Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Arbuza pozbawiamy pestek, obieramy ze skóry i miksujemy na jednolitą masę. Następnie płyn przecieramy przez sito i przelewamy do dzbanka.
Uzupełniamy schłodzonym piwem. Dodajemy plasterki cytryny do smaku. Serwujemy od razu po przygotowaniu.
Zobacz podobne
przepisy
Kalafior w cieście piwnym
Ciekawa przekąska, idealna nie tylko do piwa: delikatne różyczki kalafiora ukryte w pikantnej, chrupiącej panierce.
Piwne muffinki z malinami
Niezwykłe piwne muffinki z pysznym kremem i świeżymi malinami. Koniecznie musisz spróbować!
Piwne ziemniaczki
Piwo i ziemniaki? O tak! Przekonaj się, jak wiele zyskują te warzywa, gdy upieczesz je w wyjątkowej marynacie…
Tosty z piwnymi pieczarkami
Pyszna przekąska nie tylko dla fanów złotego trunku – chrupiące tosty z warstwą piwnych pieczarek i startym serem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowany arbuz z sosem z mango, limonki i melisy
- Wędzone polędwiczki wieprzowe z sałatką z fasoli
- Kompot z suszu z cytryną
- Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
- Sałatka z dzikiego ryżu z grejpfrutem i fasolką
- Wątróbki drobiowe ze smażonymi truskawkami i morelami z plackami
- Faszerowana kalarepa
- Podpłomyki z koprem włoskim i brzoskwinią
- Potrawka piwna z łopatki wieprzowej z pieczoną kalarepą
- Puszyste racuchy z jabłkami i twarożkiem
- Sałatka z pomidorami i truskawkami
- Long drink bananowo-czekoladowy z rumem
- Pieczona ciecierzyca na słono
- Wytrawna konfitura z pomidorów z imbirem i limonką
- Zielony koktajl
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Omlet z amarantusem i owocami
- Wegańskie panini z boczniakami i sosem aioli
- Ciasto Fale Dunaju
- Bułka z pastą z orzechów
- Lody warzywno-owocowe
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Szarpane boczniaki à la pulled pork
- Sernik chałwowy
- Masło truskawkowe
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Piersi kaczki faszerowane suszonymi śliwkami i morelami
- Bowl z halloumi i komosą ryżową
- Obiad jednoblaszkowy
- Śniadaniowe burrito z jajecznicą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
967 dni temu
to połączenie nie posmakowało mi :( wolę już zjeść osobno arbuza i osobno wypić ulubione piwo...
odpowiedz