zobacz film Zupa pieczarkowa

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blender

Krok 1: Podsmażamy warzywa

Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek siekamy. Podsmażamy całość w dużym garnku na rozgrzanej oliwie z oliwek. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dalej podsmażamy. Warzywa doprawiamy posiekanym tymiankiem, solą i pieprzem. Smażymy, aż cała woda wyparuje z pieczarek.

Krok 2: Blendujemy zupę

Następnie dodajemy bulion warzywny oraz obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Zupę gotujemy około 15-20 minut. ⅔ zupy blendujemy, aż uzyskamy jednolitą konsystencję, następnie łączymy z resztą zupy, której nie blendowaliśmy.

Krok 3: Dekorujemy zupę

Pestki słonecznika podprażamy na suchej patelni. Cukinię obieramy. Skórkę cukinii kroimy w cienkie plastry, a następnie w drobną kostkę. Zupę dekorujemy kleksem śmietany, podprażonymi pestkami słonecznika, posiekaną skórką cukinii i tymiankiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Paulina Paulina
    1797 dni temu
    Nie rozumiem chyba skladników zupy... cukinia jest w zupie czy tylko skórka cukinii dodana jako dekoracja? Bardzo niejasno opisane przygotowanie.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1797 dni temu
    Używamy tylko skórki, tak jak jest napisane w przepisie. Zachęcamy również do obejrzenia video do przepisu :)
  • Gość Gość
    1625 dni temu
    Tak, wg filmu kroimy skrókę z cukinii w cienkie paski a następnie w drobną kostkę (zupełnie nie wiem po co...)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1625 dni temu
    Jest to dekoracja zupy - składnik, który sprawia, żę zupa ładniej się prezentuje, jak i również przełamuje smak :)
  • Gość Gość
    1467 dni temu
    zobacz film .... a będziesz wiedziała
  • Mateusz Mateusz
    2327 dni temu
    W jakim celu blenduje sie zupę? U mnie na swieta zawsze musi być moczka :D

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2327 dni temu
    Mateuszu, zupę blendujemy, by była gładka i aksamitna :)

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!