
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Marynujemy pierś kurczaka
Pierś kurczaka kroimy na plastry. Marynujemy w odrobinie sosu sojowego, cukru i soku z cytryny. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2: Przygotowujemy warzywa
Grzyby namaczamy, a następnie kroimy w paski. Cebulę kroimy w piórka, czosnek i szczypiorek drobno siekamy. Kapustę kroimy na grubsze kawałki.
Krok 3: Smażymy warzywa
Mięso krótko podsmażamy na rozgrzanej patelni i odkładamy. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę, grzyby i czosnek. Dodajemy jajka i podlewamy sosem sojowym wymieszanym ze szczyptą mąki. Mieszamy i dodajemy ugotowany makaron. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodajemy kapustę i posiekaną papryczkę chili. Na koniec dodajemy podsmażone mięso. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto na pierogi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Spaghetti carbonara
- Śledzie po kaszubsku
- Krokiety z mięsem
- Ryba po japońsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pistacjowy sernik baskijski
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pierniki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Łazanki
- Nuggetsy z kurczaka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (6)
2277 dni temu
Zdecydowałem się przyrządzić dzisiaj to danie po mimo niezbyt pochlebnego komentarza. Nadmieniam, że jestem początkującym kucharzem, i tragedii nie było. Fakt zdjęcie innego dania, gramatury chyba też, przydał by się dokładniejszy opis przyrządzenia dla takich jak ja, ale efekt końcowy na dobry z małym plusikiem (chyba, że moje wymagania kulinarne są dość niski). Serdecznie pozdrawiam i życzę wielu sukcesów w kuchni :)
Odpowiedz
2388 dni temu
Mialem dzisiaj wątpliwa przyjemność przyrządzania tego dania. Zdjęcie z opisu jest dalekie od tego co wychodzi na żywo. Podana gramatura produktów jest totalnie błędna, z resztą nie pierwszy raz kiedy korzystam z Waszych przepisów. Ktoś chyba tego w ogóle nigdy nie gotował przed wstawieniem na stronę. Danie obrzydliwe w smaku, zdominowane sosem sojowym, z przewagą makaronu którego na zdjęciu nie widać za dużo. Wylądowało oczywiście w koszu. Składniki zmarnowane.
Odpowiedz
2333 dni temu
Na tym polega właśnie sztuka gotowania nie można się sugerować gramatura . Wszystko zależy od kucharza
529 dni temu
wątpliwy z Ciebie przyrządzacz:)
2468 dni temu
Jaja wbić surowe na patelnie czy mają być wcześniej ugotowane?
Odpowiedz
2468 dni temu
Używamy surowych jaj :)