
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jajka roztrzepujemy widelcem. Dodajemy piwo, mąkę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy, aż w cieście nie będzie grudek.
Kurczaka oczyszczamy, kroimy na podłużne kawałki. Mięso wrzucamy do miski z ciastem i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju. Na gorący tłuszcz wrzucamy kawałki kurczaka w cieście. Smażymy ze wszystkich stron na złotobrązowy kolor. Usmażone kawałki odkładamy na papierowy ręcznik kuchenny.
Zobacz podobne przepisy
Zobacz przepisy na lato
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Jak przygotować sos holenderski?
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Camembert z grilla
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (9)
2013 dni temu
super danie
Odpowiedz
2088 dni temu
Zdecydowanie więcej mąki, mniej piwa, ciasto wychodzi bardzo rzadkie. Aby ciasto się trzymało warto albo rozbić kurczaka (defacto robiąc kotlety) albo osuszyć, otoczyć mąką i zostawić na trochę i dopiero wtedy zanurzyć w cieście. Nie wiem też na jakiej zasadzie podawany jest czas przygotowania, te 10 minut to chyba w frytkownicy...
Odpowiedz
2354 dni temu
Dziwią mnie negatywne komentarze, mi panierka wyszła super! Kurczaka pokroiłam na małe części i marynowałam w oleju i przyprawie do kurczaka przez kilka godzin. Do panierki dodałam trochę więcej mąki niż w przepisie. Następnym razem dodałabym jednak więcej pieprzu i soli do samej panierki.
Odpowiedz
3340 dni temu
Szybki i smaczny obiad, polecam! ;)
Odpowiedz
3666 dni temu
Przepis jest bezdennie głupi. Panierka zamiast na kurczaku została na patelni. Po co tyle składników, wystarczyłoby jedno jajko i 200 ml piwa. Prawie 3/4 panierki mi zostało. I co mam teraz z tym zrobić, może wypić? Co za marnotrawstwo składników. Powinien być zakaz publikowania takich bzdur w internecie :-(
Odpowiedz
3596 dni temu
Zamiast posac głupie komentarze lepiej zmień patelnie.
3760 dni temu
Właśnie zrobiłam wszystko wg waszego przepisu TRAGEDIA NIGDY CZEGOŚ TAK NIEDOBREGO NIE JADŁAM !!!!!!!
Odpowiedz
3777 dni temu
Wyśmienite!!!
Odpowiedz
3801 dni temu
Taki tam, nic specjalnego. Przyrządza się szybko, w sam raz na szybki obiad w środku tygodnia.
Odpowiedz