
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Mleko, jajko, cukier wanilinowy dokładnie razem mieszamy. Croissanty kroimy na plastry. Każdy plaster moczymy w miksturze i układamy na rozgrzanej, posmarowanej odrobiną oleju patelni. Smażymy z dwóch stron, do zrumienienia. Jabłko obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy w kostkę.
Drugą patelnię rozgrzewamy, smarujemy odrobiną oleju i wrzucamy pokrojone jabłko. Smażymy około 2 minuty, a następnie dodajemy miód i smażymy kolejne 2 minuty, aż jabłko się skarmelizuje.
Usmażone tosty serwujemy z jabłkami. Całość posypujemy odrobiną cynamonu.
Komentarze (2)
1873 dni temu
I +2 kg
odpowiedz
2427 dni temu
Brzmi smacznie
odpowiedz
zobacz wszystkie