zobacz film Pancakes szpinakowe z owocami i syropem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • blender kielichowy lub rozdrabniacz

Krok 1: Miksujemy składniki

Mleko sojowe mieszamy z sokiem z cytryny, odstawiamy na 5 minut. Szpinak myjemy i osuszamy. Do naczynia blendera wsypujemy płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. Całość miksujemy tak, aby przypominała mąkę. Następnie dodajemy szpinak, mleko, banan, syrop klonowy i olej kokosowy, ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 2: Smażymy pancakes

Ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię wysmarowaną odrobiną oleju kokosowego. Smażymy na średnim ogniu po około 3 minuty z każdej strony. Podajemy udekorowane owocami oraz syropem klonowym.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    277 dni temu
    skąd wy macie tę kucharkę? tłuszcz kokosowy jest bardzo niezdrowy a jego produkcja dewastuje lasy jeszcze bardziej niż palmowego, czy tak wygląda weganizm?

    odpowiedz

  • Ventas Ventas
    1732 dni temu
    Zrobione na śniadanie akurat na Dzień św. Patryka :D z tym, że zmieniłem trochę przepis na składniki, jakie miałem w domu, więc wyszło niebyt wegańsko, ale i tak smacznie: - zamiast mleka sojowego z cytryną dałem zwykłą maślankę - zamiast oleju kokosowego roztopione masło - zamiast płatków owsianych 1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej z Lidla Dziękuję podwójnie za pomysł z dwiema patelniami! Takie proste, a ułatwia smażenie!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1731 dni temu
    Brzmi jak śniadanie mistrzów! :) Cieszymy się, przepis Ci się spodobał.
  • Monika Monika
    2344 dni temu
    Pancakes'y wyszly super. Mieciutkie i puszyste. Odnoszac sie do poprzednich komentarzy, nie czuc goryczki. Natomiast jak to w kazdym takim placku czuc albo proszek do pieczenia albo sode(juz nie pamietam ktore daje taki posmak) i moze to pomylono z gorzkoscia jakoby szpinaku, ale dla mnie to norma przy takich plackach. Nie mialam syropu wiec dalam do srodka cukier trzcinowy i zamiast mleka sojowego, zwykle mleko.

    odpowiedz

  • justi88 justi88
    2780 dni temu
    Bardzo lubie pania Kinge ale te pancake to jakis niewypal slodkie od banana ale szpinak strasznie przebije i daje poczucie gorzklizny nietrafione.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2772 dni temu
    Jak nietrafiony? Często dodaje szpinak do różnych wypieków i koktajli i żadnej goryczki nie czuję. Właśnie je robię i już spróbowałam, że są pyszne i pulchne. O takie coś mi chodzi. Jak dobrze, że Lidl w końcu nastawił się na wegańską kuchnię. :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!