Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 210°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
Krok 1: PODPIEKAMY PINSĘ Z SOSEM
Pinsę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy z wierzchu sosem pomidorowym i skrapiamy oliwą. Pieczemy ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 210°C.
Krok 2: NAKŁADAMY DODATKI I PODAJEMY PINSĘ
Na podpieczonej pinsie układamy plastry szynki i porwane w dłoniach kawałki burraty. Całość skrapiamy pesto. Na wierzchu układamy listki świeżej bazylii
Zobacz podobne
przepisy
Spaghetti z okruszkami – sposób na czerstwe pieczywo
Wykorzystaj czerstwe pieczywo jako dodatek do spaghetti! To świetne rozwiązanie zero waste, dzięki któremu nie zmarnujesz jedzenia.
Panzanella – sałatka z pomidorami i czerstwym pieczywem
Proste kompozycje składników są najlepsze, gdy szukasz lekkich przepisów na lato i chcesz oszczędzić czas. Spróbuj, jak smakuje panzanella – szybka sałatka z pomidorami w stylu toskańskim!
Zielone kanapki na pieczywie razowym
Tak zielono, jak tylko się da! Jeśli chcesz, by Twoje śniadanie było lekkie, ale pożywne, przygotuj zielone kanapki na pieczywie razowym – w wegetariańskiej lub wegańskiej wersji.
Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
Aromatyczne tosty z serkiem, słodkimi owocami i nutą tymianku to idealny pomysł na śniadanie. Zrobisz je w mgnieniu oka!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Placek cebulowy
- Kanapki według Karola Okrasy
- Pieczona mozzarella z pomidorami
- Saltimbocca w sosie kaparowym z grillowaną marchewką
- Francuskie tosty z boczkiem i serem
- Wątróbki drobiowe ze smażonymi truskawkami i morelami z plackami
- Pierogi z jagodami
- Noworoczne orzeźwienie
- Wegańskie sernikobrownie
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Kumpir z pieczarkami i sosem chrzanowym
- Vol-au-vent z nadzieniem z serka śmietankowego
- Klasyczne croquetas z szynką serrano
- Croissant z pesto i francuskim serem
- Ziemniaczki zapiekane kiełbasą w sosie curry
- Gnocchi dyniowe
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Uniwersalna marynata do mięs i warzyw
- Pieczony bigos z kurczakiem
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Pesto z rukoli
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Ciasteczka orkiszowo-owsiane z żurawinami
- EKSPRESOWY BIGOS
- Ryba pod kruszonką na parze
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Dolmades z mięsem mielonym i oliwkami
- Prosty ramen Jokera z boczkiem, marynowanym imbirem i jajkiem
- Wędzone piersi gęsi z placuszkami rosti i kapustą z granatem
- Sos koperkowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)