Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jajka roztrzepujemy widelcem. Dodajemy piwo, mąkę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy, aż w cieście nie będzie grudek.
Kurczaka oczyszczamy, kroimy na podłużne kawałki. Mięso wrzucamy do miski z ciastem i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju. Na gorący tłuszcz wrzucamy kawałki kurczaka w cieście. Smażymy ze wszystkich stron na złotobrązowy kolor. Usmażone kawałki odkładamy na papierowy ręcznik kuchenny.
Zobacz podobne
przepisy
Kalafior w cieście piwnym
Ciekawa przekąska, idealna nie tylko do piwa: delikatne różyczki kalafiora ukryte w pikantnej, chrupiącej panierce.
Pieczona biała kiełbasa
Biała kiełbasa pieczona w piwie to klasyczny przepis na proste i pełne smaku danie, które sprawdzi się o każdej porze roku. Spróbuj!
Piwne ziemniaczki
Piwo i ziemniaki? O tak! Przekonaj się, jak wiele zyskują te warzywa, gdy upieczesz je w wyjątkowej marynacie…
Tosty z piwnymi pieczarkami
Pyszna przekąska nie tylko dla fanów złotego trunku – chrupiące tosty z warstwą piwnych pieczarek i startym serem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Placuszki z kurczaka i szynki
- Ciasto cynamonowe z jabłkami
- Pieczony kurczak z jabłkami i rodzynkami
- Królik w sosie paprykowym z miętowymi ziemniakami
- Królik w śmietanowo - musztardowym sosie z białego wina
- Uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami
- Królik z musztardą pieczony w rękawie
- Golonka indyka w sosie musztardowym
- Pieczona łopatka w kremowym sosie grzybowym
- Kotlet schabowy z miodową kapustą
- Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
- Kotlet de volaille z masłem pieprzowym
- Smażone mleko z sosem żurawinowym
- Panierowana mozzarella
- Ciasteczka żurawinowe
- Kanapka rybaka
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami
- Sos chrzanowy
- Kawowe babeczki z kubka
- Kuchnia molekularna: ciastko dyniowe i wędzona czekolada
- Minitorciki z krewetkami
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- Gotowana kukurydza z sosem z humusu
- Domowy zakwas na żurek
- Pizza bez drożdży
- Zapiekana zupa cebulowa
- Udziec z sarny pieczony w rękawie
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1637 dni temu
super danie
odpowiedz
1712 dni temu
Zdecydowanie więcej mąki, mniej piwa, ciasto wychodzi bardzo rzadkie. Aby ciasto się trzymało warto albo rozbić kurczaka (defacto robiąc kotlety) albo osuszyć, otoczyć mąką i zostawić na trochę i dopiero wtedy zanurzyć w cieście. Nie wiem też na jakiej zasadzie podawany jest czas przygotowania, te 10 minut to chyba w frytkownicy...
odpowiedz
1978 dni temu
Dziwią mnie negatywne komentarze, mi panierka wyszła super! Kurczaka pokroiłam na małe części i marynowałam w oleju i przyprawie do kurczaka przez kilka godzin. Do panierki dodałam trochę więcej mąki niż w przepisie. Następnym razem dodałabym jednak więcej pieprzu i soli do samej panierki.
odpowiedz
2964 dni temu
Szybki i smaczny obiad, polecam! ;)
odpowiedz
3290 dni temu
Przepis jest bezdennie głupi. Panierka zamiast na kurczaku została na patelni. Po co tyle składników, wystarczyłoby jedno jajko i 200 ml piwa. Prawie 3/4 panierki mi zostało. I co mam teraz z tym zrobić, może wypić? Co za marnotrawstwo składników. Powinien być zakaz publikowania takich bzdur w internecie :-(
odpowiedz
3220 dni temu
Zamiast posac głupie komentarze lepiej zmień patelnie.
3384 dni temu
Właśnie zrobiłam wszystko wg waszego przepisu TRAGEDIA NIGDY CZEGOŚ TAK NIEDOBREGO NIE JADŁAM !!!!!!!
odpowiedz
3401 dni temu
Wyśmienite!!!
odpowiedz
3426 dni temu
Taki tam, nic specjalnego. Przyrządza się szybko, w sam raz na szybki obiad w środku tygodnia.
odpowiedz