![Tosty z piwnymi pieczarkami Tosty z piwnymi pieczarkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/453f3ef51827-88839b8d69-kanapki.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Na patelni lub w rozgrzanym piekarniku opiekamy z dwóch stron kromki bagietki. Odkładamy na bok.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek. Wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę oraz posiekany czosnek. Podsmażamy minutę, a następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i całość podsmażamy jeszcze dwie minuty, mieszając od czasu do czasu.
Następnie na patelnię wlewamy piwo. Gotujemy na dużym ogniu, aż płyn odparuje. Zdejmujemy pieczarki z ognia, nakładamy na kawałki pieczywa i posypujemy startym serem grana padano.
Zobacz podobne
przepisy
Piwne ziemniaczki
Piwo i ziemniaki? O tak! Przekonaj się, jak wiele zyskują te warzywa, gdy upieczesz je w wyjątkowej marynacie…
![Piwne ziemniaczki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/17834d0c5867-de337925b4-ziemniaki-pieczone-z-rozmarynem.webp)
Piwne muffinki z malinami
Niezwykłe piwne muffinki z pysznym kremem i świeżymi malinami. Koniecznie musisz spróbować!
![Piwne muffinki z malinami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1290b37256b7-3579400e1f-babeczki-z-malinami.webp)
Kurczak w piwnej panierce
Ekspresowy pomysł na kurczaka w niebanalnym wydaniu – chrupiąca piwna panierka skrywająca delikatne, kruche mięso.
![Kurczak w piwnej panierce](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/cadcfd07d2cb-4ab8f54c71-kurczak.webp)
Kalafior w cieście piwnym
Ciekawa przekąska, idealna nie tylko do piwa: delikatne różyczki kalafiora ukryte w pikantnej, chrupiącej panierce.
![Kalafior w cieście piwnym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/300723e0f550-a5b10f86af-Browarnia-Lidla_PL_15278_S_231268.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pasta z makreli z chrzanem, ogórkiem i szczypiorkiem
- Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
- Zupa piwna z bekonem
- Śródziemnomorska sałatka z serem i oliwkami
- Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
- Kanapka z grilla z serem i pomidorem
- Morele z aksamitnym serkiem i pistacjami
- Grissini
- Smażone tramezzini caprese
- Crostini z serem brie i miechunką
- Zupa z porów i pieczarek z serem pleśniowym
- Krokiety z kapustą i grzybami – przepis
- Croque monsieur z serem gouda
- Wegańskie ciasto z rabarbarem
- Tosty z awokado i jajkiem
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Kurczak po amerykańsku
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Wigilijna zupa grzybowa – przepis
- Pesto z rukoli
- Pesto z liści rzodkiewki
- Crostini z szynką i melonem
- Pesto z kolendry
- Stateczki z cukinii z nadzieniem z kurczaka i ryżu
- Trifle makaronikowe
- Zapiekanka z wegańskim mielonym i warzywami
- Jabłkowy chutney z piwem
Komentarze (7)
3164 dni temu
Jakie piwo należy użyć? Ciemne, jasne, miodowe?
odpowiedz
3161 dni temu
Sugerujemy jasne, jednak możesz również użyć swojego ulubionego :)
3130 dni temu
Ja daje jasne i wychodzi pysznie :)
3444 dni temu
Dziękujemy za miłe słowa! :)
odpowiedz
3444 dni temu
:) Mniej więcej tyle właśnie dodałem i muszę przyznać, że danie jest wyborne ;-)
odpowiedz
3451 dni temu
Mateuszu, dziękujemy! Rzeczywiście chodzi o 100 ml piwa :)
odpowiedz
3452 dni temu
10ml? To chyba lekka przesada :P
odpowiedz