Makaron z łososiem i awokado
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Filety z łososia myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i oliwą z oliwek, dodajemy łososia.

Makaron gotujemy al dente we wrzącej, osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Łososia wraz z marynatą kładziemy na teflonową patelnię i podsmażamy z każdej strony mniej więcej przez 3 minuty.

Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem pomarańczowym. Osączone kapary wraz z awokado i sokiem podgrzewamy na patelni przez 1-2 minuty i doprawiamy. Makaron odcedzamy, łączymy z łososiem i awokado i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (4)

Avatar
  • kuchnia kuchnia
    950 dni temu
    A czy łosoś może być wędzony i wtedy bez podsmażania?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    949 dni temu
    Kuchnio, możesz dodać łososia wędzonego. Możesz go delikatnie podsmażyć lub wrzucić bez podsmażania :)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1160 dni temu
    Magdo, wiele ryb pasuje do tego dania, na przykład tuńczyk czy makrela. Jeśli chcesz, możesz też zastąpić rybę mięsem z kurczaka.

    odpowiedz

  • magda magda
    1160 dni temu
    Witam, nie bardzo lubię łososia, na jaką rybę można go zamienić? Z góry dziękuję za odpowiedź.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram