Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne. 3/4 obranych jabłek trzemy na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka wkładamy do garnka, dodajemy cukier i cukier wanilinowy, prażymy na małym ogniu do momentu całkowitego rozgotowania się jabłek i częściowego odparowania soku.
Pozostałe jabłka kroimy na ósemki i dodajemy do prażonych jabłek. Prażymy razem około 5 minut, dodajemy cynamon i – jeżeli jest taka potrzeba – sok z cytryny.
Jabłka przekładamy do słoików i pasteryzujemy. W garnku ustawiamy słoiki tak, aby się nie dotykały, a woda sięgała do 3/4 wysokości słoika. Gotujemy na małym ogniu mniej więcej 6 minut od momentu zagotowania.
* Przepis na 3 słoiki pojemności 0,7 l.
Zobacz podobne
przepisy
Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
Przygotuj najsłynniejsze francuskie naleśniki z pomarańczami. Są słodkie, aromatyczne i orzeźwiające – wyśmienite!
Aromatyczna konfitura pomarańczowa
Pyszna konfitura o intensywnym, cytrusowym zapachu. Dodaj ją do ulubionego deseru lub herbaty i ciesz się smakiem!
Konfitura cytrynowa
Orzeźwiający smak cytryn zamknięty w małym słoiczku! Konfitura sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów i pieczywa.
Zapiekane naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami
Sprawdzony i szybki przepis na naleśniki z waniliowym nadzieniem zapiekane pod śmietanowym sosem. Pycha!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Mus czekoladowy
- Pierś w panierce serowej z sosem pesto
- Strudel jabłkowy z lodami śmietankowymi i sosem waniliowym
- Tartaletki ze szpinakiem
- Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
- Proste tortille z serem i pieczarkami
- Schab w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną i purée jabłkowym
- Mus jabłkowy z pomarańczami
- Placki ziemniaczane z musem jabłkowym
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
- Gorąca czekolada i domowa przyprawa piernikowa
- Lubelski napój żniwny z rabarbaru
- Prosta zupa z kaszą gryczaną
- Ciasteczka pistacjowe z białą czekoladą
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kokosowe krewetki z sosem mango
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Konfitura morelowo-miodowa
- Tort czekoladowo-kawowy
- Empanada galicyjska
- Klasyczna wuzetka
- Studencki hamburger z ciecierzycą i domowym majonezem bazyliowym
- Bigos rybny
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Kuleczki z koziego sera
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Sos do ravioli
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3290 dni temu
Omg wyszlo pychotka!!!!
odpowiedz
4079 dni temu
Polecam, bardzo dobre!
odpowiedz