
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Śliwki kroimy na pół, wyjmujemy z nich pestki. Owoce przekładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy miód, oliwę z oliwek
i posiekany tymianek. Całość mieszamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 10-15 minut. Śliwki powinny być miękkie, ale zachowywać kształt.
Paluchy ziarniste kroimy na kromki i kolejno układamy na suchej, rozgrzanej patelni i rumienimy z dwóch stron. Zrumienione bułki smarujemy serem ricotta.
Na wierzchu układamy upieczone śliwki. Całość oprószamy pieprzem.
Komentarze (3)
2681 dni temu
Z czego ten paluch jest robiony i jaką ma kaloryczność?
odpowiedz
2681 dni temu
Wszystkie informacje, dotyczące składu wywieszone są w sklepach przy dziale z pieczywem.
2993 dni temu
Smaczna bułka, ale radzę zwrócić baczniejszą uwagę na ziarno którym jest posypana bo zbyt często zdarza się splesniałe
odpowiedz
zobacz wszystkie