Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Dusimy kapustę
Kapustę kiszoną przekładamy na sito, płuczemy i dobrze wyciskamy, odstawiamy do osączenia. Cebule dymki oczyszczamy, białą część siekamy i dusimy wraz z kapustą kiszoną na rozgrzanej oliwie przez 3-4 minuty. Dolewamy passatę pomidorową i 800 ml bulionu. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i cukrem. Gotujemy pod przykryciem przez 15 minut.
Krok 2: Podajemy zupę
Szczypior dymki siekamy i mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem. Parówki kroimy w plasterki i układamy na talerzach. Zupę doprawiamy na ostro, ewentualnie dodajemy więcej bulionu. Zalewamy nią parówki i dekorujemy każdorazowo kleksem śmietany ze szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
Zupa w prawdziwie greckim stylu! Świetna alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki, a zarazem doskonały pomysł na obiad.
Kremowa zupa z pomidorów i pietruszki
Kusząca nie tylko smakiem, ale również zapachem i barwą, sycąca zupa łącząca pyszne pomidory z aromatem pietruszki.
Chłodnik z pomidorów i papryki
Podana na zimno zupa krem z pomidorów i papryki kusi nie tylko swym pięknym czerwonym kolorem, ale także smakiem!
Zupa z suszonymi pomidorami i mascarpone
Wśród smaków we włoskim stylu pomidory wiodą prym! W tym przepisie zamknięto je w gęstej kremowej zupie z dodatkiem sera mascarpone.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Karp duszony w kiszonej kapuście
- Placki ziemniaczane z kapustą oraz dipem z rzodkiewki i rzeżuchy
- Konfitura z pomidorów z curry
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Zupa pomidorowa z ryżem i klopsikami jagnięcymi
- Ostra zupa z rybą i ryżem
- Kurczak w boczku z czekoladą
- Krem z buraka z wędzonym twarogiem i wędzoną śliwką
- Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem
- Tarta z kiszoną kapustą
- Minestrone – zupa z makaronem
- Kremowa zupa pomidorowa z papryką
- Ziemniaczki zapiekane kiełbasą w sosie curry
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Hummus grzybowy
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Wieniec wielkanocny
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Markizy owsiane z marchewką i konfiturą truskawkową
- Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
- Smoothie bowl z mango i bananów
- Gulasz z pomarańczami i dynią
- Sylwestrowe przekąski Krzysztofa Ibisza
- Serowa kula z brokułów
- Naleśniki ze szparagami
- Minipizza z kabanosami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)