
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy makaron
Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie w cienkie paski. Radicchio oczyszczamy, kroimy w poprzek na paski o szerokości 2 cm, myjemy i osuszamy. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2: Przygotowujemy sos
Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju aż do zeszklenia. Dolewamy espresso i krótko redukujemy. Następnie dolewamy bulion i śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim i anyżem. Sos redukujemy przez ok. 3 minuty. Łososia kroimy w paski.
Krok 3: Dodajemy do sosu pozostałe składniki
Sok wyciśnięty z pomarańczy oraz radicchio dodajemy do sosu. Mniej więcej po minucie, gdy warzywo zacznie się rozpadać, sos doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, usuwamy gwiazdkę anyżu. Dodajemy łososia. Makaron odcedzamy, osączamy i podajemy z sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Spaghetti aglio e olio z pieczoną papryką i rukolą
Wariacja na temat spaghetti aglio e olio w wykonaniu Okrasy. Tym razem z pieczoną papryką i rukolą!

Spaghetti z dynią i borowikami
Szybki, włoski pomysł na obiad? Wyśmienite spaghetti z dynią i borowikami!

Spaghetti à la carbonara
Włoski makaron w jednej ze swoich najpopularniejszych odsłon. Jest sycący, prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny!

Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
Prosty pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Makaron z pesto to aromatyczne, sycące danie, które przygotować może każdy!

Komentarze (1)
2045 dni temu
Robiłem dzisiaj, ale bez radicchio bo nie mogłem nigdzie znaleźć. Nawet dobre, takie inne, raz na jakiś czas można zjeść.
odpowiedz