Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Szparagi oczyszczamy, obieramy na jednej trzeciej długości i kroimy lub strugamy wzdłuż na cienkie plasterki. Cebulę siekamy. Łososia kroimy w paski. Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 3 minuty.
Cebulę podsmażamy na gorącym maśle aż do zeszklenia. Rozcieńczamy śmietaną i bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Szparagi dodajemy do makaronu, gotujemy przez kolejne 3 minuty.
Paski łososia dodajemy do sosu śmietanowego, ewentualnie lekko zagęszczamy mąką. Makaron i szparagi odcedzamy, osączamy, mieszamy z sosem i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Risotto szparagowe z kurczakiem
Kiedy sezon na szparagi w pełni, należy z nich przygotować coś pysznego! Kremowe i delikatne risotto to jeden z pomysłów.
Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
Lubisz szparagi? Wypróbuj przepis na błyskawiczne danie w stylu włoskim, które wydobywa wszystkie zalety szparagów.
Makaron z krewetkami i sosem tapenade
Lekka propozycja obiadowa w stylu śródziemnomorskim: wyrazisty smak oliwek z krewetkami oraz wytrawnym winem.
Medaliony z wędzonego łososia na sałatce z marynowanych szparagów
Szybki pomysł na wykwintną kolację dla dwojga lub propozycja na eleganckie przyjęcie – łosoś w kompozycji ze szparagami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zapiekane naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami
- Kurczak w curry z imbirem i limonką
- Schab w sosie paprykowym
- Konfitura borówkowa z limonką
- Jesiotr w sosie oliwkowym
- Frittata z makaronem i szparagami
- Minipizze z fetą i oliwkami
- Pizza z jajkiem i szparagami
- Sałatka z makaronu sojowego podawana z ostrymi klopsikami z mięsa mielonego
- Indyk ze szparagami
- Kanapka z polędwicą i jajkiem
- Makaron z sosem blue cheese
- Szwedzkie klopsiki z mięsa wegańskiego z ryżem i sosem
- Tosty z brokułem i serem provolone
- Omlet biszkoptowy z bananami i truskawkami
- Owocowe koszyczki z ciasta francuskiego
- Wegetariańskie chili z batatami
- Gołąbki z kaszą pęczak i grzybami
- Jabłkowy chutney z piwem
- Pesto z rukoli
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Pesto z liści rzodkiewki
- Trifle makaronikowe
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pesto z kolendry
- ZIELONY MAJONEZ
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Ubijany ganasz
- Czekoladowa tęcza ze świeżymi owocami
- Wrapy z szynką i mango
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2722 dni temu
Bardzo spoko, polecam dać więcej szparagów ;]
odpowiedz
3348 dni temu
Cebula wg mnie nie pasuje do tego dania. Zrobiłam i nie jestem zadowolona z efektu: delikatny łosoś w aksamitnym sosie śmietanowym i ostra cebula - nie polecam.
odpowiedz
3298 dni temu
Według mnie bardzo pasuje. Daje fajny kontrast ... pozatym jak zeszlisz na maśle to nie jest wcale taka ostra.