
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Na patelni lub w rozgrzanym piekarniku opiekamy z dwóch stron kromki bagietki. Odkładamy na bok.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek. Wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę oraz posiekany czosnek. Podsmażamy minutę, a następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i całość podsmażamy jeszcze dwie minuty, mieszając od czasu do czasu.
Następnie na patelnię wlewamy piwo. Gotujemy na dużym ogniu, aż płyn odparuje. Zdejmujemy pieczarki z ognia, nakładamy na kawałki pieczywa i posypujemy startym serem grana padano.
Zobacz podobne
przepisy
Piwne ziemniaczki
Piwo i ziemniaki? O tak! Przekonaj się, jak wiele zyskują te warzywa, gdy upieczesz je w wyjątkowej marynacie…

Piwne muffinki z malinami
Niezwykłe piwne muffinki z pysznym kremem i świeżymi malinami. Koniecznie musisz spróbować!

Kurczak w piwnej panierce
Ekspresowy pomysł na kurczaka w niebanalnym wydaniu – chrupiąca piwna panierka skrywająca delikatne, kruche mięso.

Kalafior w cieście piwnym
Ciekawa przekąska, idealna nie tylko do piwa: delikatne różyczki kalafiora ukryte w pikantnej, chrupiącej panierce.

Zobacz przepisy
na święta
- Żurek orientalny z białą kiełbasą
- Zielona pasta jajeczna
- Sernik krakowski
- Świąteczny pasztet z pistacjami i żurawiną
- Wielkanocny mazurek bez cukru
- Kokosowy sernik na bezglutenowym spodzie
- Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
- Mazurek czekoladowy
- Domowa pieczeń z szynki, z cebulą żurawinami i zielonym groszkiem
- Obwarzanki – przepis
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Cake pops: ciastka na patyku
- Drożdżowe zajączki
- Klasyczny sernik
- Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Wielkanocna brioszka
- Mazurek orzech laskowy (Gianduia)
- Ciastka jak jajka sadzone
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
3359 dni temu
Jakie piwo należy użyć? Ciemne, jasne, miodowe?
odpowiedz
3356 dni temu
Sugerujemy jasne, jednak możesz również użyć swojego ulubionego :)
3325 dni temu
Ja daje jasne i wychodzi pysznie :)
3639 dni temu
Dziękujemy za miłe słowa! :)
odpowiedz
3639 dni temu
:) Mniej więcej tyle właśnie dodałem i muszę przyznać, że danie jest wyborne ;-)
odpowiedz
3646 dni temu
Mateuszu, dziękujemy! Rzeczywiście chodzi o 100 ml piwa :)
odpowiedz
3647 dni temu
10ml? To chyba lekka przesada :P
odpowiedz