
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Wszystkie składniki ciasta dokładnie miksujemy. Odstawiamy na 20-30 minut, następnie smażymy cienkie naleśniki (ok. 10 szt.).
Usmażone naleśniki smarujemy kremem orzechowym, na naleśnikach układamy pokrojone banany. Naleśniki zawijamy w koperty lub trójkąty.
Na patelni rozpuszczamy masło i układamy zwinięte naleśniki. Smażymy na małym ogniu z obu stron. Gotowe naleśniki posypujemy cukrem pudrem i kakao.
Zobacz podobne
przepisy
Tort czekoladowo-orzechowy
Oryginalny tort z pionowymi warstwami czekoladowego ciasta i gęstym orzechowym kremem. Robi wrażenie i smakuje wybornie!

Cynamonowe naleśniki ze śliwkami
Zawsze jest dobry dzień, by zrobić naleśniki. Szczególnie gdy się ma przepis na przepyszny sos śliwkowy.

Zapiekane naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami
Sprawdzony i szybki przepis na naleśniki z waniliowym nadzieniem zapiekane pod śmietanowym sosem. Pycha!

Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
Przygotuj najsłynniejsze francuskie naleśniki z pomarańczami. Są słodkie, aromatyczne i orzeźwiające – wyśmienite!

Zobacz przepisy
na święta
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Serniczkowe zajączki
- Ciastka pisanki
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Terrina z łososia z serem feta
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (22)
1913 dni temu
Ile smażyć naleśniki?
odpowiedz
1910 dni temu
W przypadku naleśników nie podaje się konkretnego czasu smażenia, bo zależy on od zbyt wielu czynników (np. wielkości patelni). Przyjmuje się, że naleśnik smażymy z każdej strony tak długo, aż odklei się od patelni i nabierze rumianego koloru. W odklejaniu czasem trzeba naleśnikom trochę pomóc, podważając je szpatułką. Dobry moment na to jest wtedy, gdy brzegi naleśnika zaczną się ścinać i wysychać.
2310 dni temu
Bardzo dobre polecam :)
odpowiedz
2463 dni temu
Brzmi bardzo smacznie😀
odpowiedz
2584 dni temu
jadłam je kiedyś i naprawde są pyszne . próbowałam na zimno ale bardziej smakują mi na ciepło :)
odpowiedz
2600 dni temu
Polecam jeść na zimno z cukrem pudrem i czekoladą.
odpowiedz
2675 dni temu
Nie polecam
odpowiedz
3114 dni temu
Super na deser lub pracę dodatkową
odpowiedz
3218 dni temu
ogolnie jeszcze z tego przepisu nie robilam ale sama w domu dla dzieciaczkow robilam podobne bo rowniez z bananami i nutella tylko zwykle bez kakao a zato z cukrem poniewaz z dzemem tez lubimy a te z bananami sa syte no i nie smazylam drugi raz na patelni poniewaz wykarmic osmioro osob nie jest latwe a smazenie albo podgrzewanie juz z bananami to daremna praca poniewaz u nas nalesniki znikaja prosto z patlni posmarowane nutela i bananami i polkniete dosslownie. takze jak dla mnie fajny przepis jestem za lecz bede robic podobnie. 😊
odpowiedz
3184 dni temu
A przecinki, kropki i inne takie to gdzie?
3414 dni temu
jejku, to jest taki intuicyjny przepis-naprawde zadna filozofia. Mogliby sobie dac spokoj ;) niedlugo dowiemy sie, jak nalezy zaprzyc herbate...
odpowiedz
3609 dni temu
Uwielbiam naleśniki, zarówno te tradycyjne cienkie jak i amerykańskie grubsze ciasto. Jak dla mnie najsmaczniejsze są zawsze z owocami lub kremem czekoladowym. Świetny przepis i na pewno go wypróbuję, do tej pory zawsze robiłam tak ale pora na zmiany, czuję że będą jeszcze lepsze z Twojej strony.
odpowiedz
3649 dni temu
Jak się w komentarzach robi torciki no tak jak ,,Helena'' ?
odpowiedz
3649 dni temu
Jak się w komentarzach robi torciki no tak jak ,,Helena'' ?
odpowiedz
3660 dni temu
No właśnie naleśnik nie ma być w tym przypadku za słodki ze względu na słodki krem czekoladowy. W przeciwnym razie byłoby przesłodzone ;)
odpowiedz
3663 dni temu
Ok, zrobiłem to dziś, więc świeża "recenzja": nie byłem pewien, czy "pojedynczy" przepis wystarczy dla dwóch osób, więc zrobiłem podwójne ciasto. To raczej błąd, bo jak dodać czekoladę, banany i cukier, można się tym raczej najeść. :) Niestety po zrobieniu ciasta widać było dużo małych grudek mąki (a po drugiej porcji również kakao), ale nie mam miksera, mieszałem trzepaczką i łyżką. Poza tym suche naleśniki nie smakują specjalnie czekoladowo, tego kakao nie czuć, a wręcz były one raczej słone - w przepisie brak cukru, ja go potem trochę dosypałem. Ach, jeszcze - sporą wadą takich naleśników jest to, że nie widać, czy są już dobrze usmażone, czy już się przypalają. ;) Ogólnie jednak ciemne naleśniki robią wrażenie, a wypełnione płynną czekoladą i bananami smakują świetnie! :)
odpowiedz
3889 dni temu
Wyszły, świetne, rodzinka zachwycona, mniam mniam!:) Tylko chyba za mało kakao dałam bo mało go czuć w smaku?:)
odpowiedz
3895 dni temu
Wszystkie przepisy Pana Pawła są nieudane. Niesmaczne. Liczyłam na coś lepszego. :(
odpowiedz
3950 dni temu
Pyszne!
odpowiedz
4079 dni temu
Pyszne i proste w przygotowaniu,uwielbiam przepisy pana Pawła :)
odpowiedz
4081 dni temu
Pycha, takie naleśniki na pewno zrobię, do tego z kremem orzechowym, ten z Lidla jest pysznym taki jak nutella.
odpowiedz
4081 dni temu
Lubie takie!! :)
odpowiedz
zobacz wszystkie