zobacz film Zapiekane naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Naleśniki

Wszystkie składniki razem miksujemy, odstawiamy na pół godziny i smażymy cienkie naleśniki (10-11 szt.) na patelni (przed smażeniem pierwszego naleśnika smarujemy patelnię olejem za pomocą ręcznika papierowego).

Nadzienie do naleśników

Namoczone i odsączone rodzynki mieszamy z serkiem. Na usmażone naleśniki nakładamy 2 łyżki serka waniliowego, zwijamy je w rulon i układamy w naczyniu żaroodpornym wcześniej wysmarowanym niewielką ilością rozpuszczonego masła.

Sos do zapiekania

Wszystkie składniki razem wymieszać. Zwinięte w rulon naleśniki polewamy sosem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10-12 minut do momentu zrumienienia się sosu.

Jak podawać

Naleśniki można podawać ze świeżymi owocami (malinami, truskawkami, borówkami, jagodami).

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (21)

Avatar
  • Monija Monija
    19 godzin temu
    Czy zamiast mąki pszennej mogę użyć mąki orkiszowej? Nie możemy prmszennej, w domu mamy córkę z cukrzycą. Przepyszne przepisy Ale wszystko na mące pszennej...

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    16 godzin temu
    Monija, w tym przepisie możesz użyć mąki orkiszowej. Naleśniki wyjdą równie smaczne :)
  • Zdzichu Zdzichu
    134 dni temu
    Czy śmietanę można zastąpić np jogurtem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    133 dni temu
    Tak, możesz użyć jogurtu.
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2226 dni temu
    Izo przepisów ze śliwkami u nas nie brakuje! :) Wśród słodkości znajdziesz między innymi placek ze śliwkami i bezą: https://kuchnialidla.pl/product/placek-ze-sliwkami-i-beza , knedle ze śliwkami: https://kuchnialidla.pl/product/knedle-ze-sliwkami-1 , cynamonowe naleśniki ze śliwkami: https://kuchnialidla.pl/product/cynamonowe-nalesniki-ze-sliwkami , deser śliwkowo-czekoladowy: https://kuchnialidla.pl/product/deser-sliwkowo-czekoladowy , powidła śliwkowe: https://kuchnialidla.pl/product/powidla-sliwkowe-z-nuta-pomaranczy-i-cynamonu i kompot: https://kuchnialidla.pl/product/kompot-sliwkowo-korzenny :) Z pewnością znajdziesz i nas coś dla siebie!

    odpowiedz

  • dodylka dodylka
    2227 dni temu
    Pyszne!

    odpowiedz

  • iza iza
    2227 dni temu
    wasze przepisy są fajne i przydatne . ale mam pytanie czy dało bysie jakiś przepis z śliwkami . pozdrawiam .

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2424 dni temu
    Olu, w imieniu Pawła dziękujemy za bardzo miłe słowa :)

    odpowiedz

  • OlaG OlaG
    2426 dni temu
    Panie Pawle, dla mnie jest Pan mistrzem nad mistrzami! Doskonały dowód na to, że naleśniki mogą być równie wykwintne jak np. szampan z truskawkami :). Pozdrawiam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2455 dni temu
    Zawsze robię te naleśniki , są pyszne . Dziękuję za przepis :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2455 dni temu
    Serku, jogurt grecki 10% można użyć zamiast śmietany. Smak będzie nieco inny, ale sos raczej będzie mieć właściwą konsystencję.

    odpowiedz

  • Serek Serek
    2455 dni temu
    Witam. Zamiast śmietany 12% może być jogurt grecki 10%? Czy może jogurt grecki nie nadaje się do zapiekania?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2501 dni temu
    Miłośników naleśników zachęcamy również do wypróbowania przepisu na francuskie Crepes Suzette: https://kuchnialidla.pl/product/Francuskie-nalesniki-Crepes-Suzette-z-pomaranczami :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2502 dni temu
    Jeszcze nie robiłam naleśników,ale jak się patrzy na sposób wykonywania tego Pana to już się chce jeść.Rewelacyjna prezentacja,podobnie jak inne wyroby cukiernicze.Będę teraz stałym gościem tej strony.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2546 dni temu
    zrobiłam je dzisiaj - pychota :-) przepis na pewno do powtorzenia. Mi wyszlo ok 8 sztuk z takiej porcji :-)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2547 dni temu
    Niezłe. Mam zamiar zrobić je jeszcze dzisiaj.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2548 dni temu
    Dobre.

    odpowiedz

  • Magdalena Magdalena
    2549 dni temu
    Naleśniki same w sobie super. Nadzienie mi nie odpowiadało, ale pewnie dlatego że nie jestem fanką serka homogenizowanego. Przepis na pewno jeszcze wykorzystam, ale z innym nadzieniem.

    odpowiedz

  • Viola ;) Viola ;)
    2556 dni temu
    Naleśniki przepyszne! Panie Pawle, ja również za każdym razem kiedy robię naleśniki wyrabiam ciasto w mikserze. Dzięki temu zaoszczędzam mnóstwo czasu ! :D Pozdrawiam <3!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2561 dni temu
    robiłam i są dobre. przepis prosty i szybki. ale trzeba mieć naprawdę duże rodzynki, moje były za małe.

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    2572 dni temu
    Pycha, takich zapiekanych naleśników jeszcze nie robiłam, fajny pomysł, dziś robiłam z serkiem orzechowymz Lidla, mniam :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram