Makaron i szparagi w kremie z łososia

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Szparagi oczyszczamy, obieramy na jednej trzeciej długości i kroimy lub strugamy wzdłuż na cienkie plasterki. Cebulę siekamy. Łososia kroimy w paski. Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 3 minuty.

Cebulę podsmażamy na gorącym maśle aż do zeszklenia. Rozcieńczamy śmietaną i bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Szparagi dodajemy do makaronu, gotujemy przez kolejne 3 minuty.

Paski łososia dodajemy do sosu śmietanowego, ewentualnie lekko zagęszczamy mąką. Makaron i szparagi odcedzamy, osączamy, mieszamy z sosem i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Gość Gość
    3000 dni temu
    Bardzo spoko, polecam dać więcej szparagów ;]

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3626 dni temu
    Cebula wg mnie nie pasuje do tego dania. Zrobiłam i nie jestem zadowolona z efektu: delikatny łosoś w aksamitnym sosie śmietanowym i ostra cebula - nie polecam.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3576 dni temu
    Według mnie bardzo pasuje. Daje fajny kontrast ... pozatym jak zeszlisz na maśle to nie jest wcale taka ostra.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Błąd 500

Błąd serwera

500

Wystąpił błąd.
Spróbuj wejść ponownie
na stronę za parę minut
lub przejdź na stronę główną.

Error 500