Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Kakao, cukier, mąkę i sodę mieszamy razem w dużej misce.
Masło rozpuszczamy i łączymy z piwem. Stale miksując, dodajemy pojedynczo jajka, a następnie śmietanę. Do mokrych składników stopniowo, stale miksując, dodajemy suche.
Otrzymaną masę przekładamy do foremek do muffinów, napełniając je do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180 stopni mniej więcej przez 12 minut (do suchego patyczka). Upieczone muffiny wyjmujemy i studzimy na kratce.
W międzyczasie przygotowujemy frosting. Twarożek i masło ucieramy na jednolitą masę. Stale miksując, stopniowo dodajemy cukier puder. Z malin robimy purée, a następnie dodajemy je do otrzymanego kremu. Mieszamy aż do połączenia się składników. Chłodzimy w lodówce.
Ostudzone muffiny dekorujemy malinowym kremem.
Zobacz podobne
przepisy
Tosty z piwnymi pieczarkami
Pyszna przekąska nie tylko dla fanów złotego trunku – chrupiące tosty z warstwą piwnych pieczarek i startym serem.
Piwno-arbuzowy koktajl
Zaskakujące połączenie orzeźwiającego smaku arbuza z klasycznym miodowym piwem to superpomysł na letni koktajl!
Piwne ziemniaczki
Piwo i ziemniaki? O tak! Przekonaj się, jak wiele zyskują te warzywa, gdy upieczesz je w wyjątkowej marynacie…
Kalafior w cieście piwnym
Ciekawa przekąska, idealna nie tylko do piwa: delikatne różyczki kalafiora ukryte w pikantnej, chrupiącej panierce.
Zobacz przepisy
na święta
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Mazurek kajmakowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Limonkowa babka majonezowa
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Makowiec drożdżowy
- Babka marmurkowa
- Kotlety jajeczne
- Sernik bez spodu
- Tradycyjny żurek na zakwasie
- Zupa chrzanowa
- Babka wielkanocna
- Murzin wielkanocny
- Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Karmelowy sernik z rosą
- Babka bananowa
- Jajka faszerowane pieczarkami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
3574 dni temu
Musiałam dać więcej mąki, bo z tych proporcji ciasto totalnie płynęło. Dałam też piwo wiśniowe fortuna i muffinki wyszły pyszne :) Polecam
odpowiedz
3652 dni temu
dzisiaj sprubowałam i troche zmieniłam krem ale wyszły pyszne
odpowiedz
3653 dni temu
Gośćmisia, szampan dla dzieci jest o wiele słodszy niż piwo malinowe. Jeśli zdecydujesz się zaryzykować, koniecznie nam powiedz, jak wyszło!
odpowiedz
3653 dni temu
czy zamiasta piwa można użyć szampana dla dzieci ?
odpowiedz
3654 dni temu
m, nie rekomendujemy wykonywania wcześniej frostingu. Najlepiej przygotować go na świeżo :)
odpowiedz
3654 dni temu
Witam! Mam pytanie - czy frosting można przygotować dzień wcześniej?
odpowiedz
3669 dni temu
po patrzeniu myślę że fajne
odpowiedz
3799 dni temu
Olu, świetnie sprawdzi się tu śmietankowy serek Fromello :)
odpowiedz
3799 dni temu
Jaki kremowy twarożek użyć? Oglądałam dziś Waszą ofertę twarożków, macie ich tyle, że nie wiadomo który uznać za kremowy ;)
odpowiedz
3814 dni temu
Drogi Gościu, do muffinków dodajemy 100 g masła.
odpowiedz
3814 dni temu
Ile masła mamy rozpuścić?
odpowiedz
zobacz wszystkie