Makaron z wędzonym łososiem w sosie musztardowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Podsmażamy cebulę

Spiczastą kapustę oczyszczamy, głąb usuwamy, kapustę kroimy w poprzek na drobne paski. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na gorącym maśle przez 2 minuty aż do zeszklenia. Dodajemy nasiona gorczycy i podsmażamy razem przez 1 minutę. Odkładamy 2-3 łyżki masy i odstawiamy na bok.

Krok 2: Gotujemy kapustę

Do pozostałej na patelni cebuli dodajemy musztardę, krótko przesmażamy, a następnie dolewamy wino i bulion. Dodajemy kapustę, doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy, aż zmięknie. Następnie przykrywamy i gotujemy przez 3-4 minuty.

Krok 3: Łączymy składniki dania

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Łososia rwiemy na kawałki. Dodajemy wraz ze śmietaną do kapusty i dusimy razem przez kolejne 3 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i ewentualnie dodatkowo musztardą. Makaron odcedzamy i podajemy z sosem. Dekorujemy pozostałą mieszanką cebuli.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gościu Gościu
    1576 dni temu
    Superanckie danie! Zamiast kapusty dałem jeszcze więcej cebuli i wyszło mega!

    odpowiedz

  • Qlencja Qlencja
    1742 dni temu
    Pyszne danie, ale bulion jest chyba zbędny - bo zapomniałam o nim, a wyszło fantastyczne. Świderki u mnie były żytnie z lnem, bardzo fajnie się wszystko skomponowało.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2410 dni temu
    Zajebisty przepis. Zamiast kapusty dałem pora i też było mega. Polecam !

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!