Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy makaron
Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i dobrze odcedzamy.
Krok 2: Podsmażamy krewetki
Seler naciowy oczyszczamy i kroimy w małe plasterki. Krewetki podsmażamy na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy przez ok. 5 minut. Doprawiamy skórką otartą z limonki, solą, pieprzem, obiema paprykami. Lekko studzimy.
Krok 3: Dodajemy aromatyczne składniki
Łączymy z pozostałą oliwą, sokiem wyciśniętym z limonki. Laskę wanilii rozkrawamy wzdłuż na pół i wyciągamy nasionka i dodajemy do krewetek. Doprawiamy ponownie solą, pieprzem, paprykami. Całość mieszamy i pozostawiamy na chwilę do przegryzienia się smaków.
Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki i przed podaniem dodajemy do sałatki. Ponownie doprawiamy.
Zobacz podobne
przepisy
Cytrusowa sałatka z krewetek i awokado – poznaj najlepszy przepis
Szukasz czegoś lekkiego i orzeźwiającego? Przygotuj cytrusową sałatkę z krewetkami. Jest idealna na kolację we dwoje.
Szaszłyki z krewetek w słodko-ostrej marynacie
W sezonie grillowym nie ma miejsca na nudę! Szczególnie wtedy, gdy na stole rządzą szaszłyki z krewetek w pysznej marynacie.
Szaszłyki z czosnkowych krewetek z sałatką z grejpfruta i awokado
Owoce morza i warzywa to smaczne, zdrowe połączenie - wypróbuj je, przygotowując lekką sałatkę z krewetkami.
Makaron z krewetkami i sosem tapenade
Lekka propozycja obiadowa w stylu śródziemnomorskim: wyrazisty smak oliwek z krewetkami oraz wytrawnym winem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Morele z aksamitnym serkiem i pistacjami
- Sałatka ze szpinakiem, pulpecikami azjatyckimi i chipsami z szynki szwarcwaldzkiej
- Sałatka z fetą i jajkiem
- Chrupiące paluchy z sosem czekoladowym
- Schab duszony z sałatką i brokułami
- Kolorowa sałatka warzywna
- Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
- Zupa krem z kawałkami kurczaka
- Sałatka z kabanosów
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Krewetki w tempurze
- Pasta jajeczna
- Tortille z łososiem wędzonym
- Bezglutenowe krakersy z dipem z awokado
- PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Grillowane ślimaki z indyka
- Wegetariańskie bowls z dressingiem miętowym
- Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
- Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
- Pudding sernikowy z owocami
- Duszona sałata lodowa z wędzonym łososiem i z kremem z groszku
- Malinowe serduszka
- Krem z buraka z wędzonym twarogiem i wędzoną śliwką
- Tiramisu z duszonymi jabłkami i ciasteczkami cantuccini
- Mus czekoladowy z awokado i bananami
- Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką
- Smażony filecik z pstrąga ze szpinakiem z ziemniaczanym purée
- Kanapki z pieczarkami, twarogiem i chrzanem
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Placki z szynką i serem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)