Bulion azjatycki z chow mein i krewetkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Marchewkę, por i paprykę kroimy w cienkie paski. Na rozgrzanym oleju przesmażamy posiekany imbir, papryczkę chilli oraz czosnek. Następnie dodajemy marchewkę, paprykę, por i wszystko razem chwilę smażymy. W międzyczasie przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Warzywa zalewamy bulionem, doprawiamy sosem sojowym i szczyptą cukru. Zagotowujemy, dodajemy krewetki i całość podgotowujemy jeszcze 2-3 minuty. Podajemy z makaronem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (6)

Avatar
  • radamis radamis
    389 dni temu
    MOŻE TO I FAJNE, ALE W JAKIM CELU ZAMIESZCZA SIĘ ZDJĘCIE Z GROSZKIEM CUKROWYM NA PIERWSZYM PLANIE, PRZY PRZEPISIE, W KTÓRYM NIE FIGURUJE GROSZEK JAKO SKŁADNIK??? TRZEBA BYŁO ZAMIEŚCIĆ ZDJĘCIE PIĘKNEGO TORTU...SKORO TO WSZYSTKO JEDNO, TO TEŻ BY SIĘ NADAŁ...

    odpowiedz

  • elo benc elo benc
    27 dni temu
    zgadzam sie to skandal ktos powinien poleciec za to
  • Gość Gość
    1069 dni temu
    Danie trochę zmodyfikowałam i wyszedł pyszny makaron z sosem i krewetkami. warto również dodać olej sezamowy.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1230 dni temu
    Szybka łatwa zupa, fajnie rozgrzewa zimą

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1255 dni temu
    Zupa pyszna, łatwa do przygotowania. polecam!

    odpowiedz

  • Jan Jan
    1382 dni temu
    Pychotka

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram