Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Marynujemy pierś kurczaka
Pierś kurczaka kroimy na plastry. Marynujemy w odrobinie sosu sojowego, cukru i soku z cytryny. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2: Przygotowujemy warzywa
Grzyby namaczamy, a następnie kroimy w paski. Cebulę kroimy w piórka, czosnek i szczypiorek drobno siekamy. Kapustę kroimy na grubsze kawałki.
Krok 3: Smażymy warzywa
Mięso krótko podsmażamy na rozgrzanej patelni i odkładamy. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę, grzyby i czosnek. Dodajemy jajka i podlewamy sosem sojowym wymieszanym ze szczyptą mąki. Mieszamy i dodajemy ugotowany makaron. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodajemy kapustę i posiekaną papryczkę chili. Na koniec dodajemy podsmażone mięso. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Kaczka po chińsku ze smażonym makaronem chow mein i z warzywami
Jeśli cenisz orientalne smaki, dowiedz się, jak przygotować kaczkę z sosem hoisin, smażonym makaronem i warzywami.
Makaron chow mein z wołowiną
Smakowita propozycja obiadowa w orientalnym stylu – paski wołowiny podane z soczystymi warzywami i smażonym makaronem.
Bulion azjatycki z chow mein i krewetkami
Pyszna rozgrzewająca zupa, mająca swe korzenie w kuchni azjatyckiej – delikatny bulion wzbogacony smakiem krewetek.
Makaron z pieczoną kaczką
Pyszna potrawa prosto z Chin, pachnąca imbirem, kolendrą i limonką. Doskonały pomysł na obiad w azjatyckim stylu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Golonka na sposób azjatycki
- Kurczak w sojowej marynacie
- Karkówka z imbirem i sosem sojowym
- Dim sum z farszem z mięsa mielonego
- Kaczka w sosie żurkowym
- Odchudzone lasagne
- Pieczone gołąbki z sosem musztardowym
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą
- Filet z kurczaka z pigwą
- Kurczak z sałatką z cykorii i ziemniakami
- Kurczak teriyaki z warzywami
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Różowy makaron z burakami
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Pierogi z mięsem
- Risotto z groszkiem — przepis rodem z Wenecji
- Pizza rzymska
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- DESER SZAMPAŃSKI
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- GOFRY TRADYCYJNE
- Wykwintne roladki rybne
- Brownie z chałwą
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
1943 dni temu
Zdecydowałem się przyrządzić dzisiaj to danie po mimo niezbyt pochlebnego komentarza. Nadmieniam, że jestem początkującym kucharzem, i tragedii nie było. Fakt zdjęcie innego dania, gramatury chyba też, przydał by się dokładniejszy opis przyrządzenia dla takich jak ja, ale efekt końcowy na dobry z małym plusikiem (chyba, że moje wymagania kulinarne są dość niski). Serdecznie pozdrawiam i życzę wielu sukcesów w kuchni :)
odpowiedz
2054 dni temu
Mialem dzisiaj wątpliwa przyjemność przyrządzania tego dania. Zdjęcie z opisu jest dalekie od tego co wychodzi na żywo. Podana gramatura produktów jest totalnie błędna, z resztą nie pierwszy raz kiedy korzystam z Waszych przepisów. Ktoś chyba tego w ogóle nigdy nie gotował przed wstawieniem na stronę. Danie obrzydliwe w smaku, zdominowane sosem sojowym, z przewagą makaronu którego na zdjęciu nie widać za dużo. Wylądowało oczywiście w koszu. Składniki zmarnowane.
odpowiedz
1999 dni temu
Na tym polega właśnie sztuka gotowania nie można się sugerować gramatura . Wszystko zależy od kucharza
195 dni temu
wątpliwy z Ciebie przyrządzacz:)
2134 dni temu
Jaja wbić surowe na patelnie czy mają być wcześniej ugotowane?
odpowiedz
2134 dni temu
Używamy surowych jaj :)