Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy banana
Banana kroimy w cienkie plastry. Rozpuszczamy 1 łyżkę miodu na rozgrzanej patelni, delikatnie karmelizujemy. Dodajemy banana oraz cynamon i podsmażamy około 1 minuty.
Krok 2: Tosty smażymy na złoty kolor
Kromki pieczywa smarujemy miodem. Na jednej kromce układamy podsmażone plasterki banana i przykrywamy drugą. Obtaczamy w mące, a następnie w rozmąconych jajkach. Kromki smażymy na roztopionym maśle, na złoty kolor z każdej strony.
Krok 3: Przygotowujemy sos
Żółtka ucieramy z miodem na puszystą masę. Mleko wraz ze śmietanką zagotowujemy (opcjonalnie dodajemy kardamon). Mleko ze śmietanką przelewamy przez sitko. Dodajemy utarte żółtka, delikatnie je hartując. Sos podgrzewamy na małym ogniu lub w łaźni wodnej do momentu, aż zgęstnieje. Cały czas mieszamy. Na końcu sos doprawiamy sokiem i otartą skórką z limonki.
Zobacz podobne
przepisy
Szybkie tosty z grzybami
Tosty to doskonały pomysł na szybkie śniadanie. A te z pieczarkami, pomidorami i bazylią jeszcze dodatkowo pysznie smakują.
Francuskie tosty z boczkiem i serem
Czas na francuskie śniadanie! Pieczywo smażone w jajku, a do tego pyszne dodatki to sposób na dobre rozpoczęcie dnia.
Zapiekane tosty z pieczonym kalafiorem i pastą z papryki
Chrupiące kromki chleba, paprykowa pasta, aromatyczny kalafior i smakowite dodatki – takich tostów trzeba spróbować!
Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa)
Zaskocz swoje pociechy! Tosty ze zdrowymi dodatkami podane w oryginalny sposób z pewnością przypadną im do gustu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z krewetek z sosem z limonek
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Racuchy z bananami
- Zapiekane jajka z salami i papryką
- Bananowe pancakes
- Trifle bananowo-czekoladowy
- Biszkopt z brzoskwiniami i limonkowym skyrem
- Krewetki z warzywami
- Domowy chleb tostowy z masłem orzechowym i bananami
- Ryż na mleku z rabarbarem
- Zielone tosty francuskie
- Kluski francuskie z sosem szpinakowym
- Tosty z awokado i jajkiem
- Wytrawna tarta Tatin
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Makaron lumaconi według Okrasy z sosem alla carbonara
- Banica xxl
- Dorsz z pappardelle z marchewki
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
- Naleśniki w sosie piwnym
- Kokosowe krewetki z sosem mango
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Indyk z salsą truskawkową
- Kotleciki jagnięce
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1374 dni temu
czy komuś wyszedł ten sos z podanych proporcji?
odpowiedz
2631 dni temu
Przepis super. Już dziś wieczorem zrobię dla synka na kolację, na pewno mu zasmakują.
odpowiedz