holenderska sałatka z tuńczykiem i jajkiem
- Bułeczki z chili
- Zupa z dyni i jabłek
- Ciasto marchewkowe
- Zupa koperkowa
- Zupa jarzynowa z brukselką
- Jabłkowy chutney z piwem
- Kisiel z owoców lasu
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Mango Margarita bez alkoholu
- Sorbet brzoskwiniowy z arbuzem
- Przecier ze świeżych owoców
- Tort bezowy z poziomkami
- Ciasto z batatów i mango
- Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem
- Kluski kładzione
- Koktajl z krewetek
- Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami
- Tort naleśnikowy z kremem i owocami
- Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
- Pieczone frytki warzywne z dipem ziołowym
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1875 dni temu
Dodałam trochę kurkumy, przez co zupa była przeapetycznie źółciutka :)
odpowiedz
1875 dni temu
Dobry pomysł :)