
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Ręcznik papierowy
- Patyczki do szaszłyków
Przygotowanie
W misce łączymy wszystkie składniki sypkie: mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier oraz cukier wanilinowy. W osobnym naczyniu ubijamy jajka, mleko i olej rzepakowy. Łączymy ze składnikami sypkimi i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto odstawiamy na 15 minut.
Truskawki oczyszczamy i kroimy na połówki lub w ćwiartki, obieramy kiwi i kroimy na kawałki.
Podgrzewamy odrobinę oleju na patelni, delikatnie mieszamy ciasto i małą łyżeczką nakładamy je na patelnię. Naleśniki smażymy z każdej strony przez ok. 1 minutę i przekładamy na ręcznik papierowy, aby pozbawić je nadmiaru oleju.
Na patyczki nakłuwamy po kawałku truskawki, kiwi oraz trzy pancakesy. Przed podaniem polewamy syropem klonowym.
Zobacz podobne
przepisy
Czekoladowe naleśniki z bananami
Wystarczy odrobina kakao i kilka dodatków, by odmienić klasyczne naleśniki. W tej wersji smakują naprawdę przepysznie.

Cynamonowe naleśniki ze śliwkami
Zawsze jest dobry dzień, by zrobić naleśniki. Szczególnie gdy się ma przepis na przepyszny sos śliwkowy.

Zapiekane naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami
Sprawdzony i szybki przepis na naleśniki z waniliowym nadzieniem zapiekane pod śmietanowym sosem. Pycha!

Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
Przygotuj najsłynniejsze francuskie naleśniki z pomarańczami. Są słodkie, aromatyczne i orzeźwiające – wyśmienite!

Komentarze (0)