
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- wykrawaczkę do wycinania różnych kształtów
KROK 1: WYCINAMY KSZTAŁTY Z CHLEBA TOSTOWEGO
Z chleba tostowego za pomocą wykrawaczki wycinamy dowolne kształty.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ
Jajka miksujemy z mlekiem, awokado, szpinakiem i solą.
KROK 3: SMAŻYMY TOSTY
Na patelni rozgrzewamy oliwę i rozpuszczamy masło. Wycięte kawałki chleba moczymy w masie i przekładamy na gorącą patelnię. Smażymy na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony.
Zobacz podobne
przepisy
Francuskie tosty z boczkiem i serem
Czas na francuskie śniadanie! Pieczywo smażone w jajku, a do tego pyszne dodatki to sposób na dobre rozpoczęcie dnia.

Tosty z kremem piankowym i orzechowym
Dla fanów kanapek na słodko – krem à la marshmallows! Najlepiej smakuje na tostach razem z kremem czekoladowym i bananami!

Tosty z brokułem i serem provolone
Grzanki wyjątkowe? Te z serem provolone i brokułem! Ten niesamowity i wyrazisty smak idealnie wpisze się w Twój dzień!

Komentarze (2)
141 dni temu
czy jest możliwość zastąpienia czymś jajek? żeby zrobić z tego przepisu wersje dla vegan?
odpowiedz
141 dni temu
Niestety nie testowaliśmy takiej wersji. Jeśli jednak masz ochotę na śniadanie ze szpinakiem i awokado, możesz wypróbować przepis Kingi na wegański zielony omlet: https://kuchnialidla.pl/weganski-zielony-omlet-z-silken-tofu :)
zobacz wszystkie