
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Filety z łososia myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i oliwą z oliwek, dodajemy łososia.
Makaron gotujemy al dente we wrzącej, osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Łososia wraz z marynatą kładziemy na teflonową patelnię i podsmażamy z każdej strony mniej więcej przez 3 minuty.
Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem pomarańczowym. Osączone kapary wraz z awokado i sokiem podgrzewamy na patelni przez 1-2 minuty i doprawiamy. Makaron odcedzamy, łączymy z łososiem i awokado i podajemy.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Komentarze (4)
2625 dni temu
A czy łosoś może być wędzony i wtedy bez podsmażania?
odpowiedz
2625 dni temu
Kuchnio, możesz dodać łososia wędzonego. Możesz go delikatnie podsmażyć lub wrzucić bez podsmażania :)
2836 dni temu
Magdo, wiele ryb pasuje do tego dania, na przykład tuńczyk czy makrela. Jeśli chcesz, możesz też zastąpić rybę mięsem z kurczaka.
odpowiedz
2836 dni temu
Witam, nie bardzo lubię łososia, na jaką rybę można go zamienić? Z góry dziękuję za odpowiedź.
odpowiedz
zobacz wszystkie