Mini Pancakes na patyku
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • Ręcznik papierowy
  • Patyczki do szaszłyków

Przygotowanie

W misce łączymy wszystkie składniki sypkie: mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier oraz cukier wanilinowy. W osobnym naczyniu ubijamy jajka, mleko i olej rzepakowy. Łączymy ze składnikami sypkimi i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto odstawiamy na 15 minut.

Truskawki oczyszczamy i kroimy na połówki lub w ćwiartki, obieramy kiwi i kroimy na kawałki.

Podgrzewamy odrobinę oleju na patelni, delikatnie mieszamy ciasto i małą łyżeczką nakładamy je na patelnię. Naleśniki smażymy z każdej strony przez ok. 1 minutę i przekładamy na ręcznik papierowy, aby pozbawić je nadmiaru oleju.

Na patyczki nakłuwamy po kawałku truskawki, kiwi oraz trzy pancakesy. Przed podaniem polewamy syropem klonowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram