
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Dusimy kapustę
Kapustę kiszoną przekładamy na sito, płuczemy i dobrze wyciskamy, odstawiamy do osączenia. Cebule dymki oczyszczamy, białą część siekamy i dusimy wraz z kapustą kiszoną na rozgrzanej oliwie przez 3-4 minuty. Dolewamy passatę pomidorową i 800 ml bulionu. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i cukrem. Gotujemy pod przykryciem przez 15 minut.
Krok 2: Podajemy zupę
Szczypior dymki siekamy i mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem. Parówki kroimy w plasterki i układamy na talerzach. Zupę doprawiamy na ostro, ewentualnie dodajemy więcej bulionu. Zalewamy nią parówki i dekorujemy każdorazowo kleksem śmietany ze szczypiorkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledź w oleju
- Ryba z piekarnika
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Makówki śląskie
- Świąteczne pierniczki
- Jajka na miękko
- Pieczona ryba po grecku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Nuggetsy z kurczaka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sernik pistacjowy
- Burek ze szpinakiem
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)