Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sitko
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZESMAŻAMY WARZYWA
Szparagi obieramy i kroimy na kawałki. Białą część pora kroimy w talarki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i masło. Do garnka wrzucamy warzywa i podsmażamy.
KROK 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Podsmażone warzywa zalewamy bulionem i gotujemy ok. 15-20 minut.
KROK 3: BLENDUJEMY I PODAJEMY ZUPĘ
Gdy warzywa zmiękną, doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy całość na gładką masę. Krem przelewamy dodatkowo przez sito. Podajemy z pokruszonym serem i kiełkami rzeżuchy.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa krem z topinamburu
Szukasz nowych przepisów na zupy? Sprawdź, jak smakuje topinambur, który świetnie sprawdza się jako podstawa wyjątkowej zupy krem. Przygotuj ją według przepisu Karola!
Zupa krem z kalafiora z wędzonym twarogiem
Aksamitna, delikatna, z zaskakującym dodatkiem, który nadaje jej wykwintny charakter – zupa krem z kalafiora według przepisu Karola zachwyci każdego. Spróbuj!
Kalafiorowa zupa krem
Zupa na dziś? Krem z kalafiora! Przygotujesz go w prosty sposób i to zaledwie w 30 minut!
Brokułowa zupa krem
Brokułowa zupa krem to prawdziwy klasyk wśród tego typu zup. Koniecznie spróbuj, jak smakuje ta z podsmażonym czosnkiem i cebulką, podana z domowymi grzankami z chleba żytniego.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Risotto szparagowe z kurczakiem
- Sałatka z czerwoną fasolą i awokado
- Pikantna zupa z soczewicą i królikiem
- Pikantna sałatka z ziemniakami, fasolką i łososiem
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Spaghetti z królikiem
- Kaszotto ze szparagami
- Zupa koperkowa
- Szparagi w panierce i zapiekane młode ziemniaki
- Duszony por
- Serowe ziemniaki hasselback
- Zielone szparagi z burratą
- Tarta z kozim serem, suszonymi pomidorami i oliwkami
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Chrupiące ziemniaczki z serem i salami
- Krewetki z ananasem podawane na ciepło
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Patatas bravas z chorizo
- Pierś kaczki z purée pietruszkowym i salsą mandarynkową
- Biskwity z kremem i owocami
- Jogurtowiec z karambolą i migdałami
- Grillowane jabłka z kruszonką i lodami
- Shake malinowo-truskawkowy z bitą śmietaną
- Frittata keto
- Pstrąg pieczony na ognisku na salsie z papryki i suszonych śliwek
- Sałatka włoska Panzanella
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Zalewajka
- Pieczona owsianka à la szarlotka
- Rolada jabłkowa
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)