Makaron i szparagi w kremie z łososia
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Szparagi oczyszczamy, obieramy na jednej trzeciej długości i kroimy lub strugamy wzdłuż na cienkie plasterki. Cebulę siekamy. Łososia kroimy w paski. Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 3 minuty.

Cebulę podsmażamy na gorącym maśle aż do zeszklenia. Rozcieńczamy śmietaną i bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Szparagi dodajemy do makaronu, gotujemy przez kolejne 3 minuty.

Paski łososia dodajemy do sosu śmietanowego, ewentualnie lekko zagęszczamy mąką. Makaron i szparagi odcedzamy, osączamy, mieszamy z sosem i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    555 dni temu
    Bardzo spoko, polecam dać więcej szparagów ;]

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1181 dni temu
    Cebula wg mnie nie pasuje do tego dania. Zrobiłam i nie jestem zadowolona z efektu: delikatny łosoś w aksamitnym sosie śmietanowym i ostra cebula - nie polecam.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1131 dni temu
    Według mnie bardzo pasuje. Daje fajny kontrast ... pozatym jak zeszlisz na maśle to nie jest wcale taka ostra.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram