Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę
- blender
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Prażymy migdały
Migdały w całości parzymy we wrzątku i pozostawiamy na ok. 15 minut w wodzie. Odcedzamy i jeszcze ciepłe obieramy ze skórki. Migdały w płatkach rozsypujemy na blaszce i prażymy na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez ok. 4-5 minut.
Krok 2: Doprawiamy zupę
Obrane migdały blendujemy na gładką masę. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masę migdałową, masło i laskę cynamonu – zagotowujemy. Wyjmujemy laskę cynamonu, zupę doprawiamy solą, sokiem z cytryny, miodem i dodajemy żurawiny lub posiekane drobno morele. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem. Wierzch posypujemy prażonymi płatkami migdałów.
Zobacz podobne
przepisy
Budyń waniliowo-migdałowy
Budyń to deser, który uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli! A Paweł Małecki zdradza przepis na budyń waniliowo-migdałowy z owocową konfiturą!
Chłodnik ogórkowy z prażonymi migdałami
Gdy jest gorąco, nic tak nie orzeźwia jak lekki chłodnik. W wersji z ogórkiem i prażonymi migdałami jest pyszny!
Mazurek kajmakowy
Sprawdź przepis Pawła na ulubiony mazurek fanów Kuchni Lidla! Kruche ciasto migdałowe i masa kajmakowa zachwycą każdego.
„Podwodne” rogaliki migdałowe
Sprawdź pomysł Pawła na przygotowanie wyjątkowo puszystych i zaskakująco smacznych rogalików, ciekawą „wodną” metodą!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowane szaszłyki z kurczaka
- Grillowane banany z sosem i lodami waniliowymi
- Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
- Aromatyczna jabłkowa konfitura
- Kaczka duszona z kapustą i suszonymi śliwkami
- Kremowa zupa z porów z wędzonym łososiem, twarogiem i oliwą z lubczykiem
- Pani Walewska na puszystym cieście
- Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
- Kompot z suszonych owoców
- Pasztet z ciecierzycy
- Sernik na zimno z malinami
- Lekki bigos z suszonymi morelami
- Zupa krem z topinamburu
- Rabarbarowy kisiel na bazie napoju żniwnego
- Koncentrat bulionu wołowego
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Pesto z papryki
- Zupa migdałowa
- Kumpir w stylu greckim
- Ceviche z tuńczyka w puszce
- Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
- Łosoś z sosem koperkowym, kasza jęczmienną, surówka z czerwonej kapusty, herbatka malinowa
- Indyczka glazurowana miodem i piwem
- Pierogi z truskawkami i śliwkami
- Smoothie „Wellness”
- Owsiany placek z rabarbarem
- Gryczane pierogi z bobem
- Kurczak w kwasie chlebowym
- Orientalny gulasz jagnięcy z ciecierzycą
- Keks żurawinowy z orzechami włoskimi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)