Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy cebulę
Spiczastą kapustę oczyszczamy, głąb usuwamy, kapustę kroimy w poprzek na drobne paski. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na gorącym maśle przez 2 minuty aż do zeszklenia. Dodajemy nasiona gorczycy i podsmażamy razem przez 1 minutę. Odkładamy 2-3 łyżki masy i odstawiamy na bok.
Krok 2: Gotujemy kapustę
Do pozostałej na patelni cebuli dodajemy musztardę, krótko przesmażamy, a następnie dolewamy wino i bulion. Dodajemy kapustę, doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy, aż zmięknie. Następnie przykrywamy i gotujemy przez 3-4 minuty.
Krok 3: Łączymy składniki dania
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Łososia rwiemy na kawałki. Dodajemy wraz ze śmietaną do kapusty i dusimy razem przez kolejne 3 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i ewentualnie dodatkowo musztardą. Makaron odcedzamy i podajemy z sosem. Dekorujemy pozostałą mieszanką cebuli.
Zobacz podobne
przepisy
Spaghetti z łososiem
Spróbuj zaskakującego połączenia makaronu z wędzonym łososiem i sosem doprawionym kawą, sokiem z pomarańczy i anyżem.
Pad thai z warzywami i pieczonym łososiem
Przygotuj słynne tajskie danie razem z Karolem Okrasą. Doskonałe połączenie warzyw, łososia i makaronu sojowego.
Makaron z łososiem i awokado
Szukasz pomysłu na proste i smaczne danie? Wypróbuj ten przepis! Makaron z rybą i awokado sprawdzi się w każdej sytuacji.
Makaron i szparagi w kremie z łososia
Wyrazisty smak łososia idealnie skomponowany ze szparagami i sosem śmietanowym zamieni obiad w pyszną makaronową ucztę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Imbirowo - cytrynowe krewetki z chilli na grzankach
- Gęś w sosie musztardowym z sałatką z bobu i marchewki
- Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
- Pieczone skrzydełka w pikantnym sosie klonowym
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Polędwica wieprzowa z ananasem z woka
- Kopytka razowe ze smażoną kiszoną kapustą
- Krem z gotowanym indykiem
- Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
- Sałatka z ryżem, ogórkiem i papają
- Spaghetti z łososiem
- Tagliatelle i dorsz w sosie szafranowo-pomarańczowym
- Papardelle z sosem kaparowym i pieczonym łososiem
- Ciasteczka maślano-cytrynowe
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Tarta Cytrynowa
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Sałatka z topinamburem
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Roladki z bakłażana
- Pierś kurczaka z bakłażanem
- Kuleczki z koziego sera
- Szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem
- Stek z szynki z dzika w cytrynowym sosie
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
- Smoothie z żurawinami
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1576 dni temu
Superanckie danie! Zamiast kapusty dałem jeszcze więcej cebuli i wyszło mega!
odpowiedz
1742 dni temu
Pyszne danie, ale bulion jest chyba zbędny - bo zapomniałam o nim, a wyszło fantastyczne. Świderki u mnie były żytnie z lnem, bardzo fajnie się wszystko skomponowało.
odpowiedz
2410 dni temu
Zajebisty przepis. Zamiast kapusty dałem pora i też było mega. Polecam !
odpowiedz