Piwne muffinki z malinami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Kakao, cukier, mąkę i sodę mieszamy razem w dużej misce.

Masło rozpuszczamy i łączymy z piwem. Stale miksując, dodajemy pojedynczo jajka, a następnie śmietanę. Do mokrych składników stopniowo, stale miksując, dodajemy suche.

Otrzymaną masę przekładamy do foremek do muffinów, napełniając je do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180 stopni mniej więcej przez 12 minut (do suchego patyczka). Upieczone muffiny wyjmujemy i studzimy na kratce.

W międzyczasie przygotowujemy frosting. Twarożek i masło ucieramy na jednolitą masę. Stale miksując, stopniowo dodajemy cukier puder. Z malin robimy purée, a następnie dodajemy je do otrzymanego kremu. Mieszamy aż do połączenia się składników. Chłodzimy w lodówce.

Ostudzone muffiny dekorujemy malinowym kremem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Tosty z piwnymi pieczarkami

Pyszna przekąska nie tylko dla fanów złotego trunku – chrupiące tosty z warstwą piwnych pieczarek i startym serem.

Tosty z piwnymi pieczarkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Piwno-arbuzowy koktajl

Zaskakujące połączenie orzeźwiającego smaku arbuza z klasycznym miodowym piwem to superpomysł na letni koktajl!

Piwno-arbuzowy koktajl

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:10 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Piwne ziemniaczki

Piwo i ziemniaki? O tak! Przekonaj się, jak wiele zyskują te warzywa, gdy upieczesz je w wyjątkowej marynacie…

Piwne ziemniaczki

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Kalafior w cieście piwnym

Ciekawa przekąska, idealna nie tylko do piwa: delikatne różyczki kalafiora ukryte w pikantnej, chrupiącej panierce.

Kalafior w cieście piwnym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (11)

Avatar
  • pyza pyza
    3727 dni temu
    Musiałam dać więcej mąki, bo z tych proporcji ciasto totalnie płynęło. Dałam też piwo wiśniowe fortuna i muffinki wyszły pyszne :) Polecam

    odpowiedz

  • Gośćmisia Gośćmisia
    3805 dni temu
    dzisiaj sprubowałam i troche zmieniłam krem ale wyszły pyszne

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3806 dni temu
    Gośćmisia, szampan dla dzieci jest o wiele słodszy niż piwo malinowe. Jeśli zdecydujesz się zaryzykować, koniecznie nam powiedz, jak wyszło!

    odpowiedz

  • Gośćmisia Gośćmisia
    3806 dni temu
    czy zamiasta piwa można użyć szampana dla dzieci ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3806 dni temu
    m, nie rekomendujemy wykonywania wcześniej frostingu. Najlepiej przygotować go na świeżo :)

    odpowiedz

  • m m
    3807 dni temu
    Witam! Mam pytanie - czy frosting można przygotować dzień wcześniej?

    odpowiedz

  • Smakosz Smakosz
    3822 dni temu
    po patrzeniu myślę że fajne

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3952 dni temu
    Olu, świetnie sprawdzi się tu śmietankowy serek Fromello :)

    odpowiedz

  • Ola Ola
    3952 dni temu
    Jaki kremowy twarożek użyć? Oglądałam dziś Waszą ofertę twarożków, macie ich tyle, że nie wiadomo który uznać za kremowy ;)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3966 dni temu
    Drogi Gościu, do muffinków dodajemy 100 g masła.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3967 dni temu
    Ile masła mamy rozpuścić?

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!