Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blaszkę do pieczenia
- tarkę o drobnych oczkach
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: BLANSZUJEMY BROKUŁ
Brokuł dzielimy na różyczki i blanszujemy w osolonej wodzie.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KROMKI CHLEBA
Kromki pieczywa nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Wykładamy na nie różyczki brokułu i posypujemy startym serem provolone.
KROK 3: PIECZEMY TOSTY
Tosty pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez ok. 10-15 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami
Cztery tosty w czterech wyjątkowych odsłonach! Spróbuj, a już nigdy nie powiesz, że to banalne danie!
Tosty francuskie z lodami i sałatką owocową
Mnóstwo smaków, tekstur i kolorów w jednym deserze! Tosty francuskie podane z sałatką z owoców, lodami i bitą śmietaną zaspokoją Twój apetyt na coś słodkiego i będą ozdobą każdego stołu.
Tosty w jajku
Proste danie, od którego robi się ciepło w środku. Nie tylko dlatego, że jemy je zaraz po zdjęciu z patelni i że jest takie proste i pyszne. W tym daniu główną rolę gra czerstwy chleb lub chałka, które – zamiast wyrzucić – zamieniamy w coś dobrego.
Tosty francuskie z bananami
Słodkie śniadanie, które zachwyci najmłodszych – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z kaszy gryczanej, buraków i sera typu greckiego
- Śledzie marynowane z suszonymi grzybami i sałatką ziemniaczaną
- Hiszpańskie ciasto czekoladowe z pomarańczą
- Makaron i szparagi w kremie z łososia
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Zapiekanka warzywna
- Omlet XXL z kozim serem i szpinakiem
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Zielona sałatka z brokułem
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Indyk caprese
- Frittata z cukinią i szpinakiem
- Granita cytrynowa
- Wegańskie batoniki z masłem orzechowym
- Klopsiki zapiekane z serem provolone
- Lody domowe w dwóch smakach
- Pieczone gruszki z nadzieniem i bezą
- Mieszanka przyprawowa do grilla
- Pudding chia z solonym karmelem
- Herbaciane paluszki
- Lody truskawkowe z bazylią
- Dorsz z chorizo i rozmarynem
- Tapas z salchichón
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Sok z buraka – szybki przepis
- Raita z ogórków i bakłażana
- Konfitura czereśniowa z nasionami chia
- Ośmiornica z grilla z sosem cytrynowo-pietruszkowym
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Krewetki tygrysie w maślanym sosie z botwinki i czosnku
Komentarze (0)