Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
W rondelku rozpuszczamy masło. Dodajemy piwo i drobno posiekany czosnek. Gotujemy kilka minut i zdejmujemy z ognia.
Przyprawy łączymy razem w dużej misce, a następnie dodajemy do nich marynatę.
Ziemniaczki dokładnie myjemy (w przypadku ziemniaków z grubą skórką – obieramy) i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do miski z marynatą i mieszamy. Ziemniaki przekładamy na blachę. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni, mieszając od czasu do czasu. Gdy ziemniaki będą miękkie, wyjmujemy je z piekarnika.
Zobacz podobne
przepisy
Tosty z piwnymi pieczarkami
Pyszna przekąska nie tylko dla fanów złotego trunku – chrupiące tosty z warstwą piwnych pieczarek i startym serem.
Kurczak w piwnej panierce
Ekspresowy pomysł na kurczaka w niebanalnym wydaniu – chrupiąca piwna panierka skrywająca delikatne, kruche mięso.
Pieczona biała kiełbasa
Biała kiełbasa pieczona w piwie to klasyczny przepis na proste i pełne smaku danie, które sprawdzi się o każdej porze roku. Spróbuj!
Kalafior w cieście piwnym
Ciekawa przekąska, idealna nie tylko do piwa: delikatne różyczki kalafiora ukryte w pikantnej, chrupiącej panierce.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pstrąg z grzybami
- Grillowana karkówka w piwie
- Grillowane banany z sosem i lodami waniliowymi
- Trio sosów do grilla
- Pstrąg pieczony z ziemniakami
- Chińskie ciasteczka z wróżbą
- Smażone ziemniaki ze szpinakiem i fetą
- Pieczony kurczak z serem gorgonzola, gruszkami i orzechami włoskimi z zapiekanką z cukinią
- Grissini
- Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i duszoną cebulką
- Gofry bananowe z polewą czekoladową
- Flaki po włosku
- Serowe ziemniaki hasselback
- Klasyczna jajecznica
- Chrupiące ziemniaczki z serem i salami
- Hummus grzybowy
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Nalewka z głogu
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Ciastka pisanki
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Wieniec wielkanocny
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Kotleciki jagnięce
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Indyk w pesto
- Tarta Tatin
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (10)
3087 dni temu
z mięchem
odpowiedz
3226 dni temu
Z czym podawać takie ziemniaki?
odpowiedz
3226 dni temu
Bella, to świetny dodatek do dań mięsnych!
3324 dni temu
Witam, a te ziemniaczki bezpośrednio na blachę? Bez żadnej folii? Ciekawe jak by wyszły w naczyniu żaroodpornym szklanym.. w poniedziałek chciałabym je zrobić, może otrzymam od Was odpowiedź do tej pory? :)
odpowiedz
3324 dni temu
Drogi Gościu, ziemniaczki można bezpośrednio piec na blaszce. Naczynie żaroodporne również się sprawdzi :)
3587 dni temu
Joanno, na blachę wykładamy ziemniaczki delikatnie odsączone z nadmiaru marynaty. Piotrze, oczywiście miękkość należy kontrolować. Jeśli po tym czasie będą niedopieczone, należy potrzymać je w piekarniku nieco dłużej.
odpowiedz
3588 dni temu
15 minut w piekarniku? Wciąż będą surowe...
odpowiedz
3588 dni temu
czy ziemniaki na blachę przekładamy z marynatą (dość płynna chyba wyjdzie?)
odpowiedz
3682 dni temu
W domu dość często robimy podobny przepis tylko na bazie papryki i wówczas ziemniaczki trzymamy w piekarniku 30-40 min. To takie minimum.. oczywiście im grubiej pokroimy ziemniaczki tym więcej czasu będą potrzebowały ale naprawdę warto, dużo zdrowsze od frytek robionych w oleju, smaczne i dziecinnie proste :)
odpowiedz
3721 dni temu
Wypróbowałam przepis - 15 min to zdecydowanie za mało :(
odpowiedz