Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- chochlę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA OMLET
Wszystkie składniki ciasta na omlet łączymy w naczyniu blendera, miksujemy i odstawiamy na ok. 10 minut.
KROK 2: SMAŻYMY OMLET
Ciasto nakładamy chochlą na rozgrzaną patelnię z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy. Rozprowadzamy równomiernie i smażymy ok. 5-7 minut.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
W misce łączymy liście jarmużu porwane na mniejsze kawałki, listki melisy, sok wyciśnięty z połówki limonki i mieszankę pestek. Całość mieszamy dłońmi tak, aby liście przesiąkły sokiem limonki.
KROK 4: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI SAŁATKI
Dodajemy pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki, miąższ awokado pokrojony w kostkę, posiekaną drobno cebulę dymkę i sok z połówki limonki.
KROK 5: SMAŻYMY BURAK MANGOLD
Burak kroimy razem z łodygami i przesmażamy z dodatkiem sosu sojowego przez ok. 5 minut.
KROK 6: PODAJEMY OMLET
Na usmażony omlet wykładamy burak mangold oraz sałatkę.
Zobacz podobne
przepisy
Naleśniki ze szparagami
Doskonała opcja na spotkanie w gronie przyjaciół: delikatny smak szparagów otulonych lekkim ciastem naleśnikowym.
Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia
Zacznij dzień od pysznego posiłku! Omlet ziołowy z nadzieniem z serka grani i wędzonego łososia!
Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.
Omlet z cukinią i bobem
Sezonowy bób i świeża, chrupiąca cukinia to pyszne dodatki, które warto wykorzystać, by przygotować idealne danie na śniadanie – omlet według przepisu Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami
- Kurczak cytrynowo-rozmarynowy z zapiekanką dauphinois i marchewką w śmietanie
- Pancakes z borówkami
- Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
- Hummus z bobu
- Miodowe pancakes z owocami
- Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
- Szakszuka z burakami
- Skrzydełka w stylu amerykańskim (buffalo wings) z sosem BBQ
- Skrzydełka w stylu amerykańskim (buffalo wings) z sosem miodowo-musztardowym
- Gęś z farszem i pureé dyniowym z dodatkiem gruszek z borówkami
- Omlet sojowy z warzywami
- Wegetariańskie kofty z soczewicy
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Kanapki z ceviche z łososia
- Bliny z kremem awokado i fetą
- Napój radości
- Wieniec bezowy à la pavlova z kremem korzennym
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Bajaderka jeżyki
- Kanapki z humusem i fasolkami edamame
- Tabbouleh z kaszą z kalafiora
- Zielony koktajl kaktusowy z tonikiem
- Oberiba – zupa z kalarepy i proziaki
- Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem
- Kluski serowe z chłodnikiem z melona
- Racuchy na maślance
- Wiosenny kopiec kreta bez pieczenia
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkami
- Ciasto zebra – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)