Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Każdą paprykę zawijamy osobno w folię aluminiową. Kalafior kroimy na plastry grubości około 1 cm. Każdy plaster smarujemy oliwą z oliwek i oprószamy solą i pieprzem. Kalafior układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Obok układamy papryki zawinięte w folię.
Blachę z warzywami wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i pieczemy około 25 minut (aż kalafior zmięknie i się zarumieni).
Kalafior przekładamy na talerz i okrywamy folią aluminiową.
Papryki odwijamy z folii i odstawiamy do wystygnięcia. Przestudzone papryki obieramy ze skóry, pozbawiamy gniazd nasiennych i przekładamy do blendera. Dodajemy bazylię, tarty ser Grana Padano, sól i pieprz do smaku oraz około 1 łyżkę oliwy z oliwek. Całość miksujemy, aż składniki się połączą.
Kromki chleba smarujemy uzyskaną pastą z papryki. Na połowie kromek układamy plastry pieczonego kalafiora, pokrojoną mozzarellę, odrobinę rukoli. Przykrywamy drugą połową posmarowanych pastą kromek chleba.
Tak przygotowane kanapki układamy na rozgrzanej patelni grillowej i opiekamy z dwóch stron. Podajemy na ciepło.
Zobacz podobne
przepisy
Tosty z gruszkami i serem
Wyraziste składniki zamknięte pomiędzy chrupiącymi kawałkami pieczywa. Taki tost zaspokoi każdy głód.
Tosty z piwnymi pieczarkami
Pyszna przekąska nie tylko dla fanów złotego trunku – chrupiące tosty z warstwą piwnych pieczarek i startym serem.
Tosty żytnie z indykiem i dipem z awokado
Pyszne, odżywcze, bogate w białko – takie są tosty żytnie Jacka Bilczyńskiego! Wypróbuj!
Tosty francuskie z karmelizowanymi owocami
Tosty na słodko? Deser idealny! Wypróbuj połączenia pełnoziarnistego pieczywa z czekoladą i karmelizowanymi owocami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Bruschetty z mozzarellą
- Tostowe koszyczki z pieczarkami, boczkiem i jajkiem
- Grillowana kukurydza
- Kanapki według Karola Okrasy
- Razowa pizza kresowa z pieczonymi warzywami i ziołowym pesto
- Burger z kurczakiem i mozzarellą
- Prawdziwa musaka z grecką sałatką Lefterisa i Karola
- Eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
- Sałatka z buraków z miętą i serem
- Club sandwich ze schabem
- Kalafior słodko-kwaśny
- Babka marmurkowa
- Sycylijski makaron z kalafiorem
- Zapiekanki w stylu meksykańskim
- BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Schab w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną i purée jabłkowym
- Flan Valencia
- Domowe jeżyki czekoladowo-bakaliowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Kotleciki z soczewicy
- Kurczak w winie
- Włoski deser „Fragola”
- Pizza cztery pory roku
- Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki
- Domowe hot-dogi z białych kiełbasek
- Warkocz cynamonowo - marcepanowy
- Wegańskie sernikobrownie
- Szynka w glazurze miodowo-porzeczkowej
- Pizza rzymska
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3149 dni temu
Jaki inny ser mozna uzyc zamiast grana padano?
odpowiedz
3149 dni temu
Możesz użyć każdego twardego sera :) Wybierz swój ulubiony :)
2360 dni temu
może coś z polskich bursztyn lub szafir
3544 dni temu
Drogi Gościu, skład pieczywa można sprawdzić w sklepie. Jeśli masz problem z jego odnalezieniem - poproś o pomoc pracownika. Z pewnością wskaże Ci informacje :)
odpowiedz
3544 dni temu
Jaki jest dokladnie sklad chleba? Czemu nigdzie nie ma informacji o tym?
odpowiedz