
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pomidory obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Cebulę siekamy, podsmażamy na złoty kolor na oliwie.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w niezbyt dużą kostkę.
2 łyżki pokrojonej papryki odkładamy do posypania zupy, a resztę dodajemy razem z pomidorami do cebuli i smażymy razem około 3-4 minut.
Podsmażone warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy razem około 20 minut.
Doprawiamy solą i pieprzem, studzimy.
Jak podawać
Schłodzoną zupę miksujemy na gładki krem, posypujemy odłożoną papryką, dekorujemy posiekaną natką pietruszki. Pysznie smakuje z grzankami z chleba pełnoziarnistego.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Piernik świąteczny
- Burek ze szpinakiem
- Guacamole
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba po japońsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Łazanki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba z piekarnika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Klasyczna sałatka grecka
- Nuggetsy z kurczaka
- Świąteczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (7)
1558 dni temu
Po co te wszystkie przepisy tutaj zamieszczacie skoro chłodnik jest tylko jeden robiony z botwinki tak zwany litewski
Odpowiedz
2654 dni temu
Najlepszy chłodnik jaki jadłam to był chłodnik przygotowany przez Marcina Sołtysa w restauracji Filipa 18, ale właśnie naszła mnie ochota, żeby otworzyć to danie - mam nadzieję, że uda mi się to z tym przepisem!
Odpowiedz
4085 dni temu
Wygląda świetnie i pewnie tak samo smakuje :) Wypróbuję jutro !
Odpowiedz
4339 dni temu
Jeśli lubicie zupy z czerwonych warzyw, może wypróbujecie zupę z czerwonej papryki? https://kuchnialidla.pl/Zupa-z-czerwonej-papryki
Odpowiedz
4340 dni temu
Super przepis. Nieproporcjonalnie smaczny w stosunku do stopnia trudności. Polecam!
Odpowiedz
4474 dni temu
Smaczny i prosty :)
Odpowiedz
4501 dni temu
świetny aromat i smak :)
Odpowiedz