Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender kielichowy lub rozdrabniacz
Krok 1: Miksujemy składniki
Mleko sojowe mieszamy z sokiem z cytryny, odstawiamy na 5 minut. Szpinak myjemy i osuszamy. Do naczynia blendera wsypujemy płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. Całość miksujemy tak, aby przypominała mąkę. Następnie dodajemy szpinak, mleko, banan, syrop klonowy i olej kokosowy, ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 2: Smażymy pancakes
Ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię wysmarowaną odrobiną oleju kokosowego. Smażymy na średnim ogniu po około 3 minuty z każdej strony. Podajemy udekorowane owocami oraz syropem klonowym.
Zobacz podobne
przepisy
Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
Szybkie i łatwe w wykonaniu pancakes, idealne zarówno na obiad, jak i śniadanie! Wypróbuj!
Pancakes z borówkami
Śniadanie w amerykańskim stylu musi być sycące, dlatego polecamy pyszne pancakes z borówkami i syropem klonowym!
Mini Pancakes na patyku
Spróbuj słynnych placuszków w wersji mini, podawanych w formie szaszłyków z truskawkami.
Amerykańskie naleśniki
Puszyste, pulchne, pachnące i bardzo sycące – przyrządź samodzielnie pyszne pancakes i rozpocznij słodko nowy dzień!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Błyskawiczne pierniczki
- Ciasto na pierogi
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kompot z suszu z cytryną
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
- Wegańska ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sernik piernikowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
277 dni temu
skąd wy macie tę kucharkę? tłuszcz kokosowy jest bardzo niezdrowy a jego produkcja dewastuje lasy jeszcze bardziej niż palmowego, czy tak wygląda weganizm?
odpowiedz
1732 dni temu
Zrobione na śniadanie akurat na Dzień św. Patryka :D z tym, że zmieniłem trochę przepis na składniki, jakie miałem w domu, więc wyszło niebyt wegańsko, ale i tak smacznie: - zamiast mleka sojowego z cytryną dałem zwykłą maślankę - zamiast oleju kokosowego roztopione masło - zamiast płatków owsianych 1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej z Lidla Dziękuję podwójnie za pomysł z dwiema patelniami! Takie proste, a ułatwia smażenie!
odpowiedz
1731 dni temu
Brzmi jak śniadanie mistrzów! :) Cieszymy się, przepis Ci się spodobał.
2344 dni temu
Pancakes'y wyszly super. Mieciutkie i puszyste. Odnoszac sie do poprzednich komentarzy, nie czuc goryczki. Natomiast jak to w kazdym takim placku czuc albo proszek do pieczenia albo sode(juz nie pamietam ktore daje taki posmak) i moze to pomylono z gorzkoscia jakoby szpinaku, ale dla mnie to norma przy takich plackach. Nie mialam syropu wiec dalam do srodka cukier trzcinowy i zamiast mleka sojowego, zwykle mleko.
odpowiedz
2780 dni temu
Bardzo lubie pania Kinge ale te pancake to jakis niewypal slodkie od banana ale szpinak strasznie przebije i daje poczucie gorzklizny nietrafione.
odpowiedz
2772 dni temu
Jak nietrafiony? Często dodaje szpinak do różnych wypieków i koktajli i żadnej goryczki nie czuję. Właśnie je robię i już spróbowałam, że są pyszne i pulchne. O takie coś mi chodzi. Jak dobrze, że Lidl w końcu nastawił się na wegańską kuchnię. :)