
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Arbuza pozbawiamy pestek, obieramy ze skóry i miksujemy na jednolitą masę. Następnie płyn przecieramy przez sito i przelewamy do dzbanka.
Uzupełniamy schłodzonym piwem. Dodajemy plasterki cytryny do smaku. Serwujemy od razu po przygotowaniu.
Zobacz podobne
przepisy
Kalafior w cieście piwnym
Ciekawa przekąska, idealna nie tylko do piwa: delikatne różyczki kalafiora ukryte w pikantnej, chrupiącej panierce.

Piwne muffinki z malinami
Niezwykłe piwne muffinki z pysznym kremem i świeżymi malinami. Koniecznie musisz spróbować!

Piwne ziemniaczki
Piwo i ziemniaki? O tak! Przekonaj się, jak wiele zyskują te warzywa, gdy upieczesz je w wyjątkowej marynacie…

Tosty z piwnymi pieczarkami
Pyszna przekąska nie tylko dla fanów złotego trunku – chrupiące tosty z warstwą piwnych pieczarek i startym serem.

Zobacz przepisy
na lato
- Kurczak po wietnamsku
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Jak przygotować sos holenderski?
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Ryba z piekarnika
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami - przepis
- Pikantne leczo ze schabem i cukinią
- Pyzy z mięsem
- Ajwar
- Tarta cytrynowa
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1188 dni temu
to połączenie nie posmakowało mi :( wolę już zjeść osobno arbuza i osobno wypić ulubione piwo...
odpowiedz