Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Śliwki kroimy na pół, wyjmujemy z nich pestki. Owoce przekładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy miód, oliwę z oliwek
i posiekany tymianek. Całość mieszamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 10-15 minut. Śliwki powinny być miękkie, ale zachowywać kształt.
Paluchy ziarniste kroimy na kromki i kolejno układamy na suchej, rozgrzanej patelni i rumienimy z dwóch stron. Zrumienione bułki smarujemy serem ricotta.
Na wierzchu układamy upieczone śliwki. Całość oprószamy pieprzem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto na pierogi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Świąteczne pierniczki
- Boczek pieczony
- Ryba z piekarnika
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Uszka z grzybami
- Spaghetti carbonara
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Nuggetsy z kurczaka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pulpety w sosie pomidorowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
3631 dni temu
Z czego ten paluch jest robiony i jaką ma kaloryczność?
Odpowiedz
3631 dni temu
Wszystkie informacje, dotyczące składu wywieszone są w sklepach przy dziale z pieczywem.
3943 dni temu
Smaczna bułka, ale radzę zwrócić baczniejszą uwagę na ziarno którym jest posypana bo zbyt często zdarza się splesniałe
Odpowiedz