
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy makaron
Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie w cienkie paski. Radicchio oczyszczamy, kroimy w poprzek na paski o szerokości 2 cm, myjemy i osuszamy. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2: Przygotowujemy sos
Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju aż do zeszklenia. Dolewamy espresso i krótko redukujemy. Następnie dolewamy bulion i śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim i anyżem. Sos redukujemy przez ok. 3 minuty. Łososia kroimy w paski.
Krok 3: Dodajemy do sosu pozostałe składniki
Sok wyciśnięty z pomarańczy oraz radicchio dodajemy do sosu. Mniej więcej po minucie, gdy warzywo zacznie się rozpadać, sos doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, usuwamy gwiazdkę anyżu. Dodajemy łososia. Makaron odcedzamy, osączamy i podajemy z sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Spaghetti napoli – przepis
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Gnocchi własnej roboty
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2732 dni temu
Robiłem dzisiaj, ale bez radicchio bo nie mogłem nigdzie znaleźć. Nawet dobre, takie inne, raz na jakiś czas można zjeść.
odpowiedz