
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Cebulę obieramy i siekamy. Ziemniaki i włoszczyznę obieramy. 300 g jabłek obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy wraz z warzywami w kostkę. Wszystko podsmażamy na gorącym maśle przez 2-3 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dolewamy bulion oraz sok jabłkowy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy do miękkości pod przykryciem przez około 25 minut.
Krok 2: Przygotowujemy orzechową gremolatę
Siekamy orzechy włoskie i liście szałwii. Tosty podpiekamy i drobno rozkruszamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z orzechami, szałwią i tostami. Pozostałe jabłka obieramy i drobno ścieramy na tarce, dodajemy i mieszamy. Gremolatę doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Miksujemy zupę
Zupę miksujemy blenderem, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Podajemy z gremolatą.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa porowo-ziemniaczana
Pyszna zupa krem z ziemniaków i pora z pesto paprykowym i serem wędzonym – wypróbuj!

Zupa z groszku z miętą i prażoną gruszką
To wyjątkowe połączenie aromatycznych przypraw z delikatnym groszkiem. Dodatkowo wzbogacone słodką, prażoną gruszką.

Zupa pomidorowa z bananami
Wprowadź do swojej kuchni nowoczesne połączenia! Przygotuj zupę krem z pomidorami i bananami, przyprawioną nutką orientalnych przypraw.

Zupa migdałowa
Migdały mogą być pyszną bazą do słodkiej zupy krem! Z dodatkiem suszonych owoców i nutki cynamonu smakuje wyśmienicie!

Zobacz przepisy
na święta
- Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- Quiche z nadzieniem szpinakowo-porowym z pomidorami
- Babka z niespodzianką
- Ragoût z jajek z warzywami
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Wegański twarożek z ziołami
- Glazurowana szynka z ziemniakami
- Pascha czekoladowa
- Ciasto marchewkowe
- Jarski żurek łemkowski
- Wielkanocna babka z pomelo
- Wieniec morelowo-figowy
- Łopatka z suszonymi pomidorami
- Jajka faszerowane cukinią i żółtym serem
- Sernik cytrynowo-limonkowy z bezą
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Idealne jajka na Wielkanoc
- Wielkanocne koszyczki
- Wielkanocne gniazdka czekoladowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2007 dni temu
Dodałam trochę kurkumy, przez co zupa była przeapetycznie źółciutka :)
odpowiedz
2006 dni temu
Dobry pomysł :)