Piwne muffinki z malinami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Kakao, cukier, mąkę i sodę mieszamy razem w dużej misce.

Masło rozpuszczamy i łączymy z piwem. Stale miksując, dodajemy pojedynczo jajka, a następnie śmietanę. Do mokrych składników stopniowo, stale miksując, dodajemy suche.

Otrzymaną masę przekładamy do foremek do muffinów, napełniając je do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180 stopni mniej więcej przez 12 minut (do suchego patyczka). Upieczone muffiny wyjmujemy i studzimy na kratce.

W międzyczasie przygotowujemy frosting. Twarożek i masło ucieramy na jednolitą masę. Stale miksując, stopniowo dodajemy cukier puder. Z malin robimy purée, a następnie dodajemy je do otrzymanego kremu. Mieszamy aż do połączenia się składników. Chłodzimy w lodówce.

Ostudzone muffiny dekorujemy malinowym kremem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (11)

Avatar
  • pyza pyza
    1335 dni temu
    Musiałam dać więcej mąki, bo z tych proporcji ciasto totalnie płynęło. Dałam też piwo wiśniowe fortuna i muffinki wyszły pyszne :) Polecam

    odpowiedz

  • Gośćmisia Gośćmisia
    1413 dni temu
    dzisiaj sprubowałam i troche zmieniłam krem ale wyszły pyszne

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1414 dni temu
    Gośćmisia, szampan dla dzieci jest o wiele słodszy niż piwo malinowe. Jeśli zdecydujesz się zaryzykować, koniecznie nam powiedz, jak wyszło!

    odpowiedz

  • Gośćmisia Gośćmisia
    1414 dni temu
    czy zamiasta piwa można użyć szampana dla dzieci ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1414 dni temu
    m, nie rekomendujemy wykonywania wcześniej frostingu. Najlepiej przygotować go na świeżo :)

    odpowiedz

  • m m
    1415 dni temu
    Witam! Mam pytanie - czy frosting można przygotować dzień wcześniej?

    odpowiedz

  • Smakosz Smakosz
    1430 dni temu
    po patrzeniu myślę że fajne

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1560 dni temu
    Olu, świetnie sprawdzi się tu śmietankowy serek Fromello :)

    odpowiedz

  • Ola Ola
    1560 dni temu
    Jaki kremowy twarożek użyć? Oglądałam dziś Waszą ofertę twarożków, macie ich tyle, że nie wiadomo który uznać za kremowy ;)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1574 dni temu
    Drogi Gościu, do muffinków dodajemy 100 g masła.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1575 dni temu
    Ile masła mamy rozpuścić?

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram