Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Śliwki kroimy na pół, wyjmujemy z nich pestki. Owoce przekładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy miód, oliwę z oliwek
i posiekany tymianek. Całość mieszamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 10-15 minut. Śliwki powinny być miękkie, ale zachowywać kształt.

Paluchy ziarniste kroimy na kromki i kolejno układamy na suchej, rozgrzanej patelni i rumienimy z dwóch stron. Zrumienione bułki smarujemy serem ricotta.

Na wierzchu układamy upieczone śliwki. Całość oprószamy pieprzem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    3291 dni temu
    Z czego ten paluch jest robiony i jaką ma kaloryczność?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3291 dni temu
    Wszystkie informacje, dotyczące składu wywieszone są w sklepach przy dziale z pieczywem.
  • Chojniczanin Chojniczanin
    3603 dni temu
    Smaczna bułka, ale radzę zwrócić baczniejszą uwagę na ziarno którym jest posypana bo zbyt często zdarza się splesniałe

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!