• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Gotujemy makaron

Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie w cienkie paski. Radicchio oczyszczamy, kroimy w poprzek na paski o szerokości 2 cm, myjemy i osuszamy. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Krok 2: Przygotowujemy sos

Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju aż do zeszklenia. Dolewamy espresso i krótko redukujemy. Następnie dolewamy bulion i śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim i anyżem. Sos redukujemy przez ok. 3 minuty. Łososia kroimy w paski.

Krok 3: Dodajemy do sosu pozostałe składniki

Sok wyciśnięty z pomarańczy oraz radicchio dodajemy do sosu. Mniej więcej po minucie, gdy warzywo zacznie się rozpadać, sos doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, usuwamy gwiazdkę anyżu. Dodajemy łososia. Makaron odcedzamy, osączamy i podajemy z sosem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    91 dni temu
    Robiłem dzisiaj, ale bez radicchio bo nie mogłem nigdzie znaleźć. Nawet dobre, takie inne, raz na jakiś czas można zjeść.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram