zobacz film

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sitko
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZESMAŻAMY WARZYWA
Szparagi obieramy i kroimy na kawałki. Białą część pora kroimy w talarki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i masło. Do garnka wrzucamy warzywa i podsmażamy.
KROK 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Podsmażone warzywa zalewamy bulionem i gotujemy ok. 15-20 minut.
KROK 3: BLENDUJEMY I PODAJEMY ZUPĘ
Gdy warzywa zmiękną, doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy całość na gładką masę. Krem przelewamy dodatkowo przez sito. Podajemy z pokruszonym serem i kiełkami rzeżuchy.
Komentarze (0)