
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender kielichowy lub rozdrabniacz
Krok 1: Miksujemy składniki
Mleko sojowe mieszamy z sokiem z cytryny, odstawiamy na 5 minut. Szpinak myjemy i osuszamy. Do naczynia blendera wsypujemy płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. Całość miksujemy tak, aby przypominała mąkę. Następnie dodajemy szpinak, mleko, banan, syrop klonowy i olej kokosowy, ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 2: Smażymy pancakes
Ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię wysmarowaną odrobiną oleju kokosowego. Smażymy na średnim ogniu po około 3 minuty z każdej strony. Podajemy udekorowane owocami oraz syropem klonowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Przekąski sylwestrowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Nuggetsy z kurczaka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik świąteczny
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Świąteczne pierniczki
- Uszka z grzybami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Mini burgery
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba z piekarnika
- Jajka na miękko
- Burek ze szpinakiem
- Sernik pistacjowy
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (6)
589 dni temu
skąd wy macie tę kucharkę? tłuszcz kokosowy jest bardzo niezdrowy a jego produkcja dewastuje lasy jeszcze bardziej niż palmowego, czy tak wygląda weganizm?
Odpowiedz
2044 dni temu
Zrobione na śniadanie akurat na Dzień św. Patryka :D z tym, że zmieniłem trochę przepis na składniki, jakie miałem w domu, więc wyszło niebyt wegańsko, ale i tak smacznie: - zamiast mleka sojowego z cytryną dałem zwykłą maślankę - zamiast oleju kokosowego roztopione masło - zamiast płatków owsianych 1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej z Lidla Dziękuję podwójnie za pomysł z dwiema patelniami! Takie proste, a ułatwia smażenie!
Odpowiedz
2043 dni temu
Brzmi jak śniadanie mistrzów! :) Cieszymy się, przepis Ci się spodobał.
2656 dni temu
Pancakes'y wyszly super. Mieciutkie i puszyste. Odnoszac sie do poprzednich komentarzy, nie czuc goryczki. Natomiast jak to w kazdym takim placku czuc albo proszek do pieczenia albo sode(juz nie pamietam ktore daje taki posmak) i moze to pomylono z gorzkoscia jakoby szpinaku, ale dla mnie to norma przy takich plackach. Nie mialam syropu wiec dalam do srodka cukier trzcinowy i zamiast mleka sojowego, zwykle mleko.
Odpowiedz
3092 dni temu
Bardzo lubie pania Kinge ale te pancake to jakis niewypal slodkie od banana ale szpinak strasznie przebije i daje poczucie gorzklizny nietrafione.
Odpowiedz
3083 dni temu
Jak nietrafiony? Często dodaje szpinak do różnych wypieków i koktajli i żadnej goryczki nie czuję. Właśnie je robię i już spróbowałam, że są pyszne i pulchne. O takie coś mi chodzi. Jak dobrze, że Lidl w końcu nastawił się na wegańską kuchnię. :)