
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sitko
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZESMAŻAMY WARZYWA
Szparagi obieramy i kroimy na kawałki. Białą część pora kroimy w talarki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i masło. Do garnka wrzucamy warzywa i podsmażamy.
KROK 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Podsmażone warzywa zalewamy bulionem i gotujemy ok. 15-20 minut.
KROK 3: BLENDUJEMY I PODAJEMY ZUPĘ
Gdy warzywa zmiękną, doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy całość na gładką masę. Krem przelewamy dodatkowo przez sito. Podajemy z pokruszonym serem i kiełkami rzeżuchy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Guacamole
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Uszka z grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Spaghetti carbonara
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Mini burgery
- Ryba po japońsku
- Ryba z piekarnika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pierniki
- Przekąski sylwestrowe
- Burek ze szpinakiem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Nuggetsy z kurczaka
- Makówki śląskie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)