Zielone tosty francuskie

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • wykrawaczkę do wycinania różnych kształtów

KROK 1:  WYCINAMY KSZTAŁTY Z CHLEBA TOSTOWEGO

Z chleba tostowego za pomocą wykrawaczki wycinamy dowolne kształty.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ

Jajka miksujemy z mlekiem, awokado, szpinakiem i solą.

KROK 3: SMAŻYMY TOSTY

Na patelni rozgrzewamy oliwę i rozpuszczamy masło. Wycięte kawałki chleba moczymy w masie i przekładamy na gorącą patelnię. Smażymy na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    521 dni temu
    czy jest możliwość zastąpienia czymś jajek? żeby zrobić z tego przepisu wersje dla vegan?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    521 dni temu
    Niestety nie testowaliśmy takiej wersji. Jeśli jednak masz ochotę na śniadanie ze szpinakiem i awokado, możesz wypróbować przepis Kingi na wegański zielony omlet: https://kuchnialidla.pl/weganski-zielony-omlet-z-silken-tofu :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!