zobacz film Wegański zielony omlet z silken tofu

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blender
  • chochlę

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA OMLET

Wszystkie składniki ciasta na omlet łączymy w naczyniu blendera, miksujemy i odstawiamy na ok. 10 minut.

KROK 2: SMAŻYMY OMLET

Ciasto nakładamy chochlą na rozgrzaną patelnię z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy. Rozprowadzamy równomiernie i smażymy ok. 5-7 minut.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ

W misce łączymy liście jarmużu porwane na mniejsze kawałki, listki melisy, sok wyciśnięty z połówki limonki i mieszankę pestek. Całość mieszamy dłońmi tak, aby liście przesiąkły sokiem limonki.

KROK 4: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI SAŁATKI

Dodajemy pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki, miąższ awokado pokrojony w kostkę, posiekaną drobno cebulę dymkę i sok z połówki limonki.

KROK 5: SMAŻYMY BURAK MANGOLD

Burak kroimy razem z łodygami i przesmażamy z dodatkiem sosu sojowego przez ok. 5 minut.

KROK 6: PODAJEMY OMLET

Na usmażony omlet wykładamy burak mangold oraz sałatkę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!