Sałatka z makaronem i krewetkami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Gotujemy makaron

Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i dobrze odcedzamy.

Krok 2: Podsmażamy krewetki

Seler naciowy oczyszczamy i kroimy w małe plasterki. Krewetki podsmażamy na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy przez ok. 5 minut. Doprawiamy skórką otartą z limonki, solą, pieprzem, obiema paprykami. Lekko studzimy.

Krok 3: Dodajemy aromatyczne składniki

Łączymy z pozostałą oliwą, sokiem wyciśniętym z limonki. Laskę wanilii rozkrawamy wzdłuż na pół i wyciągamy nasionka i dodajemy do krewetek. Doprawiamy ponownie solą, pieprzem, paprykami. Całość mieszamy i pozostawiamy na chwilę do przegryzienia się smaków.

Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki i przed podaniem dodajemy do sałatki. Ponownie doprawiamy.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Szaszłyki z krewetek w słodko-ostrej marynacie

W sezonie grillowym nie ma miejsca na nudę! Szczególnie wtedy, gdy na stole rządzą szaszłyki z krewetek w pysznej marynacie.

Szaszłyki z krewetek w słodko-ostrej marynacie

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Makaron z krewetkami i sosem tapenade

Lekka propozycja obiadowa w stylu śródziemnomorskim: wyrazisty smak oliwek z krewetkami oraz wytrawnym winem.

Makaron z krewetkami i sosem tapenade

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!