
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Ręcznik papierowy
- Patyczki do szaszłyków
Przygotowanie
W misce łączymy wszystkie składniki sypkie: mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier oraz cukier wanilinowy. W osobnym naczyniu ubijamy jajka, mleko i olej rzepakowy. Łączymy ze składnikami sypkimi i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto odstawiamy na 15 minut.
Truskawki oczyszczamy i kroimy na połówki lub w ćwiartki, obieramy kiwi i kroimy na kawałki.
Podgrzewamy odrobinę oleju na patelni, delikatnie mieszamy ciasto i małą łyżeczką nakładamy je na patelnię. Naleśniki smażymy z każdej strony przez ok. 1 minutę i przekładamy na ręcznik papierowy, aby pozbawić je nadmiaru oleju.
Na patyczki nakłuwamy po kawałku truskawki, kiwi oraz trzy pancakesy. Przed podaniem polewamy syropem klonowym.
Zobacz podobne
przepisy
Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
Przygotuj najsłynniejsze francuskie naleśniki z pomarańczami. Są słodkie, aromatyczne i orzeźwiające – wyśmienite!

Zapiekane naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami
Sprawdzony i szybki przepis na naleśniki z waniliowym nadzieniem zapiekane pod śmietanowym sosem. Pycha!

Cynamonowe naleśniki ze śliwkami
Zawsze jest dobry dzień, by zrobić naleśniki. Szczególnie gdy się ma przepis na przepyszny sos śliwkowy.

Czekoladowe naleśniki z bananami
Wystarczy odrobina kakao i kilka dodatków, by odmienić klasyczne naleśniki. W tej wersji smakują naprawdę przepysznie.

Komentarze (0)
zobacz wszystkie