Francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Mleko, jajko, cukier wanilinowy dokładnie razem mieszamy. Jabłko obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy w kostkę. Croissanty kroimy na plastry.

KROK 2: SMAŻYMY TOSTY

Każdy plaster moczymy w miksturze i układamy na rozgrzanej, posmarowanej odrobiną oleju patelni. Smażymy z dwóch stron, do zrumienienia.

KROK 3: KARMELIZUJEMY JABŁKA

Drugą patelnię rozgrzewamy, smarujemy odrobiną oleju i wrzucamy pokrojone jabłko. Smażymy około 2 minuty, a następnie dodajemy miód i smażymy kolejne 2 minuty, aż jabłko się skarmelizuje.

KROK 4: PODAJEMY TOSTY

Usmażone tosty serwujemy z jabłkami. Całość posypujemy odrobiną cynamonu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    2429 dni temu
    I +2 kg

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2983 dni temu
    Brzmi smacznie

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!