
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Na patelni lub w rozgrzanym piekarniku opiekamy z dwóch stron kromki bagietki. Odkładamy na bok.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek. Wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę oraz posiekany czosnek. Podsmażamy minutę, a następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i całość podsmażamy jeszcze dwie minuty, mieszając od czasu do czasu.
Następnie na patelnię wlewamy piwo. Gotujemy na dużym ogniu, aż płyn odparuje. Zdejmujemy pieczarki z ognia, nakładamy na kawałki pieczywa i posypujemy startym serem grana padano.
Zobacz podobne
przepisy
Kalafior w cieście piwnym
Ciekawa przekąska, idealna nie tylko do piwa: delikatne różyczki kalafiora ukryte w pikantnej, chrupiącej panierce.

Kurczak w piwnej panierce
Ekspresowy pomysł na kurczaka w niebanalnym wydaniu – chrupiąca piwna panierka skrywająca delikatne, kruche mięso.

Piwne muffinki z malinami
Niezwykłe piwne muffinki z pysznym kremem i świeżymi malinami. Koniecznie musisz spróbować!

Piwne ziemniaczki
Piwo i ziemniaki? O tak! Przekonaj się, jak wiele zyskują te warzywa, gdy upieczesz je w wyjątkowej marynacie…

Komentarze (7)
2368 dni temu
Jakie piwo należy użyć? Ciemne, jasne, miodowe?
odpowiedz
2366 dni temu
Sugerujemy jasne, jednak możesz również użyć swojego ulubionego :)
2335 dni temu
Ja daje jasne i wychodzi pysznie :)
2648 dni temu
Dziękujemy za miłe słowa! :)
odpowiedz
2649 dni temu
:) Mniej więcej tyle właśnie dodałem i muszę przyznać, że danie jest wyborne ;-)
odpowiedz
2656 dni temu
Mateuszu, dziękujemy! Rzeczywiście chodzi o 100 ml piwa :)
odpowiedz
2656 dni temu
10ml? To chyba lekka przesada :P
odpowiedz
zobacz wszystkie