Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pomidory obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Cebulę siekamy, podsmażamy na złoty kolor na oliwie.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w niezbyt dużą kostkę.
2 łyżki pokrojonej papryki odkładamy do posypania zupy, a resztę dodajemy razem z pomidorami do cebuli i smażymy razem około 3-4 minut.
Podsmażone warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy razem około 20 minut.
Doprawiamy solą i pieprzem, studzimy.
Jak podawać
Schłodzoną zupę miksujemy na gładki krem, posypujemy odłożoną papryką, dekorujemy posiekaną natką pietruszki. Pysznie smakuje z grzankami z chleba pełnoziarnistego.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa czosnkowa
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni.
Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
Niepowtarzalny smak swojskich borowików doskonale komponuje się z podsmażanymi grzankami. Musisz tego spróbować!
Zupa z czerwonej papryki
Pomysł na obiad: delikatna kremowa zupa o pysznym, słodkawym smaku papryki oraz niepowtarzalnej, wyrazistej barwie.
Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa czosnkowa
- Zielona przystawka
- Słodki dżem z pomidorów
- Sałatka z pieczonym burakiem, szpinakiem i pomarańczą
- Zupa krem z brokułów z paskami łososia
- Wieprzowina z kapustą po chińsku
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
- Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
- Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
- Stateczki z cukinii z nadzieniem z kurczaka i ryżu
- Kawa po kozacku
- Ciasto jeżynowe bez laktozy
- Kluski dyniowe z jogurtem i owocami
- Zielone tosty francuskie
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Pizza rzymska
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Wieniec wielkanocny
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Domowy keczup
- Domowe lody szparagowe
- Ciasto z profiterolkami
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Palia w cytrynach
- Miniomlety pomidorowe
- Tartichèvre (gratin z ziemniaków z kozim serem)
- Wegański falafel burger z portobello
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
1228 dni temu
Po co te wszystkie przepisy tutaj zamieszczacie skoro chłodnik jest tylko jeden robiony z botwinki tak zwany litewski
odpowiedz
2324 dni temu
Najlepszy chłodnik jaki jadłam to był chłodnik przygotowany przez Marcina Sołtysa w restauracji Filipa 18, ale właśnie naszła mnie ochota, żeby otworzyć to danie - mam nadzieję, że uda mi się to z tym przepisem!
odpowiedz
3755 dni temu
Wygląda świetnie i pewnie tak samo smakuje :) Wypróbuję jutro !
odpowiedz
4010 dni temu
Jeśli lubicie zupy z czerwonych warzyw, może wypróbujecie zupę z czerwonej papryki? https://kuchnialidla.pl/Zupa-z-czerwonej-papryki
odpowiedz
4010 dni temu
Super przepis. Nieproporcjonalnie smaczny w stosunku do stopnia trudności. Polecam!
odpowiedz
4144 dni temu
Smaczny i prosty :)
odpowiedz
4171 dni temu
świetny aromat i smak :)
odpowiedz