Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Mleko, jajko, cukier wanilinowy dokładnie razem mieszamy. Jabłko obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy w kostkę. Croissanty kroimy na plastry.
KROK 2: SMAŻYMY TOSTY
Każdy plaster moczymy w miksturze i układamy na rozgrzanej, posmarowanej odrobiną oleju patelni. Smażymy z dwóch stron, do zrumienienia.
KROK 3: KARMELIZUJEMY JABŁKA
Drugą patelnię rozgrzewamy, smarujemy odrobiną oleju i wrzucamy pokrojone jabłko. Smażymy około 2 minuty, a następnie dodajemy miód i smażymy kolejne 2 minuty, aż jabłko się skarmelizuje.
KROK 4: PODAJEMY TOSTY
Usmażone tosty serwujemy z jabłkami. Całość posypujemy odrobiną cynamonu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Łazanki
- Piernik świąteczny
- Zupa grzybowa z makaronem
- Burek ze szpinakiem
- Klasyczna sałatka grecka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Spaghetti carbonara
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Świąteczne pierniczki
- Krokiety z mięsem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba po japońsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Śledzie po kaszubsku
- Śledź w oleju
- Mini burgery
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
2747 dni temu
I +2 kg
Odpowiedz
3300 dni temu
Brzmi smacznie
Odpowiedz