Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Śliwki kroimy na pół, wyjmujemy z nich pestki. Owoce przekładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy miód, oliwę z oliwek
i posiekany tymianek. Całość mieszamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 10-15 minut. Śliwki powinny być miękkie, ale zachowywać kształt.

Paluchy ziarniste kroimy na kromki i kolejno układamy na suchej, rozgrzanej patelni i rumienimy z dwóch stron. Zrumienione bułki smarujemy serem ricotta.

Na wierzchu układamy upieczone śliwki. Całość oprószamy pieprzem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    1068 dni temu
    Z czego ten paluch jest robiony i jaką ma kaloryczność?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1068 dni temu
    Wszystkie informacje, dotyczące składu wywieszone są w sklepach przy dziale z pieczywem.
  • Chojniczanin Chojniczanin
    1380 dni temu
    Smaczna bułka, ale radzę zwrócić baczniejszą uwagę na ziarno którym jest posypana bo zbyt często zdarza się splesniałe

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram