Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Mleko, jajko, cukier wanilinowy dokładnie razem mieszamy. Jabłko obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy w kostkę. Croissanty kroimy na plastry.
KROK 2: SMAŻYMY TOSTY
Każdy plaster moczymy w miksturze i układamy na rozgrzanej, posmarowanej odrobiną oleju patelni. Smażymy z dwóch stron, do zrumienienia.
KROK 3: KARMELIZUJEMY JABŁKA
Drugą patelnię rozgrzewamy, smarujemy odrobiną oleju i wrzucamy pokrojone jabłko. Smażymy około 2 minuty, a następnie dodajemy miód i smażymy kolejne 2 minuty, aż jabłko się skarmelizuje.
KROK 4: PODAJEMY TOSTY
Usmażone tosty serwujemy z jabłkami. Całość posypujemy odrobiną cynamonu.
Zobacz podobne
przepisy
Tosty francuskie z bananami
Słodkie śniadanie, które zachwyci najmłodszych – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!
Tosty francuskie z karmelizowanymi owocami
Tosty na słodko? Deser idealny! Wypróbuj połączenia pełnoziarnistego pieczywa z czekoladą i karmelizowanymi owocami.
Tosty francuskie z lodami i sałatką owocową
Mnóstwo smaków, tekstur i kolorów w jednym deserze! Tosty francuskie podane z sałatką z owoców, lodami i bitą śmietaną zaspokoją Twój apetyt na coś słodkiego i będą ozdobą każdego stołu.
Zielone tosty francuskie
Wypróbuj nietypowy pomysł na zielone tosty francuskie, które zaskakują nie tylko kształtem, ale także smakiem! Świetny przepis na leniwe, sobotnie śniadanie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierniki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sernik krakowski
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny makowiec
- Świąteczne pierniczki
- Kompot z suszu z cytryną
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2429 dni temu
I +2 kg
odpowiedz
2983 dni temu
Brzmi smacznie
odpowiedz