Kurczak w piwnej panierce
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Jajka roztrzepujemy widelcem. Dodajemy piwo, mąkę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy, aż w cieście nie będzie grudek.

Kurczaka oczyszczamy, kroimy na podłużne kawałki. Mięso wrzucamy do miski z ciastem i mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju. Na gorący tłuszcz wrzucamy kawałki kurczaka w cieście. Smażymy ze wszystkich stron na złotobrązowy kolor. Usmażone kawałki odkładamy na papierowy ręcznik kuchenny.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Giana Giana
    874 dni temu
    Szybki i smaczny obiad, polecam! ;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1200 dni temu
    Przepis jest bezdennie głupi. Panierka zamiast na kurczaku została na patelni. Po co tyle składników, wystarczyłoby jedno jajko i 200 ml piwa. Prawie 3/4 panierki mi zostało. I co mam teraz z tym zrobić, może wypić? Co za marnotrawstwo składników. Powinien być zakaz publikowania takich bzdur w internecie :-(

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1130 dni temu
    Zamiast posac głupie komentarze lepiej zmień patelnie.
  • Gość Gość
    1294 dni temu
    Właśnie zrobiłam wszystko wg waszego przepisu TRAGEDIA NIGDY CZEGOŚ TAK NIEDOBREGO NIE JADŁAM !!!!!!!

    odpowiedz

  • ANKA ANKA
    1311 dni temu
    Wyśmienite!!!

    odpowiedz

  • GythaOgg GythaOgg
    1336 dni temu
    Taki tam, nic specjalnego. Przyrządza się szybko, w sam raz na szybki obiad w środku tygodnia.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram