Makaron z wędzonym łososiem w sosie musztardowym

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Podsmażamy cebulę

Spiczastą kapustę oczyszczamy, głąb usuwamy, kapustę kroimy w poprzek na drobne paski. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na gorącym maśle przez 2 minuty aż do zeszklenia. Dodajemy nasiona gorczycy i podsmażamy razem przez 1 minutę. Odkładamy 2-3 łyżki masy i odstawiamy na bok.

Krok 2: Gotujemy kapustę

Do pozostałej na patelni cebuli dodajemy musztardę, krótko przesmażamy, a następnie dolewamy wino i bulion. Dodajemy kapustę, doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy, aż zmięknie. Następnie przykrywamy i gotujemy przez 3-4 minuty.

Krok 3: Łączymy składniki dania

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Łososia rwiemy na kawałki. Dodajemy wraz ze śmietaną do kapusty i dusimy razem przez kolejne 3 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i ewentualnie dodatkowo musztardą. Makaron odcedzamy i podajemy z sosem. Dekorujemy pozostałą mieszanką cebuli.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Spaghetti z łososiem

Spróbuj zaskakującego połączenia makaronu z wędzonym łososiem i sosem doprawionym kawą, sokiem z pomarańczy i anyżem.

Spaghetti z łososiem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Makaron z łososiem i awokado

Szukasz pomysłu na proste i smaczne danie? Wypróbuj ten przepis! Makaron z rybą i awokado sprawdzi się w każdej sytuacji.

Makaron z łososiem i awokado sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Makaron i szparagi w kremie z łososia

Wyrazisty smak łososia idealnie skomponowany ze szparagami i sosem śmietanowym zamieni obiad w pyszną makaronową ucztę!

Makaron i szparagi w kremie z łososia

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 1 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gościu Gościu
    1799 dni temu
    Superanckie danie! Zamiast kapusty dałem jeszcze więcej cebuli i wyszło mega!

    odpowiedz

  • Qlencja Qlencja
    1965 dni temu
    Pyszne danie, ale bulion jest chyba zbędny - bo zapomniałam o nim, a wyszło fantastyczne. Świderki u mnie były żytnie z lnem, bardzo fajnie się wszystko skomponowało.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2633 dni temu
    Zajebisty przepis. Zamiast kapusty dałem pora i też było mega. Polecam !

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!