![Zupa migdałowa Zupa migdałowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/b7c5e2c3abd4-c0b2ab1bdea8-191_Zupa_migdalowa_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę
- blender
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Prażymy migdały
Migdały w całości parzymy we wrzątku i pozostawiamy na ok. 15 minut w wodzie. Odcedzamy i jeszcze ciepłe obieramy ze skórki. Migdały w płatkach rozsypujemy na blaszce i prażymy na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez ok. 4-5 minut.
Krok 2: Doprawiamy zupę
Obrane migdały blendujemy na gładką masę. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masę migdałową, masło i laskę cynamonu – zagotowujemy. Wyjmujemy laskę cynamonu, zupę doprawiamy solą, sokiem z cytryny, miodem i dodajemy żurawiny lub posiekane drobno morele. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem. Wierzch posypujemy prażonymi płatkami migdałów.
Zobacz podobne
przepisy
Budyń waniliowo-migdałowy
Budyń to deser, który uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli! A Paweł Małecki zdradza przepis na budyń waniliowo-migdałowy z owocową konfiturą!
![Budyń waniliowo-migdałowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/695ba67a192c-6fd0ee08feef-143_Budyn_waniliowo-migdalowy_1250x700.webp)
Chłodnik ogórkowy z prażonymi migdałami
Gdy jest gorąco, nic tak nie orzeźwia jak lekki chłodnik. W wersji z ogórkiem i prażonymi migdałami jest pyszny!
![Chłodnik ogórkowy z prażonymi migdałami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/35c629e323c9-dac3cf0cd8-KW-33_OKRASA_Chlodnik_ogorkowy_12974_S_125765_RGB_960x540.webp)
Mazurek kajmakowy
Sprawdź przepis Pawła na ulubiony mazurek fanów Kuchni Lidla! Kruche ciasto migdałowe i masa kajmakowa zachwycą każdego.
![Mazurek kajmakowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1df613dce02e-e08a64be4a-MAZUREK_cukiernik_KW_12_96353_960x540.webp)
„Podwodne” rogaliki migdałowe
Sprawdź pomysł Pawła na przygotowanie wyjątkowo puszystych i zaskakująco smacznych rogalików, ciekawą „wodną” metodą!
![„Podwodne” rogaliki migdałowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/923a837d2b19-68fb5c7266-rogaliki_migdalowe_960x540_2.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowane szaszłyki z kurczaka
- Grillowane banany z sosem i lodami waniliowymi
- Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
- Aromatyczna jabłkowa konfitura
- Kaczka duszona z kapustą i suszonymi śliwkami
- Kremowa zupa z porów z wędzonym łososiem, twarogiem i oliwą z lubczykiem
- Placek z budyniem i konfiturą z truskawek
- Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
- Kompot z suszonych owoców
- Pasztet z ciecierzycy
- Sernik na zimno z malinami
- Lekki bigos z suszonymi morelami
- Zupa krem z topinamburu
- Rabarbarowy kisiel na bazie napoju żniwnego
- Koncentrat bulionu wołowego
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Pesto z papryki
- Zupa migdałowa
- Kumpir w stylu greckim
- Ceviche z tuńczyka w puszce
- Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
- Łosoś z sosem koperkowym, kasza jęczmienną, surówka z czerwonej kapusty, herbatka malinowa
- Indyczka glazurowana miodem i piwem
- Pierogi z truskawkami i śliwkami
- Smoothie „Wellness”
- Owsiany placek z rabarbarem
- Gryczane pierogi z bobem
- Kurczak w kwasie chlebowym
- Orientalny gulasz jagnięcy z ciecierzycą
- Keks żurawinowy z orzechami włoskimi
Komentarze (0)