Spaghetti z łososiem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Gotujemy makaron

Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie w cienkie paski. Radicchio oczyszczamy, kroimy w poprzek na paski o szerokości 2 cm, myjemy i osuszamy. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Krok 2: Przygotowujemy sos

Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju aż do zeszklenia. Dolewamy espresso i krótko redukujemy. Następnie dolewamy bulion i śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim i anyżem. Sos redukujemy przez ok. 3 minuty. Łososia kroimy w paski.

Krok 3: Dodajemy do sosu pozostałe składniki

Sok wyciśnięty z pomarańczy oraz radicchio dodajemy do sosu. Mniej więcej po minucie, gdy warzywo zacznie się rozpadać, sos doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, usuwamy gwiazdkę anyżu. Dodajemy łososia. Makaron odcedzamy, osączamy i podajemy z sosem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Giancarlo Russo

Spaghetti z dynią i borowikami

Szybki, włoski pomysł na obiad? Wyśmienite spaghetti z dynią i borowikami!

Spaghetti z dynią i borowikami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 1 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Spaghetti à la carbonara

Włoski makaron w jednej ze swoich najpopularniejszych odsłon. Jest sycący, prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny!

Spaghetti à la carbonara

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    2682 dni temu
    Robiłem dzisiaj, ale bez radicchio bo nie mogłem nigdzie znaleźć. Nawet dobre, takie inne, raz na jakiś czas można zjeść.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!