
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne. 3/4 obranych jabłek trzemy na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka wkładamy do garnka, dodajemy cukier i cukier wanilinowy, prażymy na małym ogniu do momentu całkowitego rozgotowania się jabłek i częściowego odparowania soku.
Pozostałe jabłka kroimy na ósemki i dodajemy do prażonych jabłek. Prażymy razem około 5 minut, dodajemy cynamon i – jeżeli jest taka potrzeba – sok z cytryny.
Jabłka przekładamy do słoików i pasteryzujemy. W garnku ustawiamy słoiki tak, aby się nie dotykały, a woda sięgała do 3/4 wysokości słoika. Gotujemy na małym ogniu mniej więcej 6 minut od momentu zagotowania.
* Przepis na 3 słoiki pojemności 0,7 l.
Zobacz podobne
przepisy
Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
Przygotuj najsłynniejsze francuskie naleśniki z pomarańczami. Są słodkie, aromatyczne i orzeźwiające – wyśmienite!

Aromatyczna konfitura pomarańczowa
Pyszna konfitura o intensywnym, cytrusowym zapachu. Dodaj ją do ulubionego deseru lub herbaty i ciesz się smakiem!

Konfitura cytrynowa
Orzeźwiający smak cytryn zamknięty w małym słoiczku! Konfitura sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów i pieczywa.

Zapiekane naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami
Sprawdzony i szybki przepis na naleśniki z waniliowym nadzieniem zapiekane pod śmietanowym sosem. Pycha!

Zobacz przepisy
na lato
- Gnocchi własnej roboty
- Ziemniaki z grilla
- Kurczak po tajsku
- Proziaki – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka z zupek chińskich
- Makaron alla carbonara z guanciale
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Tacos w stylu meksykańskim z wołowiną i salsą
- Spanakopita
- Smażony żółty ser z sosem tatarskim
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3511 dni temu
Omg wyszlo pychotka!!!!
odpowiedz
4301 dni temu
Polecam, bardzo dobre!
odpowiedz