Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Szparagi oczyszczamy, obieramy na jednej trzeciej długości i kroimy lub strugamy wzdłuż na cienkie plasterki. Cebulę siekamy. Łososia kroimy w paski. Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 3 minuty.
Cebulę podsmażamy na gorącym maśle aż do zeszklenia. Rozcieńczamy śmietaną i bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Szparagi dodajemy do makaronu, gotujemy przez kolejne 3 minuty.
Paski łososia dodajemy do sosu śmietanowego, ewentualnie lekko zagęszczamy mąką. Makaron i szparagi odcedzamy, osączamy, mieszamy z sosem i podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Sałatka gyros
- Domek z piernika
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Mini burgery
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Uszka z grzybami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Guacamole
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Śledź w oleju
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Nuggetsy z kurczaka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pierniki
- Ryba z piekarnika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (3)
3060 dni temu
Bardzo spoko, polecam dać więcej szparagów ;]
Odpowiedz
3686 dni temu
Cebula wg mnie nie pasuje do tego dania. Zrobiłam i nie jestem zadowolona z efektu: delikatny łosoś w aksamitnym sosie śmietanowym i ostra cebula - nie polecam.
Odpowiedz
3635 dni temu
Według mnie bardzo pasuje. Daje fajny kontrast ... pozatym jak zeszlisz na maśle to nie jest wcale taka ostra.