zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender
  • patelnię grillową

Krok 1: Gotujemy zupę

W garnku rozpuszczamy 2 łyżki oleju kokosowego. Podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Następnie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Podsmażamy przez kilka minut i dodajemy przyprawy. Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 6 minut. Dodajemy 2-3 banany pokrojone na mniejsze kawałki i gotujemy kolejne 6 minut. Zupę blendujemy i dodajemy jogurt. Zagotowujemy.

Krok 2: Podsmażamy banany

Na patelni grillowej rozgrzewamy olej kokosowy. Pozostałe banany kroimy najpierw wzdłuż na pół, a następnie w poprzek na pół. Podsmażamy na oleju do uzyskania złotego koloru.

Krok 3: Dekorujemy zupę

Zupę rozlewamy do miseczek, dodajemy suszone pomidory pokrojone w paski, posypujemy papryką wędzoną, dekorujemy listkami mięty i odrobiną jogurtu. Dodajemy usmażone banany i skrapiamy sokiem z limonki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    101 dni temu
    Lubię eksperymentować w kuchni, ale ta zupa smakuje po prostu jak pomidory z bananami. Po prostu dziwnie. Da się zjeść, ale zdecydowanie lepiej zjeść tradycyjna pomidorówkę.

    odpowiedz

  • Magdalena Kowal Magdalena Kowal
    227 dni temu
    jak przygotować bulion ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    227 dni temu
    Magdo, skorzystaj z triku Kingi https://kuchnialidla.pl/jak-zrobic-bulion :)
  • Gość Gość
    397 dni temu
    Pani Dario, szacun! Lubię nietypowe połączenia, w życiu bym na takie nie wpadła, nie wiedziałam do końca, czego się spodziewać. A zupa jest przesmaczna! Mąż też zadowolony z obiadu ;-)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram