Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • ręcznik papierowy

Krok 1: SMAŻYMY TOSTY

Śmietankę, jajka, cukier puder, cukier waniliowy i cynamon miksujemy. W tak przygotowanej mieszance namaczamy chleb tostowy i z obu stron smażymy go na złoty kolor na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym. Usmażone tosty odkładamy na ręcznik papierowy.

Krok 2: KARMELIZUJEMY OWOCE

Na suchej patelni karmelizujemy cukier. Dodajemy umyte, pokrojone na cząstki morele lub brzoskwinie. Karmelizujemy przez minutę. Dodajemy sok i olej kokosowy. Owoce karmelizujemy z obu stron.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY KREM CZEKOLADOWY

Śmietankę zagotowujemy. Dodajemy pokruszone czekolady i mieszamy, aż się rozpuszczą. Krem powinien mieć gładką konsystencję.

Krok 4: PODAJEMY TOSTY

Grzanki podajemy z kremem czekoladowym i gorącymi karmelizowanymi owocami. Dekorujemy pistacjami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram