Makaron ryżowy z kurczakiem i mieszanką chińską
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: ZALEWAMY MAKARON

Makaron zalewamy w garnku wrzącą wodą, przykrywamy i odstawiamy na czas wskazany na opakowaniu. Odcedzamy.

Krok 2: SMAŻYMY KURCZAKA

Umytą i osuszoną pierś kurczaka kroimy na podłużne kawałki i przekładamy do miski. Oprószamy przyprawami. Skrapiamy oliwą z oliwek. Mieszamy, wcierając przyprawy w mięso. Kurczaka smażymy na patelni (lub w woku) na rozgrzanej oliwie. Przekładamy na talerz.

Krok 3: SMAŻYMY WARZYWA I DODAJEMY KURCZAKA

Na tej samej patelni (lub w woku) smażymy mieszankę warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem. Smażymy krótko i intensywnie, aż warzywa lekko się zarumienią. Dodajemy kurczaka. Mieszamy i smażymy chwilę razem. Opcjonalnie: całość skrapiamy sosem sojowym.

Krok 4: PODAJEMY DANIE

Warzywa z kurczakiem podajemy z porcją makaronu. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem i kiełkami fasoli mung.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    499 dni temu
    Ile waży jedna porcja?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    498 dni temu
    Niestety nie podajemy gramatury porcji.
  • GOSCHEHEH GOSCHEHEH
    665 dni temu
    tak tak mój ulubiony makaron z chińska potrawka jest elegancki i szybki w robieniu obiadu dla 2 osób POLECAM

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!