
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jajka roztrzepujemy widelcem. Dodajemy piwo, mąkę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy, aż w cieście nie będzie grudek.
Kurczaka oczyszczamy, kroimy na podłużne kawałki. Mięso wrzucamy do miski z ciastem i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju. Na gorący tłuszcz wrzucamy kawałki kurczaka w cieście. Smażymy ze wszystkich stron na złotobrązowy kolor. Usmażone kawałki odkładamy na papierowy ręcznik kuchenny.
Zobacz podobne
przepisy
Kalafior w cieście piwnym
Ciekawa przekąska, idealna nie tylko do piwa: delikatne różyczki kalafiora ukryte w pikantnej, chrupiącej panierce.

Pieczona biała kiełbasa
Biała kiełbasa pieczona w piwie to klasyczny przepis na proste i pełne smaku danie, które sprawdzi się o każdej porze roku. Spróbuj!

Piwne ziemniaczki
Piwo i ziemniaki? O tak! Przekonaj się, jak wiele zyskują te warzywa, gdy upieczesz je w wyjątkowej marynacie…

Tosty z piwnymi pieczarkami
Pyszna przekąska nie tylko dla fanów złotego trunku – chrupiące tosty z warstwą piwnych pieczarek i startym serem.

Zobacz przepisy
na święta
- Ragoût z jajek z warzywami
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Wegański twarożek z ziołami
- Glazurowana szynka z ziemniakami
- Pascha czekoladowa
- Ciasto marchewkowe
- Jarski żurek łemkowski
- Wielkanocna babka z pomelo
- Wieniec morelowo-figowy
- Łopatka z suszonymi pomidorami
- Jajka faszerowane cukinią i żółtym serem
- Sernik cytrynowo-limonkowy z bezą
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Idealne jajka na Wielkanoc
- Wielkanocne koszyczki
- Wielkanocne gniazdka czekoladowe
- Wielkanocny koktajl serniczkowy
- Wielkanocny deser w pucharkach
- Ciasto cytrynowo-pomarańczowe z migdałami
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1843 dni temu
super danie
odpowiedz
1918 dni temu
Zdecydowanie więcej mąki, mniej piwa, ciasto wychodzi bardzo rzadkie. Aby ciasto się trzymało warto albo rozbić kurczaka (defacto robiąc kotlety) albo osuszyć, otoczyć mąką i zostawić na trochę i dopiero wtedy zanurzyć w cieście. Nie wiem też na jakiej zasadzie podawany jest czas przygotowania, te 10 minut to chyba w frytkownicy...
odpowiedz
2184 dni temu
Dziwią mnie negatywne komentarze, mi panierka wyszła super! Kurczaka pokroiłam na małe części i marynowałam w oleju i przyprawie do kurczaka przez kilka godzin. Do panierki dodałam trochę więcej mąki niż w przepisie. Następnym razem dodałabym jednak więcej pieprzu i soli do samej panierki.
odpowiedz
3170 dni temu
Szybki i smaczny obiad, polecam! ;)
odpowiedz
3496 dni temu
Przepis jest bezdennie głupi. Panierka zamiast na kurczaku została na patelni. Po co tyle składników, wystarczyłoby jedno jajko i 200 ml piwa. Prawie 3/4 panierki mi zostało. I co mam teraz z tym zrobić, może wypić? Co za marnotrawstwo składników. Powinien być zakaz publikowania takich bzdur w internecie :-(
odpowiedz
3426 dni temu
Zamiast posac głupie komentarze lepiej zmień patelnie.
3590 dni temu
Właśnie zrobiłam wszystko wg waszego przepisu TRAGEDIA NIGDY CZEGOŚ TAK NIEDOBREGO NIE JADŁAM !!!!!!!
odpowiedz
3607 dni temu
Wyśmienite!!!
odpowiedz
3632 dni temu
Taki tam, nic specjalnego. Przyrządza się szybko, w sam raz na szybki obiad w środku tygodnia.
odpowiedz