
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pomidory obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Cebulę siekamy, podsmażamy na złoty kolor na oliwie.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w niezbyt dużą kostkę.
2 łyżki pokrojonej papryki odkładamy do posypania zupy, a resztę dodajemy razem z pomidorami do cebuli i smażymy razem około 3-4 minut.
Podsmażone warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy razem około 20 minut.
Doprawiamy solą i pieprzem, studzimy.
Jak podawać
Schłodzoną zupę miksujemy na gładki krem, posypujemy odłożoną papryką, dekorujemy posiekaną natką pietruszki. Pysznie smakuje z grzankami z chleba pełnoziarnistego.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa czosnkowa
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni.

Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
Niepowtarzalny smak swojskich borowików doskonale komponuje się z podsmażanymi grzankami. Musisz tego spróbować!

Zupa z czerwonej papryki
Pomysł na obiad: delikatna kremowa zupa o pysznym, słodkawym smaku papryki oraz niepowtarzalnej, wyrazistej barwie.

Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.

Zobacz przepisy
na lato
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Deser z tapioką
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Corn dog
- Butter chicken
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
1453 dni temu
Po co te wszystkie przepisy tutaj zamieszczacie skoro chłodnik jest tylko jeden robiony z botwinki tak zwany litewski
odpowiedz
2549 dni temu
Najlepszy chłodnik jaki jadłam to był chłodnik przygotowany przez Marcina Sołtysa w restauracji Filipa 18, ale właśnie naszła mnie ochota, żeby otworzyć to danie - mam nadzieję, że uda mi się to z tym przepisem!
odpowiedz
3980 dni temu
Wygląda świetnie i pewnie tak samo smakuje :) Wypróbuję jutro !
odpowiedz
4234 dni temu
Jeśli lubicie zupy z czerwonych warzyw, może wypróbujecie zupę z czerwonej papryki? https://kuchnialidla.pl/Zupa-z-czerwonej-papryki
odpowiedz
4235 dni temu
Super przepis. Nieproporcjonalnie smaczny w stosunku do stopnia trudności. Polecam!
odpowiedz
4369 dni temu
Smaczny i prosty :)
odpowiedz
4396 dni temu
świetny aromat i smak :)
odpowiedz