Brokułowa zupa krem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender ręczny

Sposób przygotowania:

KROK 1: PODSMAŻAMY CEBULĘ I CZOSNEK

Cebulę i czosnek dość drobno siekamy. Krótko podsmażamy je na oliwie, aż cebula delikatnie się zeszkli – uważamy, aby czosnek się nie przypalił.

KROK 2: GOTUJEMY BROKUŁ

Bulion warzywny przelewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości, przez ok. 5 minut, w gorącym wywarze.

KROK 3: BLENDUJEMY ZUPĘ

Do ugotowanego brokułu dodajemy serek śmietankowy, podsmażoną cebulę i czosnek. Całość blendujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY GRZANKI

Kromkę chleba żytniego kroimy w kostkę i krótko podsmażamy z obu stron na suchej patelni, aż się zarumieni.

KROK 5: PODAJEMY ZUPĘ

Gorącą zupę przelewamy do miski i ozdabiamy grzankami, nasionami słonecznika i listkami bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!