Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- chochlę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA OMLET
Wszystkie składniki ciasta na omlet łączymy w naczyniu blendera, miksujemy i odstawiamy na ok. 10 minut.
KROK 2: SMAŻYMY OMLET
Ciasto nakładamy chochlą na rozgrzaną patelnię z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy. Rozprowadzamy równomiernie i smażymy ok. 5-7 minut.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
W misce łączymy liście jarmużu porwane na mniejsze kawałki, listki melisy, sok wyciśnięty z połówki limonki i mieszankę pestek. Całość mieszamy dłońmi tak, aby liście przesiąkły sokiem limonki.
KROK 4: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI SAŁATKI
Dodajemy pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki, miąższ awokado pokrojony w kostkę, posiekaną drobno cebulę dymkę i sok z połówki limonki.
KROK 5: SMAŻYMY BURAK MANGOLD
Burak kroimy razem z łodygami i przesmażamy z dodatkiem sosu sojowego przez ok. 5 minut.
KROK 6: PODAJEMY OMLET
Na usmażony omlet wykładamy burak mangold oraz sałatkę.
Zobacz podobne
przepisy
Naleśniki ze szparagami
Doskonała opcja na spotkanie w gronie przyjaciół: delikatny smak szparagów otulonych lekkim ciastem naleśnikowym.
Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia
Zacznij dzień od pysznego posiłku! Omlet ziołowy z nadzieniem z serka grani i wędzonego łososia!
Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.
Omlet z cukinią i bobem
Sezonowy bób i świeża, chrupiąca cukinia to pyszne dodatki, które warto wykorzystać, by przygotować idealne danie na śniadanie – omlet według przepisu Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Wegańska ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kompot z suszu z cytryną
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)