Francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Mleko, jajko, cukier wanilinowy dokładnie razem mieszamy. Croissanty kroimy na plastry. Każdy plaster moczymy w miksturze i układamy na rozgrzanej, posmarowanej odrobiną oleju patelni. Smażymy z dwóch stron, do zrumienienia. Jabłko obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy w kostkę.

Drugą patelnię rozgrzewamy, smarujemy odrobiną oleju i wrzucamy pokrojone jabłko. Smażymy około 2 minuty, a następnie dodajemy miód i smażymy kolejne 2 minuty, aż jabłko się skarmelizuje.

Usmażone tosty serwujemy z jabłkami. Całość posypujemy odrobiną cynamonu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    1873 dni temu
    I +2 kg

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2427 dni temu
    Brzmi smacznie

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!