Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy makaron
Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie w cienkie paski. Radicchio oczyszczamy, kroimy w poprzek na paski o szerokości 2 cm, myjemy i osuszamy. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2: Przygotowujemy sos
Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju aż do zeszklenia. Dolewamy espresso i krótko redukujemy. Następnie dolewamy bulion i śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim i anyżem. Sos redukujemy przez ok. 3 minuty. Łososia kroimy w paski.
Krok 3: Dodajemy do sosu pozostałe składniki
Sok wyciśnięty z pomarańczy oraz radicchio dodajemy do sosu. Mniej więcej po minucie, gdy warzywo zacznie się rozpadać, sos doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, usuwamy gwiazdkę anyżu. Dodajemy łososia. Makaron odcedzamy, osączamy i podajemy z sosem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mini burgery
- Piernik świąteczny
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Makówki śląskie
- Golonka pieczona po bawarsku
- Uszka z grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto na pierogi
- Przekąski sylwestrowe
- Sałatka gyros
- Pierniki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledź w oleju
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2807 dni temu
Robiłem dzisiaj, ale bez radicchio bo nie mogłem nigdzie znaleźć. Nawet dobre, takie inne, raz na jakiś czas można zjeść.
Odpowiedz