zobacz film Zapiekane naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Naleśniki

Wszystkie składniki razem miksujemy, odstawiamy na pół godziny i smażymy cienkie naleśniki (10-11 szt.) na patelni (przed smażeniem pierwszego naleśnika smarujemy patelnię olejem za pomocą ręcznika papierowego).

Nadzienie do naleśników

Namoczone i odsączone rodzynki mieszamy z serkiem. Na usmażone naleśniki nakładamy 2 łyżki serka waniliowego, zwijamy je w rulon i układamy w naczyniu żaroodpornym wcześniej wysmarowanym niewielką ilością rozpuszczonego masła.

Sos do zapiekania

Wszystkie składniki razem wymieszać. Zwinięte w rulon naleśniki polewamy sosem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10-12 minut do momentu zrumienienia się sosu.

Jak podawać

Naleśniki można podawać ze świeżymi owocami (malinami, truskawkami, borówkami, jagodami).

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (17)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1517 dni temu
    Izo przepisów ze śliwkami u nas nie brakuje! :) Wśród słodkości znajdziesz między innymi placek ze śliwkami i bezą: https://kuchnialidla.pl/product/placek-ze-sliwkami-i-beza , knedle ze śliwkami: https://kuchnialidla.pl/product/knedle-ze-sliwkami-1 , cynamonowe naleśniki ze śliwkami: https://kuchnialidla.pl/product/cynamonowe-nalesniki-ze-sliwkami , deser śliwkowo-czekoladowy: https://kuchnialidla.pl/product/deser-sliwkowo-czekoladowy , powidła śliwkowe: https://kuchnialidla.pl/product/powidla-sliwkowe-z-nuta-pomaranczy-i-cynamonu i kompot: https://kuchnialidla.pl/product/kompot-sliwkowo-korzenny :) Z pewnością znajdziesz i nas coś dla siebie!

    odpowiedz

  • dodylka dodylka
    1518 dni temu
    Pyszne!

    odpowiedz

  • iza iza
    1518 dni temu
    wasze przepisy są fajne i przydatne . ale mam pytanie czy dało bysie jakiś przepis z śliwkami . pozdrawiam .

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1715 dni temu
    Olu, w imieniu Pawła dziękujemy za bardzo miłe słowa :)

    odpowiedz

  • OlaG OlaG
    1716 dni temu
    Panie Pawle, dla mnie jest Pan mistrzem nad mistrzami! Doskonały dowód na to, że naleśniki mogą być równie wykwintne jak np. szampan z truskawkami :). Pozdrawiam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1746 dni temu
    Zawsze robię te naleśniki , są pyszne . Dziękuję za przepis :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1746 dni temu
    Serku, jogurt grecki 10% można użyć zamiast śmietany. Smak będzie nieco inny, ale sos raczej będzie mieć właściwą konsystencję.

    odpowiedz

  • Serek Serek
    1746 dni temu
    Witam. Zamiast śmietany 12% może być jogurt grecki 10%? Czy może jogurt grecki nie nadaje się do zapiekania?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1792 dni temu
    Miłośników naleśników zachęcamy również do wypróbowania przepisu na francuskie Crepes Suzette: https://kuchnialidla.pl/product/Francuskie-nalesniki-Crepes-Suzette-z-pomaranczami :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1792 dni temu
    Jeszcze nie robiłam naleśników,ale jak się patrzy na sposób wykonywania tego Pana to już się chce jeść.Rewelacyjna prezentacja,podobnie jak inne wyroby cukiernicze.Będę teraz stałym gościem tej strony.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1836 dni temu
    zrobiłam je dzisiaj - pychota :-) przepis na pewno do powtorzenia. Mi wyszlo ok 8 sztuk z takiej porcji :-)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1837 dni temu
    Niezłe. Mam zamiar zrobić je jeszcze dzisiaj.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1838 dni temu
    Dobre.

    odpowiedz

  • Magdalena Magdalena
    1839 dni temu
    Naleśniki same w sobie super. Nadzienie mi nie odpowiadało, ale pewnie dlatego że nie jestem fanką serka homogenizowanego. Przepis na pewno jeszcze wykorzystam, ale z innym nadzieniem.

    odpowiedz

  • Viola ;) Viola ;)
    1846 dni temu
    Naleśniki przepyszne! Panie Pawle, ja również za każdym razem kiedy robię naleśniki wyrabiam ciasto w mikserze. Dzięki temu zaoszczędzam mnóstwo czasu ! :D Pozdrawiam <3!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1852 dni temu
    robiłam i są dobre. przepis prosty i szybki. ale trzeba mieć naprawdę duże rodzynki, moje były za małe.

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    1863 dni temu
    Pycha, takich zapiekanych naleśników jeszcze nie robiłam, fajny pomysł, dziś robiłam z serkiem orzechowymz Lidla, mniam :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram