zobacz film

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender

Krok 1: Podsmażamy warzywa

Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek siekamy. Podsmażamy całość w dużym garnku na rozgrzanej oliwie z oliwek. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dalej podsmażamy. Warzywa doprawiamy posiekanym tymiankiem, solą i pieprzem. Smażymy, aż cała woda wyparuje z pieczarek.

Krok 2: Blendujemy zupę

Następnie dodajemy bulion warzywny oraz obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Zupę gotujemy około 15-20 minut. ⅔ zupy blendujemy, aż uzyskamy jednolitą konsystencję, następnie łączymy z resztą zupy, której nie blendowaliśmy.

Krok 3: Dekorujemy zupę

Pestki słonecznika podprażamy na suchej patelni. Cukinię obieramy. Skórkę cukinii kroimy w cienkie plastry, a następnie w drobną kostkę. Zupę dekorujemy kleksem śmietany, podprażonymi pestkami słonecznika, posiekaną skórką cukinii i tymiankiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Mateusz Mateusz
    246 dni temu
    W jakim celu blenduje sie zupę? U mnie na swieta zawsze musi być moczka :D

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    245 dni temu
    Mateuszu, zupę blendujemy, by była gładka i aksamitna :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram