Czekoladowe naleśniki z bananami

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta dokładnie miksujemy. Odstawiamy na 20-30 minut, następnie smażymy cienkie naleśniki (ok. 10 szt.).

Usmażone naleśniki smarujemy kremem orzechowym, na naleśnikach układamy pokrojone banany. Naleśniki zawijamy w koperty lub trójkąty.

Na patelni rozpuszczamy masło i układamy zwinięte naleśniki. Smażymy na małym ogniu z obu stron. Gotowe naleśniki posypujemy cukrem pudrem i kakao.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (22)

Avatar
  • Gość Gość
    1776 dni temu
    Ile smażyć naleśniki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1774 dni temu
    W przypadku naleśników nie podaje się konkretnego czasu smażenia, bo zależy on od zbyt wielu czynników (np. wielkości patelni). Przyjmuje się, że naleśnik smażymy z każdej strony tak długo, aż odklei się od patelni i nabierze rumianego koloru. W odklejaniu czasem trzeba naleśnikom trochę pomóc, podważając je szpatułką. Dobry moment na to jest wtedy, gdy brzegi naleśnika zaczną się ścinać i wysychać.
  • Gość Gość
    2174 dni temu
    Bardzo dobre polecam :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2326 dni temu
    Brzmi bardzo smacznie😀

    odpowiedz

  • nicola nicola
    2447 dni temu
    jadłam je kiedyś i naprawde są pyszne . próbowałam na zimno ale bardziej smakują mi na ciepło :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2463 dni temu
    Polecam jeść na zimno z cukrem pudrem i czekoladą.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2539 dni temu
    Nie polecam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2977 dni temu
    Super na deser lub pracę dodatkową

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3081 dni temu
    ogolnie jeszcze z tego przepisu nie robilam ale sama w domu dla dzieciaczkow robilam podobne bo rowniez z bananami i nutella tylko zwykle bez kakao a zato z cukrem poniewaz z dzemem tez lubimy a te z bananami sa syte no i nie smazylam drugi raz na patelni poniewaz wykarmic osmioro osob nie jest latwe a smazenie albo podgrzewanie juz z bananami to daremna praca poniewaz u nas nalesniki znikaja prosto z patlni posmarowane nutela i bananami i polkniete dosslownie. takze jak dla mnie fajny przepis jestem za lecz bede robic podobnie. 😊

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3047 dni temu
    A przecinki, kropki i inne takie to gdzie?
  • Gość Gość
    3277 dni temu
    jejku, to jest taki intuicyjny przepis-naprawde zadna filozofia. Mogliby sobie dac spokoj ;) niedlugo dowiemy sie, jak nalezy zaprzyc herbate...

    odpowiedz

  • Agatek Agatek
    3472 dni temu
    Uwielbiam naleśniki, zarówno te tradycyjne cienkie jak i amerykańskie grubsze ciasto. Jak dla mnie najsmaczniejsze są zawsze z owocami lub kremem czekoladowym. Świetny przepis i na pewno go wypróbuję, do tej pory zawsze robiłam tak ale pora na zmiany, czuję że będą jeszcze lepsze z Twojej strony.

    odpowiedz

  • Smakosz Smakosz
    3512 dni temu
    Jak się w komentarzach robi torciki no tak jak ,,Helena'' ?

    odpowiedz

  • Smakosz Smakosz
    3512 dni temu
    Jak się w komentarzach robi torciki no tak jak ,,Helena'' ?

    odpowiedz

  • Bartek Bartek
    3523 dni temu
    No właśnie naleśnik nie ma być w tym przypadku za słodki ze względu na słodki krem czekoladowy. W przeciwnym razie byłoby przesłodzone ;)

    odpowiedz

  • Mateusz Mateusz
    3526 dni temu
    Ok, zrobiłem to dziś, więc świeża "recenzja": nie byłem pewien, czy "pojedynczy" przepis wystarczy dla dwóch osób, więc zrobiłem podwójne ciasto. To raczej błąd, bo jak dodać czekoladę, banany i cukier, można się tym raczej najeść. :) Niestety po zrobieniu ciasta widać było dużo małych grudek mąki (a po drugiej porcji również kakao), ale nie mam miksera, mieszałem trzepaczką i łyżką. Poza tym suche naleśniki nie smakują specjalnie czekoladowo, tego kakao nie czuć, a wręcz były one raczej słone - w przepisie brak cukru, ja go potem trochę dosypałem. Ach, jeszcze - sporą wadą takich naleśników jest to, że nie widać, czy są już dobrze usmażone, czy już się przypalają. ;) Ogólnie jednak ciemne naleśniki robią wrażenie, a wypełnione płynną czekoladą i bananami smakują świetnie! :)

    odpowiedz

  • Frania Frania
    3752 dni temu
    Wyszły, świetne, rodzinka zachwycona, mniam mniam!:) Tylko chyba za mało kakao dałam bo mało go czuć w smaku?:)

    odpowiedz

  • Helena Helena
    3758 dni temu
    Wszystkie przepisy Pana Pawła są nieudane. Niesmaczne. Liczyłam na coś lepszego. :(

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3813 dni temu
    Pyszne!

    odpowiedz

  • Ania Ania
    3942 dni temu
    Pyszne i proste w przygotowaniu,uwielbiam przepisy pana Pawła :)

    odpowiedz

  • Marta Marta
    3944 dni temu
    Pycha, takie naleśniki na pewno zrobię, do tego z kremem orzechowym, ten z Lidla jest pysznym taki jak nutella.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3944 dni temu
    Lubie takie!! :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!