Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- wykrawaczkę do wycinania różnych kształtów
KROK 1: WYCINAMY KSZTAŁTY Z CHLEBA TOSTOWEGO
Z chleba tostowego za pomocą wykrawaczki wycinamy dowolne kształty.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ
Jajka miksujemy z mlekiem, awokado, szpinakiem i solą.
KROK 3: SMAŻYMY TOSTY
Na patelni rozgrzewamy oliwę i rozpuszczamy masło. Wycięte kawałki chleba moczymy w masie i przekładamy na gorącą patelnię. Smażymy na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Mini burgery
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Nuggetsy z kurczaka
- Sernik pistacjowy
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Łazanki
- Guacamole
- Śledź w oleju
- Ryba z piekarnika
- Przekąski sylwestrowe
- Świąteczne pierniczki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Klasyczna sałatka grecka
- Makówki śląskie
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makowiec japoński
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
224 dni temu
W drugim kroku chodzi o to, żeby wszystko zblendować na jednolitą masę?
Odpowiedz
223 dni temu
Dokładnie tak :)
837 dni temu
czy jest możliwość zastąpienia czymś jajek? żeby zrobić z tego przepisu wersje dla vegan?
Odpowiedz
837 dni temu
Niestety nie testowaliśmy takiej wersji. Jeśli jednak masz ochotę na śniadanie ze szpinakiem i awokado, możesz wypróbować przepis Kingi na wegański zielony omlet: https://kuchnialidla.pl/weganski-zielony-omlet-z-silken-tofu :)