Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Obieramy 4 świeże szparagi na osobę (lub wyjmujemy ze słoika), gotujemy z dodatkiem soli i cukru przez 2 minuty.
Pozostawiamy na 8-10 minut.
Następnie marynujemy na ciepło w sosie z oliwy z oliwek, octu, soli, cukru, posiekanych ziół, cebuli i pomidorów pokrojonych w kostkę.
Medaliony z łososia temperujemy przez 4 minuty w piekarniku w temperaturze 150°C, a następnie układamy na szparagach.
Dekorujemy szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron i szparagi w kremie z łososia
Wyrazisty smak łososia idealnie skomponowany ze szparagami i sosem śmietanowym zamieni obiad w pyszną makaronową ucztę!
Makaron z krewetkami i sosem tapenade
Lekka propozycja obiadowa w stylu śródziemnomorskim: wyrazisty smak oliwek z krewetkami oraz wytrawnym winem.
Filet z pstrąga w sosie holenderskim (miętowym) ze szparagami w szynce
Letni, pachnący miętą przepis, dzięki któremu nauczysz się, jak przygotowywać pieczone szparagi.
Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej z szałwią i szparagami
Połączenie ryby i mięsa znane jest w kuchni staropolskiej od dawna. Odwołuje się do niego ten przepis. Warto spróbować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Świąteczne pierniczki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik piernikowy
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Piernik staropolski
- Kapusta z grochem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)